A co mu napisać? że jak będzie ćwiczył Aikido, to będzie za dwa miesiące niepokonany? Przyjdzie na trening, zobaczy, jak się spodoba to poćwiczy, zobaczy...jak zawsze ... koles chce cwiczyc aikido a wy chcecie go zniechecic tylko tak dalej...
Aikido na własną ręke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czego jeszcze nie rozumiecie?bo może z powodu obrzerstwa świątecznego ułomny się trochę zrobiłempo maturze mam zamiar zapisać się do sekcji Aikido
Nie rozumiem, ja też zanim się zapisałem to naściągałem filmików, książek itp zanim zdecydowałem się na pójście na trening. Co w tym złego, że sobie coś poczyta i poogląda i może w miare możliwości popróbuje? Jak pójdzie na trening i sensei powie coś w stylu "teraz poznamy technikę, która nazywa się ikkyo" to sobie skojarzy odrazu jak to wyglądało mniej więcej. Gdzie tu jakakolwiek nieprawidłowość?
Napisano Ponad rok temu
Możemy spotkać sie na treningu w Szczecinku. Proponuję Sekcję Aikido Szczecinek Ryśka Leśniewicza ( 3 DAN ), jak Ci się spodoba po pierwszych 500 treningach to będziesz ćwiczył
Oczywiście na trening do drugiej sekcji też możesz pójść. Dwa różne podejścia do tematu dadzą Ci pogląd niejaki na sytuację.
Choć ja mam nadzieję, że to znowu będzie jedna sekcja aikido - ale to tak na marginesie.
Co do książek, chłopie czy dowiedziałeś się jak smakuje kiełbasa z książki ? 8O
Poczytać i pooglądać można wszystko, ale jak nie poczyjesz to nic nie będziesz wiedział.
ZAPRASZAM!
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Jak to nie, a o Hapkido słyszał?no wlasnie, mowi sie. a probowaliscie kiedykolwiek? ja sprobowalam i moge z czystym sumieniem powiedziec, ze sie nie namiesza. po 4 miesiacach trenowania TKD poszlam na Aikido i uwierzcie mi - te dwie SW sa tak rozne, ze poprostu nie da sie ich pomieszac.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ja nie rozumiem tego, a Ty?Czego jeszcze nie rozumiecie?bo może z powodu obrzerstwa świątecznego ułomny się trochę zrobiłempo maturze mam zamiar zapisać się do sekcji Aikido
Zapoznawanie się z czymś (w sensie zbierania informacji) poprzez książki, publikacje lub/oraz filmy jest rzeczą chwalebną. Jeśli chodzi o sztuki walki - również. Nauka tegoż z książek, publikacji lub/oraz filmów - jest błędem. Moim skromnym zdaniem, próbę wyciągnięcia czegokolwiek z ww. źródeł, można podjąć mając już niejakie pojęcie o przedmiocie sprawy. I to bardzo, bardzo ostrożnie.Chciałem się dowiedzieć czy trening na podstawie jakiejś książki ma sens, obecnie uprawiam taekwon do , interesuje mnie aikido i chciał bym zacząć trenować z kumplem.
Sezon ogórkowo-świąteczno-noworoczny.... Pozdrawiam i EOT.
P.S. Twój, SoS, cytat świadczy li tylko, że być może kol. Maverick, po maturze (zaliczonej pozytywnie, ofkors) zapisze się do jakiejś sekcji. O ile mu nie przejdzie. :wink:
P.S.2 Garry, Joviszek, jako przedstawicielka tzw. płci pięknej, ma wysoce rozbudowną podzielność uwagi :wink:
Napisano Ponad rok temu
Książkę to się czyta od początku a nie jak kolorową gazetkę "od końca" - to wtedy sie wie, co to atak 5 ... etc.."Aikido i Dynamiczna Sfera" jest fajna ksizka, ale nie ma tam nazw technik... sa tylko podpisy w formie "atak 5" czy "unieruchomienie 12" :?
Książkę polecam
Napisano Ponad rok temu
Nie , ale chociaż dowiem się jak wygląda i z czym to się je.Co do książek, chłopie czy dowiedziałeś się jak smakuje kiełbasa z książki ?
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Nie , ale chociaż dowiem się jak wygląda i z czym to się je.Co do książek, chłopie czy dowiedziałeś się jak smakuje kiełbasa z książki ?
PZDR
Owszem, ale i tak jej nie jesz tylko o niej czytasz. Rozumiem że jeżeli chcesz trenować to chcesz tego "dotknąć", nie twierdzę, że nie ma co czytać książek, ale na trening ZAPRASZAM.
03.01.2007 - 18.30, Sala Gimnastyczna w starym Medyku - Szczecinek
Napisano Ponad rok temu
.Owszem, ale i tak jej nie jesz tylko o niej czytasz
to taka metafora była, a na trening postaram się przyjść.
Napisano Ponad rok temu
Książkę to się czyta od początku a nie jak kolorową gazetkę "od końca" - to wtedy sie wie, co to atak 5 ... etc..
Książkę polecam[/quote]
ksiazke czytalam cala. rzecz w tym, ze podpisane sa tylko niektore techniki w nawiasach. przeciez ktos, kto o aikido nie ma zielonego pojecia nie bedzie pamietal w polowie ksiazki, co bylo napisane we wstepie o danym ataku...[/quote]
Napisano Ponad rok temu
JOVISZEK dobrze doradził poklon .
Możemy spotkać sie na treningu w Szczecinku. Proponuję Sekcję Aikido Szczecinek Ryśka Leśniewicza ( 3 DAN ), jak Ci się spodoba po pierwszych 500 treningach to będziesz ćwiczył
Oczywiście na trening do drugiej sekcji też możesz pójść. Dwa różne podejścia do tematu dadzą Ci pogląd niejaki na sytuację.
Choć ja mam nadzieję, że to znowu będzie jedna sekcja aikido - ale to tak na marginesie.
Poczytać i pooglądać można wszystko, ale jak nie poczyjesz to nic nie będziesz wiedział.
ZAPRASZAM!
Pozdrowionka
wiem, co dobre ;-) przyjmujecie tam u Was gosci czasami? moze bym wpadla kiedys w odwiedziny...
Napisano Ponad rok temu
P.S. Twój, SoS, cytat świadczy li tylko, że być może kol. Maverick, po maturze (zaliczonej pozytywnie, ofkors) zapisze się do jakiejś sekcji. O ile mu nie przejdzie. :wink:
zawsze sa 2 wyjscia: przejdzie albo nie ;-)
Jak to nie, a o Hapkido słyszał?
P.S.2 Garry, Joviszek, jako przedstawicielka tzw. płci pięknej, ma wysoce rozbudowną podzielność uwagi :wink:
dzieki, Shawnee ;-)
Napisano Ponad rok temu
nie przejdziezawsze sa 2 wyjscia: przejdzie albo nie
Napisano Ponad rok temu
ZAPRASZAM!
Pozdrowionka
wiem, co dobre ;-) przyjmujecie tam u Was gosci czasami? moze bym wpadla kiedys w odwiedziny...
Srody i Niedziele 18.30, ZAPRASZAMY - jesteśmy przyjaźnie nastawieni ,
Napisano Ponad rok temu
racja sorkimoze pojedyncze osoby, ale napewno nie wszyscy...
Napisano Ponad rok temu
ZAPRASZAM!
Pozdrowionka
Srody i Niedziele 18.30, ZAPRASZAMY - jesteśmy przyjaźnie nastawieni ,
ciesze sie. ja tez jestem przyjaznie nastawiona, wiec moze nie rzucimy sie na siebie z katanami w drzwiach Dojo, ale bedzie nam dane spotkac sie jeszcze na macie... ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja rozumiem oczywista, że to taki żarcik miał być, ale z ciekawości spytam, ćwiczycie miecz?(...)wiec moze nie rzucimy sie na siebie z katanami w drzwiach Dojo,
Pozdrawiam, h-k :-)
Napisano Ponad rok temu
ale katane zamierzam sobie kupic
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Znowu Bożonarodzeniowo i Noworocznie... (jak corocznie)
- Ponad rok temu
-
"Rozmiękczanie" gi
- Ponad rok temu
-
ciecia boken
- Ponad rok temu
-
Nowe fotki z seminarium Sensei Y.Yamady
- Ponad rok temu
-
Ki projection ?
- Ponad rok temu
-
Dlaczego O sensei zmagal sie z drzewami?
- Ponad rok temu
-
Skad sie wzielo Aiki taiso
- Ponad rok temu
-
Aikido & Arms Kraków 9 grudnia - wrażenia
- Ponad rok temu
-
szkoła aikido-zapytanie
- Ponad rok temu
-
Prezent gwiazdkowy dla O'Moda.