![Zdjęcie](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_images/FK/profile/default_large.png)
L2T kontra L2D CE
Napisano Ponad rok temu
Bylem juz zdecydowany na L2T, juz skladalem zamowienie w fenixstore i nagle zobaczylem L2D CE (preorder - jeszcze tydzien do premiery). I mam bol, bo nie wiem, ktora obecnie kupic. W sumie chcialem lampke, ktora pociagnie na AA i na CR (po zmiane body, of kors), ale pewnikiem takowej nie ma. L2T ze swoim skupieniem swiatla i 2-stopniowa regulacja calkowicie mi wystarczala na pokrycie potrzeb, L2D CE jest jak tanszy odpowiednik SF U2 i wyglada na taka, po ktorej kupnie juz nigdy w zyciu nie wydam pieniedzy na inna lampke. Co mnie troche meczy, to dioda w L2D, ktora ma czas zycia o polowe krotszy niz w L2T (5 lat ciaglego swiecenia zamiast 10).
I nie wiem co teraz.
Czy spece od swiatelek moga poteoretyzowac?
Napisano Ponad rok temu
Na pierwszy rzut oka i na drugi też (czytając poprzednie posty o diodzie Cree na której oparta jest ta L2D CE) to świeci ona jaśniej i pobiera przy tym mniej prądu niż L2T.
Czasem świecenia to bym się akurat nie martwił. Nawet jakby miała non stop świecić to przez te 5 lat: sprzedasz ją i kupisz L2"X" CE z jakąś hi-end lepszą diodą, zaberze Ci ją dziecko/żona, zgubisz, zje Ci pies, popsujesz nieudanym tuningiem etc itd i terefere (:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Jak to niema?Ja z pytaniem do znawcow, bo sie wywalilem.
Bylem juz zdecydowany na L2T, juz skladalem zamowienie w fenixstore i nagle zobaczylem L2D CE (preorder - jeszcze tydzien do premiery). I mam bol, bo nie wiem, ktora obecnie kupic. W sumie chcialem lampke, ktora pociagnie na AA i na CR (po zmiane body, of kors), ale pewnikiem takowej nie ma. L2T ze swoim skupieniem swiatla i 2-stopniowa regulacja calkowicie mi wystarczala na pokrycie potrzeb,
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Kilka razy mówiłem sobie to samo. :wink:L2D CE jest jak tanszy odpowiednik SF U2 i wyglada na taka, po ktorej kupnie juz nigdy w zyciu nie wydam pieniedzy na inna lampke.
Jakie znaczenie poza marketingowym ma to, czy jest to pięć, czy dziesięć lat. Gdyby LED zastosowano do oświetlenia mieszkania, to już prędzej, ale w przypadku latarki? Przelicz sobie ile świecisz godzin dziennie i jak to ma się do czasu faktycznej eksploatacji latarki.Co mnie troche meczy, to dioda w L2D, ktora ma czas zycia o polowe krotszy niz w L2T (5 lat ciaglego swiecenia zamiast 10).
I nie wiem co teraz.
Czy spece od swiatelek moga poteoretyzowac?
![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
Mnie interesuje, czy głowice od tych nowych fenixów będą pasowały do korpusów L1T/L2T.
Jeśli będą, to ja bym się nie zastanawiał nawet, o ile design Fenixa pasuje. W tych modelach jest jedna fajna sprawa, mianowicie w odróżnieniu od P1D światełko masz od razu, po naciśnięciu przycisku, co jest bardziej ergonomiczne od włączania poprzez kręcene głowicą.
Napisano Ponad rok temu
Nie ma to jak slepcem bycJak to niema?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
![:oops:](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/oops.gif)
Mnie tez, dlatego ciagle sie wstrzymuje. Czekam tez na odpowiedz z firmy - wlasnie o spasowanie glowic i body.Mnie interesuje, czy głowice od tych nowych fenixów będą pasowały do korpusów L1T/L2T.
Jeśli będą, to ja bym się nie zastanawiał nawet, o ile design Fenixa pasuje...
Napisano Ponad rok temu
Jeśli Ci odpiszą, nie omieszkaj jej tu zamieścić, bo jak powiedział kiedyś jeden mądry człowiek: "zicher ist zicher". :wink:Czekam tez na odpowiedz z firmy - wlasnie o spasowanie glowic i body.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak na razie wg. zapewnien Garego koncentracja wiazki swietlnej ma byc praktycznie identyczna jak w L2T.
Po moich przekopywaniach stronki, jesli L2D CE bedzie miala podobne parametry jak L2T, to problemu nie bedzie z przepieciem sie na CRki. Ale czekamy na maila.
Napisano Ponad rok temu
Tak się zastanawiam, ale nie ma chyba lepszego światełka EDC klikanego w tej chwili (no dobra... Nova TAC... ale te ceny)
Jak się okaże, ze działają z Li-ion (L0D działa), to jestem w niebie...
![:D](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Napisano Ponad rok temu
Zamierzam wyposażyć w L1D-CE mojego Tatę na 50 urodziny (już za miesiąc!)
Tak się zastanawiam, ale nie ma chyba lepszego światełka EDC klikanego w tej chwili (no dobra... Nova TAC... ale te ceny)
Jak się okaże, ze działają z Li-ion (L0D działa), to jestem w niebie...
Dobry wybór. L1D zadziała z 14500, choć poczekałbym, aż ktoś to sprawdzi na swojej lampce. Specyfikacja specyfikacją, a w praktyce może być swąd palonego sterownika.
Do tego pasuje też tuba na 2*AA i pewnie będzie tuba na RCR123.
Pozdrowienia dla Taty.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale...
W akumulatorach CR-V3 są ogniwa Li -ion w formacie 14500 o napięciu 3V... :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
![:D](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/biggrin.png)
Napisano Ponad rok temu
Na razie wymieniłem Luxeona na SSC w Fenixie P1. Rewelacyjnie teraz świeci !
Wsadziłem SSC do HDSa i mam dwa razy więcej światła. Bardzo to jest miłe.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S.: Byl to bardzo mily pan i zone ma z Wawy. Ale nie liczcie z tego tytulu na obnizki... :wink: :twisted: 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
witam, a pytał ktoś o komplet czyli L2D CE i body L1D...i jaka by była wówczas cena? pytam ich meilowo w Fenix store....ale bez odzewu...czy to prawda że wysyłka jest w cenie świateł?
Tak wysyłka jest za friko. Moje dwie przesyłki nie dotarły, reklamacje nie zostały uwzględnione.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
wysylka jest za free, pod warunkiem, ze nie zyczysz sobie jakiejs specjalniej, z wymienionych u nich na stronie. Pod specjalne podpada tez wysylka jako gift (czyli bez nazwy sklepu, dla unikniecia cla) - jak mi powiedziano wczoraj - maszyna do pakowania??? (shipping mashine) jest ustawiona na okreslone parametry i zmiana ich (ewentualnie reczne zawijanie i adresowanie) kosztowac bedzie zielonych 10.witam, a pytał ktoś o komplet czyli L2D CE i body L1D...i jaka by była wówczas cena? pytam ich meilowo w Fenix store....ale bez odzewu...czy to prawda że wysyłka jest w cenie świateł?
Po grzyba ci takie rozwiazanie? Kup L1D i po sprawie....
edzia:
Mel narzekal na wyparowanie paczek. Lepiej doplacic te 5 baksow i je ubezpieczyc....
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
BCB
- Ponad rok temu
-
FoxFury's MF 1000 Series Flashlight
- Ponad rok temu
-
paliwo do latarki