Jak właściwie umarł Bruce Lee??
Napisano Ponad rok temu
20 lipca 1973 roku wieczorem przebywał u Betty Ting Pei (która prawdopodobnie była jego kochanką, ale to nie pewna informacja). Odczuwał silny ból głowy. Wziął środek nasenny o działaniu przeciwbólowym, który prawdopodobnie popił niewielką ilością alkoholu. Czół się coraz gorzej. O 22:30 Betty wezwała pogotowie. Do szpitala przewieziono go już w stanie śpiączki. Zajęli się nim lekarze, jednak to nie pomogło. 20 lipca 1973 roku o godzinie 23:22 stwierdzono zgon Bruce’a Lee. Po jego śmierci opinia publiczna domagała się opublikowania wyników sekcji zwłok, czego nie zrobiono. Dlaczego? Istnieje podejrzenie, że w ogóle jej nie wykonano. Nagła śmierć młodego, zdrowego człowieka jest dziwna, a mimo to śledztwo w tej sprawie przeprowadzono dopiero kilka miesięcy później i to pod silnym naciskiem opinii publicznej .
Tata kiedyś mówił mi że ktoś go zabił, jakiś wojownik pokroju Bruca Lee
Jak wy sądzicie, może słyszeliście jakieś anegdoty jak umarł Bruce Lee??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy to z resztą ważne? Teorie spisku są fajnie nie dlatego, że mają sens.
Napisano Ponad rok temu
Po jego odejściu opublikowano, że stwierdzono w jego organiźmie środek przecibólowy, śladowe ilości alkoholu. Wydaje mi się, że źeby dokonać takich ustaleń trzeba było przeprowadzić sekcję.
Wszystkie te pogłoski o "tajemniczej śmierci" były rozpuszczane przede wszystkim przez żądną sensacji prasę brukową i były na rękę hienom z mass-mediów i wytwórni filmowych, które na "tajemniczej" śmierci aktora mogły zbić kasę. I tak się stało. Długo po odejściu Bruce'a kręcono fimy kasy B, pisano książki itp. na motywie jego śmierci, i wtedy powstało wiele nieprawdopodobnych historii ku uciesze naiwnej gawiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Zgodzę się z Twoim postem w całej rozciągłości.Wszystkie te pogłoski o "tajemniczej śmierci" były rozpuszczane przede wszystkim przez żądną sensacji prasę brukową i były na rękę hienom z mass-mediów i wytwórni filmowych, które na "tajemniczej" śmierci aktora mogły zbić kasę. I tak się stało. Długo po odejściu Bruce'a kręcono fimy kasy B, pisano książki itp. na motywie jego śmierci, i wtedy powstało wiele nieprawdopodobnych historii ku uciesze naiwnej gawiedzi.
Przyznasz jednak, że motyw zemsty i tajemniczej śmierci jest dużo bardziej nośnym tematem na film czy książkę? Bo któż chciałby oglądać półtoragodzinny film o umieraniu z przepracowania?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tam wolę teorię zemsty za złamanie tajemnicy i wyjawienie światu sekretnej sztuki walki.
no właśnie o tym mi tata mówił znaczy że byli lepsi od niego 8)
Napisano Ponad rok temu
To znaczy tyle tylko, że było ich więcej.no właśnie o tym mi tata mówił znaczy że byli lepsi od niego 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak naprawde, to było już tyle wersji że i tak nic nowego nie wymyślimy.
Zostawmy go już w spokuju i skupmy się na tym co nam zostawił.
Napisano Ponad rok temu
Linda Lee, zona Bruce'a powiedziala kiedys, i prosila aby nie zastanawiac sie i nie debatowac nad tym jak Bruce umarl, a zeby zastanowic sie nad tym jak zyl...
Zwłaszcza, że niektóre przypuszczenia na temat śmierci Bruce'a (specyficzna reakcja na alkaloidy) pozbawiłyby ją wypłaty z polisy na życie męża :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko po to zeby jakos dac sobie rade z bolem ktory mu towazyszyl do konca zycia (podobno)
z pewnoscia nie robil tego rekreacyjnie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale bym sobie teraz obejrzal "Wejscie Smoka" albo "Wściekła pięść" ahhh... jebne z dobr ktore zostawil po sobie :wink: pzdr
Zbliżają się święta to może TVP puści
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale bym sobie teraz obejrzal "Wejscie Smoka" albo "Wściekła pięść" ahhh... jebne z dobr ktore zostawil po sobie :wink: pzdr
Zbliżają się święta to może TVP puści
Trzeba szukać w hipermarketach w koszach z płytami DVD. Ja onegdaj szukałem szperałem i wynalazłem: Droga Smoka, i wpsomniane Wściekłe Pięści. Tylko filmu Big Bos za chiny nie mogę trafić.
PZDR
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rękawice
- Ponad rok temu
-
Vitor Shaolin Ribeiro tattoo
- Ponad rok temu
-
co trenowac?
- Ponad rok temu
-
jaki trening
- Ponad rok temu
-
trening amatorski
- Ponad rok temu
-
czy ktos sie rejestrowal na stronie Ricksona Gracie ??
- Ponad rok temu
-
Szkoła walki w Łodzi?
- Ponad rok temu
-
Podstawowe zasady samoobrony; jak i co? (poczatkujacy)
- Ponad rok temu
-
Konfrontacja sztuk walki- Warszawa 14.X.
- Ponad rok temu
-
Rosjanie wyzywają na pojedynek Resztę Świata
- Ponad rok temu