L2T kontra L2D CE
Napisano Ponad rok temu
Bylem juz zdecydowany na L2T, juz skladalem zamowienie w fenixstore i nagle zobaczylem L2D CE (preorder - jeszcze tydzien do premiery). I mam bol, bo nie wiem, ktora obecnie kupic. W sumie chcialem lampke, ktora pociagnie na AA i na CR (po zmiane body, of kors), ale pewnikiem takowej nie ma. L2T ze swoim skupieniem swiatla i 2-stopniowa regulacja calkowicie mi wystarczala na pokrycie potrzeb, L2D CE jest jak tanszy odpowiednik SF U2 i wyglada na taka, po ktorej kupnie juz nigdy w zyciu nie wydam pieniedzy na inna lampke. Co mnie troche meczy, to dioda w L2D, ktora ma czas zycia o polowe krotszy niz w L2T (5 lat ciaglego swiecenia zamiast 10).
I nie wiem co teraz.
Czy spece od swiatelek moga poteoretyzowac?
Napisano Ponad rok temu
Na pierwszy rzut oka i na drugi też (czytając poprzednie posty o diodzie Cree na której oparta jest ta L2D CE) to świeci ona jaśniej i pobiera przy tym mniej prądu niż L2T.
Czasem świecenia to bym się akurat nie martwił. Nawet jakby miała non stop świecić to przez te 5 lat: sprzedasz ją i kupisz L2"X" CE z jakąś hi-end lepszą diodą, zaberze Ci ją dziecko/żona, zgubisz, zje Ci pies, popsujesz nieudanym tuningiem etc itd i terefere (:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Jak to niema?Ja z pytaniem do znawcow, bo sie wywalilem.
Bylem juz zdecydowany na L2T, juz skladalem zamowienie w fenixstore i nagle zobaczylem L2D CE (preorder - jeszcze tydzien do premiery). I mam bol, bo nie wiem, ktora obecnie kupic. W sumie chcialem lampke, ktora pociagnie na AA i na CR (po zmiane body, of kors), ale pewnikiem takowej nie ma. L2T ze swoim skupieniem swiatla i 2-stopniowa regulacja calkowicie mi wystarczala na pokrycie potrzeb,
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Kilka razy mówiłem sobie to samo. :wink:L2D CE jest jak tanszy odpowiednik SF U2 i wyglada na taka, po ktorej kupnie juz nigdy w zyciu nie wydam pieniedzy na inna lampke.
Jakie znaczenie poza marketingowym ma to, czy jest to pięć, czy dziesięć lat. Gdyby LED zastosowano do oświetlenia mieszkania, to już prędzej, ale w przypadku latarki? Przelicz sobie ile świecisz godzin dziennie i jak to ma się do czasu faktycznej eksploatacji latarki.Co mnie troche meczy, to dioda w L2D, ktora ma czas zycia o polowe krotszy niz w L2T (5 lat ciaglego swiecenia zamiast 10).
I nie wiem co teraz.
Czy spece od swiatelek moga poteoretyzowac?
Mnie interesuje, czy głowice od tych nowych fenixów będą pasowały do korpusów L1T/L2T.
Jeśli będą, to ja bym się nie zastanawiał nawet, o ile design Fenixa pasuje. W tych modelach jest jedna fajna sprawa, mianowicie w odróżnieniu od P1D światełko masz od razu, po naciśnięciu przycisku, co jest bardziej ergonomiczne od włączania poprzez kręcene głowicą.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma to jak slepcem byc :roll: 8)Jak to niema?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Mnie tez, dlatego ciagle sie wstrzymuje. Czekam tez na odpowiedz z firmy - wlasnie o spasowanie glowic i body.Mnie interesuje, czy głowice od tych nowych fenixów będą pasowały do korpusów L1T/L2T.
Jeśli będą, to ja bym się nie zastanawiał nawet, o ile design Fenixa pasuje...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli Ci odpiszą, nie omieszkaj jej tu zamieścić, bo jak powiedział kiedyś jeden mądry człowiek: "zicher ist zicher". :wink:Czekam tez na odpowiedz z firmy - wlasnie o spasowanie glowic i body.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak na razie wg. zapewnien Garego koncentracja wiazki swietlnej ma byc praktycznie identyczna jak w L2T.
Po moich przekopywaniach stronki, jesli L2D CE bedzie miala podobne parametry jak L2T, to problemu nie bedzie z przepieciem sie na CRki. Ale czekamy na maila.
Napisano Ponad rok temu
Tak się zastanawiam, ale nie ma chyba lepszego światełka EDC klikanego w tej chwili (no dobra... Nova TAC... ale te ceny)
Jak się okaże, ze działają z Li-ion (L0D działa), to jestem w niebie...
Napisano Ponad rok temu
Zamierzam wyposażyć w L1D-CE mojego Tatę na 50 urodziny (już za miesiąc!)
Tak się zastanawiam, ale nie ma chyba lepszego światełka EDC klikanego w tej chwili (no dobra... Nova TAC... ale te ceny)
Jak się okaże, ze działają z Li-ion (L0D działa), to jestem w niebie...
Dobry wybór. L1D zadziała z 14500, choć poczekałbym, aż ktoś to sprawdzi na swojej lampce. Specyfikacja specyfikacją, a w praktyce może być swąd palonego sterownika.
Do tego pasuje też tuba na 2*AA i pewnie będzie tuba na RCR123.
Pozdrowienia dla Taty.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale...
W akumulatorach CR-V3 są ogniwa Li -ion w formacie 14500 o napięciu 3V... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na razie wymieniłem Luxeona na SSC w Fenixie P1. Rewelacyjnie teraz świeci !
Wsadziłem SSC do HDSa i mam dwa razy więcej światła. Bardzo to jest miłe.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S.: Byl to bardzo mily pan i zone ma z Wawy. Ale nie liczcie z tego tytulu na obnizki... :wink: :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witam, a pytał ktoś o komplet czyli L2D CE i body L1D...i jaka by była wówczas cena? pytam ich meilowo w Fenix store....ale bez odzewu...czy to prawda że wysyłka jest w cenie świateł?
Tak wysyłka jest za friko. Moje dwie przesyłki nie dotarły, reklamacje nie zostały uwzględnione.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
wysylka jest za free, pod warunkiem, ze nie zyczysz sobie jakiejs specjalniej, z wymienionych u nich na stronie. Pod specjalne podpada tez wysylka jako gift (czyli bez nazwy sklepu, dla unikniecia cla) - jak mi powiedziano wczoraj - maszyna do pakowania??? (shipping mashine) jest ustawiona na okreslone parametry i zmiana ich (ewentualnie reczne zawijanie i adresowanie) kosztowac bedzie zielonych 10.witam, a pytał ktoś o komplet czyli L2D CE i body L1D...i jaka by była wówczas cena? pytam ich meilowo w Fenix store....ale bez odzewu...czy to prawda że wysyłka jest w cenie świateł?
Po grzyba ci takie rozwiazanie? Kup L1D i po sprawie....
edzia:
Mel narzekal na wyparowanie paczek. Lepiej doplacic te 5 baksow i je ubezpieczyc....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
BCB
- Ponad rok temu
-
FoxFury's MF 1000 Series Flashlight
- Ponad rok temu
-
paliwo do latarki
- Ponad rok temu