Moja własna forumowa szkółka...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak zwykle możecie być bezlitośni
bez przesady, początkujący jesteś.
Ap chagi:
robisz podbijające kopnięcie, tzn. podnosisz kolano a powierzchnia ap kumchi stopy (to coś co jest pod palcami) nie "biegnie" prosto do celu, ale uderzasz łukiem, tak jakbyś chciał kopnąć w krocze. Zdaje się, że jest takie kopnięcie, ale na pewno nie jest to ap chagi.
Rada:
1, podnoś jak najwyżej kolano;
2. wyprowadzaj prawidłową technikę na wysokość kolana.
Masz niestabilną pozycję (chwiejesz się przy kopnięciu), ale równowaga przyjdzie z czasem.
Odnoszę wrażenie, że przy kopnięciu jesteś zbyt odchylony do tyłu.
Ale to wszystko błędy każdego początkującego, wiec jest ok.
Co do porównania. Mam wrażenie, że za pierwszym razem bardziej się przykładałeś do tego kopnięcia. Próbuj też, po kopnięciu zatrzymać wyprostowaną nogę na 3 sekundy w powietrzu.
Gdy stoisz w tej luźnej pozycji do kopnięć, stopa przedniej nogi jest skręcona do wewnątrz. Nie wiem po co, ale to tylko przeszkadza .
Dollyo chagi:
Mówiłeś, że chcesz ćwiczyć WTF, więc poczekaj na opinię kolegów z WTF.
pozdrowienia, wytrwałości życzę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moją najlepszą radą jaką Ci mogę dać, to jest to żebyś postarał się gdzieś do sekcji zapisać i tam trenował-wtedy będzie najlepiej....a i dodam jeszcze, że nie jest tak źle jak na początkującego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
P.S. Nie no 150 zł.....to już bym wolał trenowac w domu jak założyciel tematu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Te Venom...kolega kalgon miał racje...to jest sarkazm ..A ty już na poważnie..wyluuuzuj stary;]
Hmmm, nie znamy się, dlatego rozumiem, ze pomyślałeś, ze w to uwierzyłem....na poważnie to nie starałbym się śmiać ztakiej sumy, tylko powiedziałbym, że postradałeś rozum
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może macie na to jakąś radę.
trzymaj nogę
kop pooooooooooooowoooooooooooooooli
trzymaj nogę
kop samą końcówkę
w tkd mamy szereg tortur, khem metod treningowych, na tę przypadłość.
zapisałbyś się lepiej do jakiejs sekcji.
BTW: jeśli nie wiesz ile kosztują treningi, to skad wiesz, że cie nie stać? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kwestia priorytetow, tego co jestes w stanie odmowic sobie zeby trenowac. ta kwote <40 chyba wymysliles sobie zeby sie usprawiedliwic ze nie podejmiesz treningow. ale skoro sie uparles- pogadaj z trenerem, powiedz ze masz krytycznie ciezka sytuacje finansowa a bardzo chcesz trenowac, bycmoze wymysli ci cos czym zrekompensujesz brakujaca czesc skladki, plakaty rowiesisz czy cos. po prostu zrob cos!A pewnie, że mi zależy, i pewnie jutro zadzwonię, dzisiaj już muszę siedzieć przy ksiązkach, ale jutro po szkole zadzwonię, tylko sądze, że to nie wypali, wątpie abym znalazł klub który kosztuje mniej niż 40 zł za miesiąć, a nawet bardzo wątpie...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Taekwon-do na własną rękę ??
- Ponad rok temu
-
ITF
- Ponad rok temu
-
Problemy z pasem