Ko-do Ryu pchajce dlonie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Goju ryu jest trening Kakie, co przypomina Pchajace Ręce, ale "przypomina", a nie jest takie same.
Również podobne metody treningowe można zobaczyć w Koryu Uchinadi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno to wzmacnia mięśnie przedramion, bicepsy, nadgarstki ale patrząc pod kątem walki widzicie tu jakiś sens? Po co ćwiczyć Ko Do Ryu ?
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś może mógłby mi wyjaśnić jaki jest sens (cel) takich ćwiczeń? Po co ćwiczyć Ko Do Ryu ?
Jasne...
Po co w ogole cwiczyc?? :roll: :?
Czlowieku...Kazde cwiczenie ma sens.
Od razu mowie, ze nie jestem zwolennikiem tego typu technik, ale musisz naprawde malo cwiczyc cokolwiek, aby zadawac takie pytania.
Takie ruchy to symulacja walki w krotkim dystansie.
A sens takiego cwiczenia (jezeli go nie widzisz ), zobaczysz wtedy, jak goscie po kolejnych nastu latach treningu beda te ruchy wykonywac 10 razy szybciej...
Napisano Ponad rok temu
Wiem po co je ćwiczę w Goju Ryu (Kakie). Mają one zastosowanie w technikach krótkiego dystansu. W wielkim skrócie można by rzec, że uczą wyczywania intencji przeciwnika (jego siły) + całego spektrum technik itd itp. Są to ćwiczenia bardzo rozbudowane w Goju Ryu i charakterystyczne dla tego stylu.
Ale to by trzeba pokazać i zademonstrować...
No i mają raczej zastosowanie w pojmowaniu Karate jako samoobrony.
Napisano Ponad rok temu
Człowieku... Otóz nie kazde. Ćwiczysz pstrykanie palcami ? (Zakładając że nie przygotowywujesz się do mistrzostw Europy w pstrykaniu palcami ) :wink:Czlowieku...Kazde cwiczenie ma sens.
Dziękuję wam za wyjaśnienia. Gdybyście jeszcze mi powiedzieli jakie są generalnie reguły tych ćwiczeń: Atakujący ma trafić w głowę, w korpus a broniący się ma nie dopuścić, zablokować ? Czy też o coś innego tu chodzi? Dodam że o Goju Ryu wiem niewiele - widziałem parę filmikow na YouTube.
Napisano Ponad rok temu
Człowieku... Otóz nie kazde. Ćwiczysz pstrykanie palcami ? (Zakładając że nie przygotowywujesz się do mistrzostw Europy w pstrykaniu palcami ) :wink:
Twoja argumentacja jest ogolnie do bani...
A porownanie nie ma nic wspolnego z ww. technikami...
Zastanow sie dobrze, zanim zaczniesz pisac bzdury, a jak piszesz tylko dlatego, ze sie wyglupiles i nie chcesz teraz przyznac, to w ogole nie pisz.
Napisano Ponad rok temu
Poszukaj hasła na necie, może trafisz coś ciekawego do obejrzenia.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Shotokan na śląsku?
- Ponad rok temu
-
Pytanie, sklep
- Ponad rok temu
-
Low kick w kyokushinkai?
- Ponad rok temu
-
Kłopot:-ręka
- Ponad rok temu
-
Bassai Sho - aplikacje
- Ponad rok temu
-
Zado-juku
- Ponad rok temu
-
Teamat dla ludzi z "dłuższym" stażem...
- Ponad rok temu
-
Wasze ulubione Kata
- Ponad rok temu
-
Wygrana PZKF (w organizacji) przed sądem !
- Ponad rok temu
-
przedstawiciel kyokushin -francisco filho w pride!
- Ponad rok temu