Cree XLamp 7090 - przyszła około południa
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników][link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
przy okazji pytanie -udało sie w końcu komuś wykręcić elektronike z głowicy w Fenixie L1T/L2T ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Planujesz zmodyfikować Fenixa?przy okazji pytanie -udało sie w końcu komuś wykręcić elektronike z głowicy w Fenixie L1T/L2T ?
Jeśli tak, to będziesz kombinował z optyką, czy zostaniesz przy starej?
Napisano Ponad rok temu
a dało by rade wsadzić toto do LL V kwadrat????
gdzieś tu widziałem że ktoś przerabia latarki.....
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...przy okazji pytanie -udało sie w końcu komuś wykręcić elektronike z głowicy w Fenixie L1T/L2T ?
Ładne. Są też w kraju u dystrybutora po 5$ za bin P4. Teraz już jest bin Q2 w cutter (210 lm przy 1A).
A IMHO do Fenixa łatwiej wsadzić Seoul, bo luminofor ten sam, a charakterystyka świecenia jak w Lux i poza izolacją elektryczną (bo ma + na podstawce) nie trzeba nic kombinować z optyką. Tylko ta głowica. Zdewastowałem dwa Fenixy i się poddałem, klejone jakimś paskudztwem, że nie można ruszyć.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
zasilanie zostaje standardowe?
o jakich kosztach całkowitych mówimy?
czy mechanicznie trzeba coś zmieniać? znaczy się wiercić, skracać itp?
i po tych zabiegach będzie widniej? a czy ktoś w ogóle gdzieś robił taką modyfikację?
rozważam taką przeróbkę, lubię sam dłubać, ale gdybym nie dał rady, ktoś by mi to zrobił?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
[img][img]http://img219.imageshack.us/img219/4316/pict6483dr3.th.jpg[/img][/img]
na zdjeciu od lewej K2 z kolimatorem 35mm 4,5* prad 1,7A w diode, w srodku xre i ims20mm prad 0,7A, po prawej K2 i ims 20mm prad 1,5 A chyba widac jak sie tli hehe dlatego jednak warto dac xre
mich123- standardowy kolimator LL jest dosyc wysoki, po zamontowaniu szkielka 1mm ims20mm lekko podtoczonego zostaje troszke miejsca na dodatkowy radiatorek, czy bedzie widanej?! no wiesz, BEDZIE I TO SPORO!!
Napisano Ponad rok temu
No dobra, to kto mi coś takiego wykona? I ile by to kosztowało?
Odpowiedz może być tutaj, w sumie jest tu troche użytkowników tych latarke
Mówimy o latarce [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
na zdjeciu od lewej K2 z kolimatorem 35mm 4,5* prad 1,7A w diode, w srodku xre i ims20mm prad 0,7A, po prawej K2 i ims 20mm prad 1,5 A chyba widac jak sie tli hehe dlatego jednak warto dac xre
Mam wrażenie, że K2 w IMS20 był poza ogniskiem. Przy 1500 mA powinno być jednak jaśniej. To Twoje zdjęcie?
-- M.
Napisano Ponad rok temu
ps na zywo nie swieci az tak mizernie
mich123- podtoczonego........ lub zeszlifowanego na papierku sciernym, pilniku itp itd rozne wersje slyszalem o przerabianiu imsow hehe
a co do latarki to w wersji z wyl przy glowicy z dioda, to znajdzie sie wiecej miejsca na radiatorek,
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Sami rozumienie przecież, 3km efektywnego zasięgu mi nie wystarcza heheehehe
Dałoby się wszadzić tą diodkę?? Z tymże w tym pzypadku konieczna dla mnie byłaby zmiana sposobu zasilania, jest 3xLR1, i ze względu nato żę akku takiego się nie uświadczy, to wypadało by np. na 3XAAA przerobić.
A może dało by radę jakiś akku do tego dobrać?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
to jak jedziemy z tym koksem to dałbym do przerobienia też tą:
Sami rozumienie przecież, 3km efektywnego zasięgu mi nie wystarcza heheehehe
Dałoby się wszadzić tą diodkę?? Z tymże w tym pzypadku konieczna dla mnie byłaby zmiana sposobu zasilania, jest 3xLR1, i ze względu nato żę akku takiego się nie uświadczy, to wypadało by np. na 3XAAA przerobić.
A może dało by radę jakiś akku do tego dobrać?
pozdrawiam
Po trzecie, jak to nie uświadczysz N-size? [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Po drugie, czy musi być LL?
Po pierwsze, przeczytałem o tych 3 kilometrach i kto mi teraz wytrze monitor? Może w nocy bez mgły to z 3 kilometrów ta lampka jest widoczna.... 3 km zasięgu
-- M.
Napisano Ponad rok temu
baterii to w ciul, owszem, Panie a AKKU? z Tego co mi wiadomo nie ma, akku LR1.
Datego pytam o mozliwość przeróbki, ewentualnie jakiś alternatywny akumulator
3km - jak to wczoraj zobaczyłem, to nie wiedziałem czy się śmiać czy płakać (że moja się jakaś wadliwa trafiła, bo ni chuchu na 3 kilosy świecić nie chce hehehe)
a co do tego czy to musi być LL, to tak, bo mam ją już od dawna, szkoda wyrzucać, szkoda sprzedawać, szkoda kase na te bakterie wydawać, ale na przeróbkę bym się pisał
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Panie ja tu akku mówię a nie o bateriach
Aaaaha, akumulator. To wydaje misię, żę 1/2AAA wejdzie. Do kupienia w Batimexie koło 3 zł/szt. Jest węższy, będzie latać. Ma wymiar 10 x 22 mm.
-- M.
Napisano Ponad rok temu
Panie ja tu akku mówię a nie o bateriach
Aaaaha, akumulator. To wydaje misię, żę 1/2AAA wejdzie. Do kupienia w Batimexie koło 3 zł/szt. Jest węższy, będzie latać. Ma wymiar 10 x 22 mm.
-- M.
dzikie, chodzi o to?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
dzikie, chodzi o to?
pozdrawiam
O to. ALe nie miałem w ręku i zgaduję. Ogniwo N to chyba 12 x 23 mm lub coś zbliżonego, czy tak?
-- M.
Napisano Ponad rok temu
H-2/3AAA300 300mAh NiMH 1,2V 2/3AAA
powinien pasowac prawie idealnie, bedzie mial luzy na boki, jesli szerokosc ta sam co w AAA, ale od czego tasma izolacyjna albo termokurcze
teraz tylko kwestia czym to ladowac
ewentualnie mogłyby być to jeden akku cylindryczny o szerokości do 12mm i długość do 90mm o napięciu od 3,6 do 4,5 V
pozdrawiam
edyta: ogniwo LR1 ma wymiary 30mm / 11,5mm
ale 12 mm w te latarke spokojnie da rade wcisnac
Napisano Ponad rok temu
zweza wewnatrz rureczke na baterie, co daloby mozliwosc wsadzenia akku o srednicy do ok 15,5mm
pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Będzie widniej...
- Ponad rok temu
-
GPS do tysiąca złotych||| GPS "turystyczny" vs Pal
- Ponad rok temu
-
GPS do tysiąca złotych||| GPS "turystyczny" vs Pal
- Ponad rok temu
-
Kershaw Cyclone - jak oceniacie
- Ponad rok temu
-
jak otworzyc glowice SF U2
- Ponad rok temu
-
Cechy latarki
- Ponad rok temu
-
Po co ci latarka, skoro możesz komórką sobie przyświecić?
- Ponad rok temu
-
Która latarka?
- Ponad rok temu
-
Fenix L1S
- Ponad rok temu
-
Nowości HDS Systems/Novatac
- Ponad rok temu