Dla miłośników tradycyjnego ju jutsu-seminarium w Warszawie
Napisano Ponad rok temu
Z technikami zbliżonymi do technik Kokodo Kyu Shin Ryu Ju Jutsu być może niektórzy z was spotkali się na seminariach Hakko Ryu prowadzonych m.in przez Sensei Antonio Garcia. Od siebie tylko napiszę, że pomimo, że sensei Belmansa znam od 199 roku, nie przestaje mnie zadziwiać swoją techniką. Jestem pewien, że grudniowe seminarium będzie niezwykle ciekawie i efektywnie spędzonym czasem. Zapraszam wszystkich wierzących, że nie siła jest kluczem do skuteczności.
Aktualne dane o stażu, nieco filmów z technikami i zdjęć na naszej stronie
http://www.kokodo.pl
Data: 1-3 grudnia
Miejsce: Warszawa, ul. Karolkowa 56
Przewidujemy 8 godzin trenigów, składka stażowa za trzy dni treningów 50zł.
Serdecznie zapraszam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście dla wszystkich uczestników będzie płyta DVD z opracowanym materiałem ze stażu.
Napisano Ponad rok temu
Dopiero dzisiaj trafiłem na Waszą stronę i po obejrzeniu filmików na niej zamieszczonych przyszła mi ochota na jeszcze.
Oczywiście płytkę chętnie uzyskam za stosowną odpłatnością.
Szczegóły możemy uzgodnić na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Żaden problem. Materiałów nie sprzedajemy - udostępniamy, rozdajemy. Nie można sprzedawać tego, co do nas nie należy. Dam znać jak płyta będzie gotowa.
Napisano Ponad rok temu
Jestem zwolennikiem tradycyjnego podejścia do Budo a szczególnie do Ju Jutsu, którym się zajmuję. Bardzo przypadł mi do gustu - jeśli tak można to określić sposób wykonania i prezentacji technik przez Shihan Ivo Belmans'a.
Studiuję Ju Jutsu w sekcji w Kaliszu musze pogadać z moim sensei może moglibyśmy nawiązać współpracę - trochę poniewierania się po macie a potem mały browarek dla scementowania współpracy.
Swego czasu utrzymywaliśmy aktywny kontakt z Shihan Dariuszem Otockim z Łodzi (Hakko Ryu) ale jak jest teraz nie wiem - wracam do treningów po dłuższej przerwie.
Napisano Ponad rok temu
Jesteśmy otwarci na styczniowe i lutowe terminy. Na początku marca mamy Taikai w Belgii z Irie sensei.
Darek Otocki w zakresie hakko jest uczniem (2 dan) Antonio Garcia, naszego poprzedniego nauczyciela. Oczywiście nie licząc swojego pierwotnego stylu, w którym jest IMO wybitnym specjalistą, robiącym fantastyczne wrażenie.
Po odejściu Irie sensei od federacji Hakko Den Shin Ryu mamy nadzieję, że nasze techniki ewoluują bardziej w kierunku Daito. Co nie zmienia faktu, że ze wszystkimi przyjaciółmi z Hakko trenujemy jak tylko jest czas i okazja, bo robimy bardzo podobne rzeczy.
Co do podejścia - są dwie interpretacje.
Ja i moi koledzy z sekcji Hakko i KoKoDo prawie wszystko dostaliśmy za darmo. Jak więc móglibyśmy to sprzedawać?
Druga interpretacja brzmi - mało kogo stać na to, co otrzymujemy od naszego nauczyciela. Wobec tego możemy to dostać tylko jako bezcenny prezent od przyjaciela.
I u nas te zasady tak działają - nie ma wynagrodzeń dla nauczyciela, nie ma opłat za egzaminy.
Napisano Ponad rok temu
Zrozumiałym jest, że decyzję o zaproszeniu tak szacownego grona musze przedyskutować z moim Shihan-em, ale nie sądzę aby miał jakieś obiekcje.
Dobrze, że do ewentualnego spotkania jest trochę czasu - zdąrzymy się dobrze przygotować - jak wiadomo najważniejsze jest pierwsze wrażenie, a Wasza ocena jako naszych gości będzie dla nas bardzo ważna.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
www.[ciach].pl - kilka pytan
- Ponad rok temu
-
zna ktoś jakąś szkołe Nin Jutsu??
- Ponad rok temu
-
JJ Kielce
- Ponad rok temu
-
Kiedy powrót po zlamaniu kości strzałkowej?
- Ponad rok temu
-
Jiu Jitsu !!
- Ponad rok temu
-
6 Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Full Contact Ju Jutsu
- Ponad rok temu
-
Seminaria z Sensei T. Wingrove i Sensei A. Rudockiem
- Ponad rok temu
-
Shadows Club Ninjitsu