Nastek vs. Kubacki w nSport wersja dźwiękowa
Napisano Ponad rok temu
ROTFL
"tej calej filozofii vale tudo" "to jednak jest jakas filozofia w tym vale tudo?"
tak.. mistrz olimpijski, po 25 latach judo nie rozumie zasad judo. gratulacje do pana kubackiego.
"jedni pojda do klatki do walki" "a drudzy do polityki" :D
btw, moi rodzice zaczeli ostatnio ogladac UFC na extreme channele :wink:
Napisano Ponad rok temu
a jakby im obu dac dzide, to co wtedy?! moze jakas interesujaca filozofie do tego sie da dorobic?
pozdro
LB
Napisano Ponad rok temu
Wyczytalem ze Kubacki pisze prace doktorska o agresji wsrod dziewczat. Oczywscie prace pisze na AWF bo z takim intelektem na psychologi pewnie nie przeszedlby nawet pierwszej sesji. Jesli wiec juz ta prace napisal to po wysluchaniu materialu komentowanego w tym temacie odnosze wrazenie ze nadaje sie ona tylko do wytarcia nia dupy. Do tej pory grzmi mi w uszach jego ulubiony argument "to jest udowodnione naukowo" - wielki naukowiec kurwa jego mać sie znalazl.
Redaktorzy swietnie wybrali sobie tez wypowiedzi ludzi zapytanych na ulicy bedacych przeciwnym MMA (nie Pride) bo ten ktory stwierdzil ze "walki MMA sa bardo brutalne i nie ma w nich sprecyzowanych regul" widac nie wiele wie na ten temat.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem czy jest to nasza narodowa cecha charakteru ( każdy zna się na leczeniu, piłce nożnej itp.) czy estetyka tego sportu jest szokująca i trzeba się z nią oswoić.
W każdym razie straciłem szacunek dla pana Kubackiego jako porządnego człowieka (takim mi się wydawał wcześniej). Dlaczego ?
Bo popełnia znaczny większy grzech niż : brak wiedzy. Ponieważ stara się w prostacki sposób manipulować ludżmi dla niejasnych dla mnie celów.
Panie Kubacki: wstyd
Napisano Ponad rok temu
*znowu banda kretynow gada pierdoły niemając pojecia o temacie. :roll: :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
kurwa a ja myslalem ze te czasy mamy juz za soba ... no 3 lata temu bym rozumial jebanie takich farmazonów ale teraz to juz spora przesada*znowu banda kretynow gada pierdoły niemając pojecia o temacie. :roll: :roll: :roll: :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bardzo fajne. Dal do zrozumienia ze po 5 danie to dopiero dostaniesz super tajne techniki czytaj skuteczne.
Bardzo fajne mity.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No tak czyli judo jest jeszcze lepsze niz prideA mnie sie bardzo podobalo jak Kubacki powiedzil ze po 5 danie w judo dopiero mona cwiczyc techniki takie jak kopniecia, walka nozem i jeszcze inne tam.
Bardzo fajne. Dal do zrozumienia ze po 5 danie to dopiero dostaniesz super tajne techniki czytaj skuteczne.
Bardzo fajne mity.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nastula pokazał imho wielką klasę w tej dyskusji. Wyglądało to nawet momentami tak, jakby zwyczajnie nie chciało mu się wyprowadzać zaślepionego rozmówcy z błędu. Szkoda, bo przy tak żałośnie niskim poziomie argumentacji mógłby go szybko merytorycznie zniszczyć.
Napisano Ponad rok temu
a poza tym to nie lepiej zrobic z MMA sportu dla elity intelektualnej wyjdzie to na zdrowie calemu spoleczenstwu a i takze nam bo nie bedzie sie nikt wypowiadal na ten temat i przeklamywal
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Drugi powod to strach przed konfrontacja. Tego doswiadczalem bardzo czesto wsrod judokow kiedy smiali sie z nas jak robilismy bjj ale sparowac nie chcieli.
No i tacy mistrzowie jak Kubacki czy inny instr. karate nie zniza sie do konfrontacji.
Oczywiscie zdazaja sie instr. karate, judo czy inni otwarci i przed nimi nalezy pochylic glowe jak Nastula a judo czy Radek Olczyk Z karate i wielu wielu innych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mimo wszystko Nastula nie popisal sie, mogl zniszczyc Kubackiego, a tak mamy "nierostrzygniety" pojedynek...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Owszem. Tylko jakimś dziwnym sposobem, po tej eliminacji, nadal istniały w judo dźwignie na nogi czy też samoobrona (co można zobaczyć chociażby w wykonaniu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]). Myślę, że było tego więcej. Dopiero komitety olimpijskie zaczęły wielkie wycinane "ze względu na bezpieczeństwo zawodników."wyeliminowal "zabojcze techniki" zeby umozliwic sparingi, czyli rywalizacje sportowa.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ufc 64 spoiler
- Ponad rok temu
-
vovchanchyn
- Ponad rok temu
-
Konfrontacje - przemyslenia po gali