Ektomorfik - dieta na przybranie wagi!
Napisano Ponad rok temu
Do rzeczy. Mam 17 lat i 172cm wzrostu oraz 60kg wagi. I do dłuższego czasu chce przybrać na masie, ale jakoś mi to nie wychodzi 2 lata temy zacząłem trenować na siłowni i zyskałem na sile oraz na mięśniach - waga wzrosła o pare kg do owych 60kg. Potem zacząłem jeździć na boks, lecz czegoś mi brakowało, wkońcu wybrałem Muay Thai i jestem w 100% zadowolony. Przez cały czas treningów (siłowania, boks, teraz MT) chciałem nabrać na masie, więc jadłem dużo i kiedy tylko byłem głodny (ok. 6 razy dziennie), niestety mój szybki metabolizm udaremniał me wysiłki Waga się zwiększyła ale mało. Przeczytałem topic na waszym forum - http://www.forum-kul...showtopic=85006 i chcę się do niego dostosować, ale nie wiem jak tą dietę ułożyć aby proporcje były zachowane i nie zabardzo wiem jakie elementy i kiedy jeść. Jeśli ktoś z Was był tak uprzejmy i coś mi doradził (jakiś jadłospis ) to był bym naprawdę wdzięczny. Moge jeść wszytko bo wszystko mi smakuje Mój główny cel - zwiększyć wagę, ile się da
Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Czytałem już tutaj wiele wątków o tyciu i wywnioskowałem z nich tyle, że liczy sie liczba posiłków dziennie- powinno ich byc 6 albo nawet 7, oprócz tego ważne jest co jesz- na pierwszy posiłek coś lekkiego, potem cięższe rzeczy i więcej. W diecie duzo bananaów, ryżu, kurczaka i jajek
Oprócz tego może być jakaś odżywka.
Dokładniej doradzą Ci którzy sie tym lepiej znają, i przeczytaj jeszcze wątek "jak przybrac na masie" i ogólnie wszystkie z tyciem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla chcącego przybrać na masie ektomorfika to wcale nie jest konieczne. Może jeść rzadziej, co oczywiście nie zwlnia go z "obowiązku" pochłaniania odpowiednio dużych porcjiliczy sie liczba posiłków dziennie- powinno ich byc 6 albo nawet 7
A dlaczego? Wręcz przeciwnie - właśnie na śniadanie szamaj dużo węglina pierwszy posiłek coś lekkiego
i jesze jedno- nie wiem dlaczego rozpaczajcie z powodu zbyt małej masy w tak młodym wieku! Mając teraz 15-17 lat wiedzcie, że jeszcze parę rzeczy może sie zmienić i wcale nie wykluczone, że urośniecie jescze wszerz (widzę to po sobie i nie tylko) - w razie czego pomyślicie po 20-tym roku życia.
Napisano Ponad rok temu
A dlaczego? Wręcz przeciwnie - właśnie na śniadanie szamaj dużo węgli
Czyli np. jogurty, miód, dżem, ryż, ziemniaki, chleb pełnoziarnisty, otręby - jeszcze coś co można wszamać na śniadanie z węglowodanów ??
Mam takową nadziejęMając teraz 15-17 lat wiedzcie, że jeszcze parę rzeczy może sie zmienić i wcale nie wykluczone, że urośniecie jescze wszerz (widzę to po sobie i nie tylko)
Aha jeszcze co do tej diety, to przed treningiem i po treningu jeść białka czy może węgle ?? Czy to już bojętne co (białka, węgle czy tłuszcze)?
Dzieki za odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
7:00
mleko 250 ml
płatki owsiane 90gr
10:35
Twarog 120g
szynka indycza 15gr
pieczywo razowe 200gr
pomidor,cebula,papryka-dla smaku
13:30
4 jajka
Chleb zytni pelnoziarnisty 150g
16:00 posiłek przed treningowy
Ryz 100g
Piers z kurczaka
oliwa z oliwek ok. 10ml
17:30-18:30
Trening
18:30
45g Carbo,bądź kakao.sok
19:10
Makaron razowy 100gr
jogurt 150gr
serek wiejski 200gr
22:00
Tunczyk w wodzie 80g
Slonecznik 30g
by zizu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do tarczycy- robiłem badania, mam aktywność tarczycy na granicy/trochę powyżej normy, endokrynolog sie kłania ;[
Napisano Ponad rok temu
Co do badań to nawet nie wiedziałem że to może mieć jakiś wpływ, ale dostosuje się i postaram sie zrobić te badania jak najszybciej
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Tarczyca wydziela tyroksyne i trijodotyronine, czyli hormony odpowiedzialne za tempo przemian metabolicznych. Im masz ich więcej tym jesteś chudszy/bardziej nerwowy itd itp. Więc to podstawowe znaczenie, a znaczny nadmiar tych hormonów we krwi to już poważna choroba.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prośba
- Ponad rok temu
-
ortopeda w 3miescie (najlepiej Gdyni)
- Ponad rok temu
-
Regeneracja ciała (organizmu) a plan treningowy!
- Ponad rok temu
-
dobra stronka
- Ponad rok temu
-
serce też mięsień
- Ponad rok temu
-
short warrior circuit
- Ponad rok temu
-
staw skokowy po skretowce (czy innym leglocku)
- Ponad rok temu
-
wałek rehabilitacyjny
- Ponad rok temu
-
Tauryna-czy ktos soć o tym wie??
- Ponad rok temu
-
Na treningu- pić czy nie pić?
- Ponad rok temu