Rozmiar judogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze było na 180 - idealne zaraz po kupieniu. Po kilku praniach jednak skurczyło się bardzo mocno. Rękawy stały się do (wówczas tylko) aikido jak wymarzone, ale spodnie dużo za krótkie, a i klapy były przykrótkie. Drugie gi kupiłem niedawno, tym razem na 190. Oczywiście było za duże, ale po praniu skurczyło się na tyle, że teraz jest w sam raz. Rękawy może CIUT zbyt długie jeszcze, ale drugie pranie to poprawi.
Subiektywny wniosek: 190 będzie pewnie za duże na Ciebie, chyba, że kupisz dokładnie ten sam model, co poprzednio, wiedząc, że mocno się kurczy. Ryzyk fizyk. Inne 180 natomiast może się nie skurczyć tak bardzo, jak tamto, i wtedy będzie ok. Ja, w każdym razie, wolałbym ciut za małe niż ciut za duże, ale to już kwestia przyzwyczajenia.
Napisano Ponad rok temu
A po za tym co do rozmiaru to trudno powiedzieć, bo jedna będzie musiał być na 180 inna na 190, a np. DAX będzie musiał być o rozmiar mniejszy.
A po za tym to też liczy się ile ważysz, bo jak sporo no to rozmiar więcej nie będzie źle
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przy Gi DAX-a trzeba brać niejako rozmiar mniejszą. Ja mam 187 cm a wziąłem rozmiar 180. I po roku prania w różnych temperaturach ciągle leży jak ulał.
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Chyba zaryzykuje i kupie na 190 cm pewnie skurczy sie i bedzie dobre. Waze raczej nie za duzo bo 77 kg. Dzieki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
judo lublin raz jeszcze
- Ponad rok temu
-
tak dla porownania...
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Juniorek i Juniorów
- Ponad rok temu
-
Nastek w TVN!!!
- Ponad rok temu
-
Nasz nowy wielki biały wódz
- Ponad rok temu
-
Gdzie trenować Judo?
- Ponad rok temu
-
ochraniacze
- Ponad rok temu
-
Początkujący w judo wszystkich sekcji łączcie się!
- Ponad rok temu
-
a to sie pochwale..
- Ponad rok temu
-
Filmiki - niedziałające linki
- Ponad rok temu