kłamstwa i półprawdy
Napisano Ponad rok temu
Rypost sam piszesz i odpowiadasz sobie: Zgadza się PZKB jest jedynym reprezentantem ale tylko dysycpliny KICBOXING w Polsce ! Tak właśnie .... chodzi o dyscyplinę KICBOXING. Na to macie zgodę ministerstwa. Nie macie zgody na dyscyplinę MuayThai, a ostatnio dostaliście zakaz rejestracji jako Polski Związek Kickboxingu i MuayThai. Wasz regulamin semi, light, full oraz muaythai-thaiboxing to regulamin WAKO, który jest tylko regulaminem walki i ma niewiele wspólnego z dyscypliną MuayThai. Jak pewnie wiesz regulamin walk "thaiboxing" został usunięty z WAKO ze wględu na jego mylący charakter. Było to warunkiem wstąpienia WAKO do GAISF. Więc w WAKO nie ma już regulaminu z nazwą "thaiboxing" a jest thai kickboxing! Więc dajcie żyć zawodnikom MuayThai i nie podpierajcie się bzdurnym wpisem. Nawiasem mówiąc niezgodnym z prawem i lada moment będziecie musieli to usunąć !
Ustawa o sporcie kwalifikowanym wyraźnie mówi, iż związek zajmuje się dyscypliną sportu i nie ma możliwości wpisania sobie jakiejś innej dyscypliny jako regulaminu! Może dodacie do regulaminu "piłka nożna w rękawicach bokserskich".... sam będę pierwszym kóry wstąpi do PZKB wtedy
O tonie wypowiedzi nie będę się wypowiadał a to tylko kłamstwa, które przekazujesz swoim członką:
- nie macie zgody na dyscyplinę MUaythai - oczywiście bo nie ma takiej dyscypliny (uznawanej oficjalnie przez Państwo) w rozumieniu prawa jest tylko formuław walki, dlatego zmianić nazwę można będzie dopiero gdy będzie dyscyplina muaythai i taka była odpowiedź.
- regulaminy wymieniane przez Ciebie uprawiane są w ramach WAKO oprócz Muaythai. Czemu nie powiesz swoim członką, iż ustawa zezwala na członkostwo polskiego związku sportowego w dwóch organizacjach międzynarodowych a PZKb należy do WMF. cz uważasz, iż to nie jest Muaythai.
- a co do bzdurnego wpisu - widzę, iż teraz Ty będziesz określał, które działania ministerstwa są słuszne, a które nie.
Wiem, iż gdy brakuje konstruktywnych argumentów, niektóre osoby będą opluwały i kłamały. Mam tylko nadzieję, iż członkowie PZMT wreszcie to zrozumieją.
Dysktujesz na waszym forum, z osobą, która jest wściekła, bo uznaliście, iż ich trener nie ma uprawnień, pomimo, iż otrzymał świadectwo ukończenia kursu. Mnie argument WASZ, iż popełniono błąd wydając je, nie przekonuje i mam nadzieję, iż wyjaśnisz to. Ciekawe,ile jeszcze takich "Będów" popełniono, szczególnie iż tyczy się trenera, który zdecydował się na przejście do PZKb. Musisz przynać, iż można przypuszczać, iż jest to rodzaj zemsty.
Jeszcze raz powtarzam. Nie mam nic przeciwko PZMT, chcę tylko by szanowano nasze prawa jako Polskiego Związku Sportowego. Niech rywalizacja będzie na poziomie sportowym i organizacyjnym. Czas pokaze, która organizacja, jest bardziej predysponowana do związku sportowego w tej formule walki. MOże się okazać iż obie, lub żadna, ale trzeba i tak robić swoje a nie atakować siebie. To jest ze szkodą dla sportu Muaythai bo przestaje być wiarygodny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wyobrażenia można zmienić - na razie sobie nie wyobrażasz... Jeżeli zależy to od ministerstwa (mówię nie o DRUGIM związku tylko o PIERWSZYM - bo go jeszcze nie ma) to jak ministerstwo da zielone światło na Polski Związek MT to nasze wyobrażenia (a dokładnie Twoje) ulegną zmianie... nieprawdaż ?
Ja na razie sobie nie wyobrażam żeby nie było Polskiego Związku MT. I taki związek powstanie 8) (nie wyobrażam sobie żeby nie powstał)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obawiam, się tylko jednegi że Wam brdziej zależy na tym zeby PZKb nie zajmowała się MT niż by powstał Polski Zwiąek MT. Dlatego doprowadzacie do otwartych konfliktów. Wiedzie dobrze iż gdy będą dwa związki, to zawsze będziemy atrakcyjniejsi dla klubów chcących rozwijać sport bo mamy inne formuły walki. POza tym tak naprawde zawodowym MT zajmują sie organizacje kickboxingu. Dlatego nawet Tajowie startują w oragzanizacjach KB bo walki w Tajlandii to zaszczyt ale pieniądze są w Europie i Ameryce. Nawet wasza zaprzyjazniona organizacja DBMT
w Niemczech organizator Pucharu w Singen jest członkiem organizacj KB. Inne zreszta tez łacza KB i MT. nie wspomne o białorusi i białoruskim zwiazku kickboxingu i mt. Z włoch w IFMA startowała grupa KB. W Turcji wszystkie sporty walki są w jednym związku. Ale to już wiele razy tu mówiono.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co miałyby zrobić te kluby ? To co robią teraz. Startować gdzie im pasuje - kick w PZKb a MT w PZMT. Jak sam zauważyłeś tak się już dziś dzieje i jakoś narzekań nie słychać - ktoś chce startować w zawodach organizowanych przez PZKb to startuje. Jak w tych organizowanych w PZMT to w takich startuje
Jak dla mnie sprawa jest jasna - ktoś chce startować w KICKU - idzie do PZKb. Chce startować w MT idzie do PZMT - ja to bym tak zrozumiał. Ty rozumiesz tak jak Tobie jest wygodnie i niech będzie - tego nie zmienie a nawet nie próbuje bo szkoda wysiłku.
Prawa ZBYTNIo nie znam - tu przyznaje Ci rację. Znam na tyle na ile jest to wymagane i przyznam też że o tej informacji (kadry narodowe) nie wiedziałem albo co bliższe prawdzie informacja ta nie była na tyle ważna dla mnie żebym ją zapamiętał. Za poinformowanie i przypomnienie dziękuję.
Ale... jezeli dobrze rozumiem - jak ktoś jest w kadrze narodowej KICK'a to już nie może być w kadrze BOX'u ? A znam kluby prowadzące to i to i jakoś... problemów że kadrowicz boksu nie może być kadrowiczem kick'a to ludzie nie mają. Więc myślę że kadrowicz MT nie będąc kadrowiczem Kick'a też będzie żył
Zaraz zapewne powiesz że pomiędzy boxem a kickiem jest większa różnica niż pomiędzy MT a kickiem. A na ile większa ? bo może się okazać że jest taka mała maleńka... że zasadniczo to tak jak się popatrzy to jest to samo I wracamy do MEGA związku z 123 formułami.
Mówisz że mnie rozumiesz dlatego że tworzyłem (i tworzę PZMT) - ja wiem że mnie rozumiesz. Jednego nie pojmujesz - zająłem się tworzeniem żeby MT pojawiło i rozwineło się w POLSCE. I dalej będę tworzył właśnie w tym celu. A kto doprowadza do otwartego konfliktu - niech ocenią inni. Ja się nawet tego nie podejmuje bo ponoć jestem stroną w konflikcie
Tyle ode mnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kickfun dajcie już spokój ! Wiesz dobrze, że Polski Związek MuayThai już by istniał gdyby nie ciągłe kłody, które rzucacie pod nogi ... Ministerstwo i tak zezwoli na utworzenie Polskiego Związku MuayThai, a przez Wasze ciągłe pisma i działania o których nie napiszę na forum publicznym tylko odwlekacie rejestrację w czasie. Przecież macie tyle odmian wewnątrz Kickboxigu... dajcie innym sportom walki i także MauyThai rozwijać się.
Pewnie wiesz, że Polski Związek MuayThai już wkrótce zostanie zarejestrowany. Szkoda tylko, że przez Waszą upartość i nagłą chęć "przejęcia" MuayThai zawodnicy tyle tracą.... Mamy nieporównywalnie więcej sukcesów na Mistrzostwach Świata. Chłopaki mogli by mieć stypendia, więcej zgrupowań.... a tak .... mają złote medale i ....!?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"nowy klub"
- Ponad rok temu
-
Muay Thai - Lędziny
- Ponad rok temu
-
Muay Thai - Kraków - Prądnik Czerwony
- Ponad rok temu
-
Czy sa mozliwe trenningi z aparatem na zebach??
- Ponad rok temu
-
Jaki trening na rozciaganie nog ?
- Ponad rok temu
-
SPORTOWY KLUB KICK BOXINGU KIELCE LOW KICK
- Ponad rok temu
-
RÓŻALSKI i KORNACKI - K1 w Rydze - 04.11
- Ponad rok temu
-
...cięzka sprawa