zlustrowalem WSI
Napisano Ponad rok temu
"Jestem prawnikiem. Mam 45 lat. Po 10 latach przerwy chcę znów ćwiczyć ponieważ dzięki karate odreagowuję stres a poza tym mam wspólną pasję z synem.
Dariusz /8 kyu/ - Tuchola"
kolega nosi kimono z kyokusin i reklamuje WSI czyz to juz nie paranoja niektorych ?
osu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to sporo osób z różnych styli zaczęło treningi w tej organizacji ze względu na oferowanie zorganizowanej możliwości treningów dla osób nie w wieku nastu lat. A że osoby te wcześn8iej miały do czynienia z karate i trenowały w różnych stylach, to cóż, chyba niue można im zabronic noszenia posiadanych kimon i ewentualnie wcześniej zdobytych stopni, prawda?
nie honoruje sie stopni z kyoka w tradycyjnym i na odwrot, to zupelnie inna bajka, na ale zeby wykorzystywac emblematy kyokushin do reklamowania shotokanu ? 8O
osu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma rację PITMAN, kolega Darek ćwiczył kiedyś Kyokushinkai i po wielu latach wrócił do karate, ale tym razem do Shotokan W.S.I. Jestem dumny, że tacy ludzie ćwiczą w naszej organizacji ! Szanując to co robił kiedyś nie kazaliśmy mu zdejmować naszywki. Bo i po co ? Nawet zrobiliśmy mu z nią fotkę bo nie miał innej karategi. Sam także rozpoczynałem od Kyokushinkai...
Co do stopnia naszego kolegi to LASSENSEI mylisz się katastrofalnie /zawsze irytowała mnie pewność co poniektórych forumowiczów w głoszeniu swoich opinii, ale Ty w tym jesteś najlepszy... Skąd możesz wiedzieć jak jest z weryfikowaniem stopni w innych organizacjach ? Bo tak sobie wyobrażasz ? Bo tak ci się wydaje ? Bo tak jest u Was ?! /
Otóż w naszej organizacji uznaje się wszystkie stopnie z jakimi ktoś do nas przychodzi ! Trening w dojo i tak wszystko weryfikuje... Co do kolegi Darka, to po kilku miesiącach treningów zdał na 7 kyu zaś obecnie posiada w karate shotokan W.S.I. 6 kyu /aha, naszywki już nie nosi - sam podjął decyzję aby jej na nową karategi nie przenosić/.
Proponuję Ci zająć się lustracją własnej organizacji lub klubu. Może tam znajdziesz jakiś ciekawszy temat a Twoje uwagi będą celniejsze...
Pozdrawiam
dan
Napisano Ponad rok temu
Z tego co pamiętam w PZKT uznawał wiekszość stopni z PZK, również z Kyokushin ,Oyama i Seitedo. Przynajmniej tak było kiedy trenowałem w tej organizacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
lassensei
Z tego co pamiętam w PZKT uznawał wiekszość stopni z PZK, również z Kyokushin ,Oyama i Seitedo. Przynajmniej tak było kiedy trenowałem w tej organizacji.
pierwszy raz slysze 8O
ale chyba z taekwondo i kung fu to nie ? 8O
Napisano Ponad rok temu
pierwszy raz slysze
Dobrze, że czujność ideologiczna została zachowana. Towarzysz Feliks byłby dumny.
Ta wiadomość musiała porażać jak wanna Wassermanna, ino cosik ma niskie napięcie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W WSI nie nosi sie zadnych naszywek w sumie chyba biale kimono i pas i chec do cwiczenia wystarcza:P:P:P
no coz, hipokryci, co innego pokazuja, co innego mowia
Napisano Ponad rok temu
Złamałeś punkt czwarty regulaminu "podstawowych zasad panujących na Budo".
Napisano Ponad rok temu
W WSI nie nosi sie zadnych naszywek w sumie chyba biale kimono i pas i chec do cwiczenia wystarcza:P:P:P
Jak ktos mial wczesniej na starym komonie to mu nie kazemy zdejmowac....
Nie rozumiem co to ma wspolnego z hipokryzmem???
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiamy kolegę Lasensei i zamykamy temat !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
world oyama karate
- Ponad rok temu
-
ashihara w polsce
- Ponad rok temu
-
krakowskie kluby karate
- Ponad rok temu