Konfrontacje - przemyslenia po gali
Napisano Ponad rok temu
mój faworyt wygrał
nie wiem czy to Juras taki cienki był czy ten Kingkong dobry. muszę zobaczyć sobie powtórki.
resztę "występów" po za sportowych czy pokazów pominę bo tak jak większość nie po to tam przyjechałem
Napisano Ponad rok temu
A tak na powaznie to denerwuje mnie wiekszosci z was, typowo polska ,,narzekaczka" . Oczywisice nie mam nic przeciwko krytyce o ile bedzie to konstruktywna krytyka natomiast dla wieksozsci z was krytyka wyglada tak- jak byscie oceniali ten turniej z perspektywy conajmniej gal takich jak Pride.
Owszem - zgadzam sie ze jest jeszcze duzo do zrobienia zeby KSW wygladal jak turniej z prawdziwego zdarzenia, ale moim skromnym zdaniem- na ekranie telewizora- ten turniej dosc dobrze wypadal i napewno przebil nie jedna polska gale boksu zawodowwego, ktory skadinad zdazyl juz sie osiaść na naszej polskiej ziemi w przeciwienstwie do MMA.
Osobiscie uwazam, ze przerywniki typu pokaz capoerira czy nawet wystep tego zespolu quazi-korn-podobnego - byl nie najgorszym pomyslem zwarzajac na fakt, ze przecietny widz ktory jest laikiem w sprawie MMA po ciaglym nie przerwnym pokazywaniu walk moze ulec znurzeniu, a jak wiadomo taka gala musi byc bardziej dostosowana pod masowke a nie pod koneserow, ktorzy rzeczywisice nastawiaja sie na same walki , bo inaczej koszty takiego medialnego przedsiewziecia sie nie zwroca.
Najwiekszym plusem KSW, to fakt ze znowu polskie MMA zostalo pokazane szerszej publicznosci co tylko moze sie przyczynic do rozwoju tego sportu i przyciagnac uwage sponsorow.
DLatego kazda gala MMA, ktora zorganizuja w polsce i ktora zachowa pewne minimum przyzwoitosci w organizacjii bedzie miala z mojej strony wiecej pozytywnych opinii i pochwal niźli negatywnych.
oczywisice negatywne tez musza byc np. nienapiete liny na ringu czy ignoranckie potraktowanie overeema itp. - natomiast z niektorych komentarzy na budo forach wynika, ze ta gala to byl calkowity niewypal dajac wyrazny sygnal organizatorom, ze nie jest to oplacalne przedsiewziecie skoro nawet typowych kibicow MMA odrzuca. :-) :wink:
Napisano Ponad rok temu
laicy już tam raczej nie chodzą, o czym świadczyły puste miejsca na torwarze i bilety za 50 zł do kupienia jeszcze w ostatniej chwili.
nie odrzuca kibiców, bo prawdziwi kibice zawsze docenią walki. tu się nie krytykuje walk, bo zawodnicy zrobili co do nich należało.
jak ty byś zareagowął na zrobienie ludzi w chooja, każąc im przyjśc godzine wczesniej, zeby posłuchac fierdolenia od rzeczy Frykowskiej czy popatrzec na Kazia M.?
Napisano Ponad rok temu
jaki przeciętny widz - laik? Copacabana, Berserkerzy, Adrenalina, Juras Team, nawet ludzie z klubu tego połamańca z nunchaku to nie laicy, a to generalnie oni byli publicznością.
chodzi mi przeciez o telewidzow:?
Jakby gale mialy byc transmitowane w telewizji dla widzow o jakich napomniales to nawet 1% kosztow by sie nie zwrocil
Napisano Ponad rok temu
jak ty byś zareagowął na zrobienie ludzi w chooja, każąc im przyjśc godzine wczesniej, zeby posłuchac fierdolenia od rzeczy Frykowskiej czy popatrzec na Kazia M.?
zgadzam sie nie bylo to zbyt ciekawe posuniecie i mam nadzieje ze organizatorzy wyciagna odpowiednie wnioski. Na szczescie telewidzowie nie musieli ogladac tego spektaklu.
Napisano Ponad rok temu
z gory dzieki
Napisano Ponad rok temu
Tu się zgadzamy, z tego co widzę, większość krytyki dotyczy tego co zwykle w KSW - konferansjer koszmar, sędzia ignorant i brak dbałości o bezpieczeństwo zawodników. W dodatku mimo gromów lansowane bez przerwy i z uporem maniaka. Poza tym jest OK, no, mozna się czepiać poziomu niektórych zawodników ( brazylijczyk ). Organiacja imprezy wspólnie z Antyradiem to pewnie zabieg w celu zmniejszenia kosztów, można to zrozumieć.Najwiekszym plusem KSW, to fakt ze znowu polskie MMA zostalo pokazane szerszej publicznosci co tylko moze sie przyczynic do rozwoju tego sportu i przyciagnac uwage sponsorow.
DLatego kazda gala MMA, ktora zorganizuja w polsce i ktora zachowa pewne minimum przyzwoitosci w organizacjii bedzie miala z mojej strony wiecej pozytywnych opinii i pochwal niźli negatywnych.
Jak dla mnie KSW robi postępy, coraz lepiej dobiera składy osobowe, więc jako dla fana
MMA mam co lubię - coraz lepszą jakość walk, choć fatalnie sędziowanych i dramatycznie zapowiadanych.
I za nic w świecie nie rozumiem, po co zapraszają gwiazdy światowego MMA, skoro potem je całkowicie olewają - CroCop, który obraził się śmiertelnie i teraz błąkający się bez sensu po ringu Overeem, podczas kiedy organizatorzy zadowoleni trzaskali sobie fotki ze zwycięzcą. Pełna wiocha.
Napisano Ponad rok temu
Byłem i widziałem. Generalnie zgadzam się w kwestii tego pierdolonego Antyradia - mogli napisać na ulotkach, że walki się zaczną o 20, a nie że "start o 19". Po prostu dramat...
Hehe! A ja się zastanawiałam dlaczego jest godzinna różnica pomiędzy rozpoczęciem Konfrontacji a transmisją w tv. Miałam obawy, że może nie pokażą wszystkich walk.
Jak się okazuje, należy się cieszyć, że oszczędzili kibicom przed telewizorem pseudo-widowiska
Co do najważniejszych walk:
Wystąpienie Jurasa niestety baaardzo mnie zaskoczyło i rozczarowało
Walka finałowa od początku wydawała się przesądzona na korzyść Krzyśka (i miałam nadzieję, że tak zostanie do samego końca :wink: ) ale jak to w mma bywa, wystarczy chwila 'nieuwagi' i następuje odwrót sytuacji. Czego jak czego ale gilotyny w takim momencie to najmniej się spodziewałam... Gratulacje dla Michała :-) Osobiście byłam pod wrażeniem tego, że po lawinie ciosów Krzyśka nie osunął się na nogach a zachował hart ducha i sięgnął po pas.
Aż się ciśnie na usta komentarz co do sposobu prowadzenia imprezy przez konferansjera ale... oszczędzę kolejnych słów gorzkiej krytyki...
Pozdrowienia dla fanów mma
Napisano Ponad rok temu
tu się nie krytykuje walk, bo zawodnicy zrobili co do nich należało.
true :roll:
zastrzeżeń do walk nikt nie ma raczej żadnych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do konferansjera: widać, że gość się stara, ale kompletnie mu to nie wychodzi. Ale nawet nie to jest najgorsze. Najbardziej drażni mnie to, że koleś sprawia wrażenie jakby nie miał pojęcia o czym mówi (pewnie tak jest). Myśle, że publiczność dużo bardziej doceniłaby konferansjera mniej efektownego, ale rzeczowego, znającego się na MMA, mogącego usatysfakcjonować dobrze zorientowanych kibiców, ale jednocześnie potrafiącego wyjaśnić podstawy całej tej zabawy osobom niezorientowanym.
Cała reszta: ring, koncerty, Overeem - jeden wielki HAOS!
Napisano Ponad rok temu
Tyle co do tej gali
PS: na temat konferansjera, ringu itd nie bede sie wypowiadal bo wszystko zostalo juz powiedziane.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Materla wychodził przy fragmencie z musicalu „Moulin Rouge” z Nicol Kidman i Ewanem McGregorem.
hmm mozna prosic dokladny tytul, bo nie moge znalezc...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Materla wychodził przy fragmencie z musicalu „Moulin Rouge” z Nicol Kidman i Ewanem McGregorem.
hmm mozna prosic dokladny tytul, bo nie moge znalezc...
Nie znam tytułu. Musisz sciągnąć soundtracka na 100 % to tam jest.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala Pride z Tokio w TVN; środa, godzina 23.25
- Ponad rok temu
-
Dollyo w studio
- Ponad rok temu
-
Pride 32 - The Real Deal w klubie Tango & Cash
- Ponad rok temu