Nietypowa bron - Biandan. Klip.
Napisano Ponad rok temu
Biandan to tyle co nosidla, czy koromyslo do noszenia wody, czy innych ciezarow.
Ponoc to na filmiku, to poludniowo-shaolinskie koromyslo jest. Ciekawostka :-)
Napisano Ponad rok temu
A tak na marginesie to się zastanawiam kto poza Tobą, mną i może paroma innymi starszymi użytkownikami wie co to są nosidła lub koromysł i chociaż to kiedyś widział na filmie... O tych co to widzieli na własne oczy na wsi a zwłaszcza używali tego, to już w ogóle nie wspominam, to chyba już tylko ja...
Napisano Ponad rok temu
ale wracając do tematu... czy jest jakakolwiek różnica w użyciu nosidła i np krótkiego kija... bo jeśli nie to jaki to ma sens... równie dobrze można by wziąść jakikolwiek przedmiot z grubsza przypominający kij...
a. W tym nosidle z któym ja miałem kontakt to jeszcze takie pręty metalowe były do zaczepiania wiader. Dość długie. Wykorzystanie tego mogłoby być ciekawe...
Napisano Ponad rok temu
Prawde powiedziawszy jak zobaczylem ten klip i chcialem go tu wrzucic, to stukajac temat uswiadomilem sobie, ze nie wiem jak te nosidla nazwac. Musialem do kumpla zadzwonic po konsultacje..
A co do uzycia, KO, to pewnie mozna by z kijem podobne rzeczy zrobic biorac poprawke na pare parametrow pewnie, tylko ze po co nosic kij dodatkowo, skoro masz koromyslo na barkach (zakladam, ze to obmyslili ludzie co z tym pracowali). :-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Historia Kung Fu (3)
- Ponad rok temu
-
stockholm wushu
- Ponad rok temu
-
Seminarium WC - Didier Beddar
- Ponad rok temu