Aikido na własną ręke
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli znacie jakieś książki które mogły by mi pomóc prosze was o podanie ich
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Prima aprilis jest wiosną, ale ze względu na pogodę można sie pomylić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jezeli o ksiazkach mowimy, to fajna sprawa jest ksiazka "Legendarne korzenie Aikido" wszystkie techniki sa dokladnie opisane i opatrzone ilustracjami "krok po kroku". polecam
lepszym rozwiazaniem od ksiazek sa filmy. polecam filmy szkoleniowe Sensei Yamady. bardzo fajnie i dokladnie pokazuje on oraz tlumaczy wszystkie techniki i ataki. jedynym minusem jest to, ze filmy sa w jezyku angielskim, ale mysle, ze w dzisiejszych czasach nie stanowi to juz tak kolosalnego problemu, a poza tym mozna sie nauczyc i bez lektora - poprostu patrzac. sama po sobie wiem, ze jest to mozliwe
mysle jednak, ze najlepszym rozwiazaniem ze wszystkich jest poprostu zapisanie sie na zajecia Aikido w najblizszym klubie czy sekcji i rozpoczecie treningow pod bacznym okiem Sensei
Napisano Ponad rok temu
dziękóje wszystkim za odpowiedzi a w szczególności Tobie"jezeli o ksiazkach mowimy, to fajna sprawa jest ksiazka "Legendarne korzenie Aikido" wszystkie techniki sa dokladnie opisane i opatrzone ilustracjami "krok po kroku". polecam
mysle jednak, ze najlepszym rozwiazaniem ze wszystkich jest poprostu zapisanie sie na zajecia Aikido w najblizszym klubie czy sekcji i rozpoczecie treningow pod bacznym okiem Sensei
mam taki problem chcem trenować ale już trenuje jedno sw a na drógie nie mam czasu , chyba że zawalił bym szkołe , ale tego niemoge uczynić bo w tym roku mam maturke.
Jedyne co mi zostaje to zaopatrzyć się w szkoleniówki , myśle o tej książce o której napisałaś , przejde sie do księgarni i jeszcze sie rozejże , jak jakaś książka wpadnie mi w oko to wam napisze
Jeszcze raz dziękóje i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Z tym sięzgodze ale TKD ucze sie od trenejroWitaj Maveric, a teawondo uczysz się z książki?...
Prima aprilis jest wiosną, ale ze względu na pogodę można sie pomylić
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W tym wypadku, najlepiej usiądź sobie cicho w kącie i poczekaj aż przejdzie.mam taki problem chcem trenować ale już trenuje jedno sw a na drógie nie mam czasu , chyba że zawalił bym szkołe , ale tego niemoge uczynić bo w tym roku mam maturke.
Nie wiem ile ćwiczysz to TKD, ale mówi się, żeby nie zaczynać ćwiczyć innych SW jak się osiągnie pewnego doświadczenia w swojej podstawowej sztuce, bo można sobie namieszać.
PS: Nie lubię czepiać się ortografii, ale skoro masz w tym roku maturę, to zrobię wyjątek...
Napisano Ponad rok temu
interesuje mnie aikido i chciał bym zacząć trenować
Co dokładnie Cię w Aikido interesuje i po co chciałbyś trenować ?
Napisano Ponad rok temu
...ciach...
PS: Nie lubię czepiać się ortografii, ale skoro masz w tym roku maturę, to zrobię wyjątek...
a ja jednak bym koledze Maveric polecał uczenie sie wielu sztuk walki, bo w zyciu coś trzeba umieć robić.
z taką ortografią to raczej sukcesów na maturce nie wróżę, więc moze jednak idź w rozwiązania siłowe..... :twisted:
aha - i nie wyjedź teraz, że jesteś dys...coś tam, bo nawet ostatni tuman ortograficzny potrafi wcisnąć F7 w Wordzie. wystarczy chcieć :wink:
Napisano Ponad rok temu
Chciałem się dowiedzieć czy trening na podstawie jakiejś książki ma sens ...........
" Jeśli chcesz się napić , musisz zrobić to sam , albowiem żaden opis wody nie zastąpi Ci jej "
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem ile ćwiczysz to TKD, ale mówi się, żeby nie zaczynać ćwiczyć innych SW jak się osiągnie pewnego doświadczenia w swojej podstawowej sztuce, bo można sobie namieszać.
no wlasnie, mowi sie. a probowaliscie kiedykolwiek? ja sprobowalam i moge z czystym sumieniem powiedziec, ze sie nie namiesza. po 4 miesiacach trenowania TKD poszlam na Aikido i uwierzcie mi - te dwie SW sa tak rozne, ze poprostu nie da sie ich pomieszac. a powiem wiecej: TKD czasami przydaje sie na Aikido - np. nie trzeba sie uczyc atakow
naprawde nie widze przeciwskazan. poprostu trzeba chciec dla chcacego, nic trudnego ;-)
Napisano Ponad rok temu
dziękóje wszystkim za odpowiedzi a w szczególności Tobie"jezeli o ksiazkach mowimy, to fajna sprawa jest ksiazka "Legendarne korzenie Aikido" wszystkie techniki sa dokladnie opisane i opatrzone ilustracjami "krok po kroku". polecam
mam taki problem chcem trenować ale już trenuje jedno sw a na drógie nie mam czasu , chyba że zawalił bym szkołe , ale tego niemoge uczynić bo w tym roku mam maturke.
Jedyne co mi zostaje to zaopatrzyć się w szkoleniówki , myśle o tej książce o której napisałaś , przejde sie do księgarni i jeszcze sie rozejże , jak jakaś książka wpadnie mi w oko to wam napisze
Jeszcze raz dziękóje i pozdrawiam
prosze bardzo jakbys potrzebowal jeszcze kiedys pomocy lub informacji - pisz. postaram sie pomoc i odpowiedziec na pytania
Napisano Ponad rok temu
a ja jednak bym koledze Maveric polecał uczenie sie wielu sztuk walki, bo w zyciu coś trzeba umieć robić.
z taką ortografią to raczej sukcesów na maturce nie wróżę, więc moze jednak idź w rozwiązania siłowe..... :twisted:
No złośliwcy jedni, w Wigilię... a niech Was... A jak się chłop kompleksów nabawi? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Przejdzie Ci :wink:jakbys potrzebowal jeszcze kiedys pomocy lub informacji - pisz. postaram sie pomoc i odpowiedziec na pytania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chcem zacząć trenować Aikido , bo czuje że SW uderzane niewystarczy, chcem je uzupełnić chwytanym.Ucze się atakować a teraz chcem zacząć uczyć się bronić.
TKD uprawaim już 2 lata.
ps. z matury próbnej z polaka miałem 69% mi to wystarczy a Worda niemam
rest in peace
Napisano Ponad rok temu
Joviszek Dzięki
Chcem zacząć trenować Aikido , bo czuje że SW uderzane niewystarczy, chcem je uzupełnić chwytanym.Ucze się atakować a teraz chcem zacząć uczyć się bronić.
TKD uprawaim już 2 lata.
ps. z matury próbnej z polaka miałem 69% mi to wystarczy a Worda niemam
rest in peace
jak nic prezydentem zostanie
Napisano Ponad rok temu
Fascynujące, i jak wrażenia organoleptyczne?? :wink:...miałem 69...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Znowu Bożonarodzeniowo i Noworocznie... (jak corocznie)
- Ponad rok temu
-
"Rozmiękczanie" gi
- Ponad rok temu
-
ciecia boken
- Ponad rok temu
-
Nowe fotki z seminarium Sensei Y.Yamady
- Ponad rok temu
-
Ki projection ?
- Ponad rok temu
-
Dlaczego O sensei zmagal sie z drzewami?
- Ponad rok temu
-
Skad sie wzielo Aiki taiso
- Ponad rok temu
-
Aikido & Arms Kraków 9 grudnia - wrażenia
- Ponad rok temu
-
szkoła aikido-zapytanie
- Ponad rok temu
-
Prezent gwiazdkowy dla O'Moda.