Proszę o pomoc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozeznaj się, gdzie w twoim mieście są jakieś kluby sztuk walki i wybierz się na kilka treningów. Znajdziesz coś dla siebie, zaczniesz ćwiczyć i będzie ok.
Wymiary nie świadczą o skuteczności, zapewniam.
Napisano Ponad rok temu
...
Wymiary nie świadczą o skuteczności, zapewniam.
Bo jak mawiają panie, nie liczy sie długość, ale technika
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko właśnie to jest problem, u mnie w mieście jest tylko klub karate. A akurat jestem nastawiony bardzo negatywnie do karate.
widze dwie mozliwosci:
1. Idz do psychiatry
2. Przeprowadz sie do innego miasta
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo jak mawiają panie, nie liczy sie długość, ale technika Smile
to chyba raczej panowie na uciszenie niepokoju wewnętrznego tak mówią
Napisano Ponad rok temu
PS: wiem,że cyganie się nieźle biją, a jak ktoś ćwiczy tylko na macie to nie ma doświadczenia na ulicy no ale mi właśnie chodzi tylko o walki na ulicy - żebym mógł się bronić. wracając do tematu rozmiarów... to niech ktoś oceni te wymiary które podałem i powie czy nie jestem za gruby...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem jaki to rodzaj karate. Wiem, że nie ma za dużo prawdziwej walki, ale nie można powiedzieć, że wogóle się nie dotykają. Bylem na kilku treningach i widziałem, że sensej stawia głównie na rozciąganie. Rozgrzewka trwa około 35 min, sam trening technik 25. Tego typu rozgrzewkę to robię sobie w domu, a do tego jeszcze pompki , rozciąganie sprężyny. Zależy mi jednak na poprawie szybkości, wydaje mi się ze to jest mój problem.
poprwae szybkosci...hmmm...sprobuj walczyc z cieniem...sprobuj byc szybszy od niego. jak ci sie to uda mozesz nadac sobie zolty pas.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli u ciebie w mieście jest tylko karate, to słabo (zakładając, że chcesz ćwiczyć samoobronę). Zawsze możesz zwołać kumpli i poćwiczyć przy instruktażówkach . Lepsze to, niż nic.
wielki zabojco, moze najpierw zanim cos napiszesz, rozszerzysz swoja wiedze?
mowienie ze "u mnie w miescie jest tylko karate" to tak jakby powiedziec " u mnie w miescie jest tylko jedna sztuka walki" W takim wypadku pytamy jaka, tak samo pytamy jakie karate bo np [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Uspokój się. Ten sarkazm jest tutaj zbędny, mistrzu ciętej roiposty :? .wielki zabojco, moze najpierw zanim cos napiszesz, rozszerzysz swoja wiedze?
Nie napisałem, że karate nie nadaje się do samoobrony, tylko że szkoda, że taki mały wybór w mieście. Zdaje sobie sprawę, że jest wiele odmian karate. Podałem tylko inną mozliwość, jaką ma do wyboru.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Odpowiedzialność prawna trenera
- Ponad rok temu
-
(nie)wspomaganie wzrostu
- Ponad rok temu
-
Kimono - rozmiar
- Ponad rok temu