Jak i co trenowac??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dam radę: przed założeniem tematu użyj opcji SZUKAJ, oraz przemyśl pytanie. Dobrze by było, gdybyś poczytał również tematy w dziale dla nowych użytkowników.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W sumie to ja narazie sam ćwicze podstawy na chacie-niestety
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie to głupia wymówka . Trzeba uruchomić swoje kontakty i przejść się do jakiegoś klubu. Inaczej trening nie ma większego sensu.Ja jak widać też nowy jestem i niestety nei mam tej przyjemności zapytać sie trenera bo zadnego klubu wq moim miescie nie moge znalezc[a podobno sa ]
W sumie to ja narazie sam ćwicze podstawy na chacie-niestety
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niestety nei mam tej przyjemności zapytać sie trenera bo zadnego klubu wq moim miescie nie moge znalezc[a podobno sa
Powiem Ci tylko tyle ze ja mieszkam na wsi! Najbliższy klub taekwondo znajduje sie od mojego domu okolo 40 km! Jezdzilem tam na treningi jak tylko czesto mogłem i dalej jezrdze ale juz zadziej! Dlaczego?? Bo sprowadziłem trenera do mojej miejscowosci! Przyjezdrza do nas raz w tygodniu i uzbierała nas sie całkiem ładna grubka ok. 20 osób! Wiec wystarczy troche wysiłku i trener sie znajdzie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mój trener klub z mojego miasta też rozszerzył do kilku mniejszych miejscowości-bardzo niewielkich..)
i w tych malutkich miasteczkach TKD kwitnie trener dojeżdża ponad 40 km 2 razy w tygodniu i ludzie licznie przychodzą na treningi. sama chodzę to jednej z sekcji podlegających pod szczecinecki klub i bardzo sobie chwalę. myślę, że wystarczy trochę dobrej woli i wysiłku, i nie ma rzeczy niemozliwych ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam pytanko!! Co do rozciadania Jakie rozciaganie preferujecie To tak zwane strecingowe (chodzi mi o to ze rozkraczasz sie na maksa i zostajesz jak najdłuzej) czy to takie bujane() niewiem jak to sie fachowo nazywa) I które waszym zdaniem jest lepsze
już chyba udowodniono naukowo, że stretching jest najskuteczniejszy.
BTW: o stretchingu pisał już Bryl w swojej książce z chyba '90r.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tzn co ? bo metod jest duzo a najlepsza jest pnf . samo to slowo oznacza poprostu rozciaganie
Co to jest pnf ?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kurs instruktorski
- Ponad rok temu
-
Abc taekwondo
- Ponad rok temu
-