Jaki rodzaj Kung-Fu?
Napisano Ponad rok temu
To moj pierwszy post na Tym forum
Mam pytanie do znajacych roznice w stylach Kung Fu:
Otoz szukam stylu (z mozliwoscia uczeszczania na niego w krakowie) ktory bylby glownie do walki, przy wiekszym uzyciu nog, wiekszym dystansie walki oraz duzej dynamice. interesuje mnie raczej tylko kung-fu jako taki styl, zadne muay thai, kickboxing itp
Szukam od luzeszgo czasu i ogladam filmiki i narazie rozmyslam nad Choy Lee Fut, podobno Weng Chun spelnia moje wymagania i przy tym jest latwiejsze ale niestety nie ma mozliwosci w krakowie
prosze o rade
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Popatrz na forum, poprzeglądaj filmy, było wiele tego typu tematów.
Pozdrawiam,
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Weng Chun nie spełnia zupełnie twoich wymagań - źle szukałeś.
Popatrz na forum, poprzeglądaj filmy, było wiele tego typu tematów.
Pozdrawiam,
no wlasnie szukam od kilku dni i nadal jestem w kropce, dlatego zalozylem temat, jesli masz jakas propozycje bylbym rad gdybys mi napisal, forum tez przeszukiwalem....
@robert17
a ta skladka jest co miesiac (50zl)? duzo czytalem o choy lee fut i nawet mi sie podoba, ale czy nie za malo agresywna forma wushu? bo z pewnoscia ma mozliwosci w ruchu co zdecydowanie bardziej podoba mi sie od wing chun i wing tsun....
Napisano Ponad rok temu
zadzwoń do klubu to się wszystkiego dowiesz 012 626 12 38 - proś p.Joannę - najlepiej zorientowana . przeglądnij stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
troche czytalem o tej szkole clf i wszyscy bardzo chwala,
ciekawe jak jest z walka akrobatyczna nog, czy w tej sztuce to znajde, nadal podkreslam ze to ma byc glownie sztuka walki z duza dynamika ktora przynosi efekt w walce na ulicy ...?
moze sando? sam juz niewiem
@belor
jak cos wiesz to pomoz, jedno krotkie zdanie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy wg wymienionych kryteriow polecacie ktorys jeszcze styl...?
Napisano Ponad rok temu
Jezeli 'przy wiekszym uzyciu nog' masz na mysli kopniecia to taki styl raczej w ogole do walki sie nie nadaje.Otoz szukam stylu (z mozliwoscia uczeszczania na niego w krakowie) ktory bylby glownie do walki, przy wiekszym uzyciu nog
[...]
prosze o rade
pozdrawiam
Zdecyduj: albo chcesz sie nauczyc obrony na ulicy (bo chyba po to chcesz cwiczyc), albo machania nogami. Bo machanie nogami i obrona na ulicy - te pojecia sie wykluczaja wzajemnie
Napisano Ponad rok temu
rozumiem ze lowkick to max co sie przydaje na ulicy z kopniec,
ciekawi mnie jak bardzo sprawdzaja sie nabyte umiejetnosci z CLF na ulicy, ew z 1:1 ale z np kickboxing albo muay thai...
ostatnio jednak mam dylemat czy isc na muaythai czy kung-fu, zaznaczam ze mam juz 22lata (wiem ze troche pozno zeby zaczynac na powaznie) i chce zaczac ostro (moze nawet 4 razy w tygodniu) a napewno bede trenowal 2 lata wybrana sztuke walki...
Napisano Ponad rok temu
hmmmm
rozumiem ze lowkick to max co sie przydaje na ulicy z kopniec,
ciekawi mnie jak bardzo sprawdzaja sie nabyte umiejetnosci z CLF na ulicy, ew z 1:1 ale z np kickboxing albo muay thai...
ostatnio jednak mam dylemat czy isc na muaythai czy kung-fu, zaznaczam ze mam juz 22lata (wiem ze troche pozno zeby zaczynac na powaznie) i chce zaczac ostro (moze nawet 4 razy w tygodniu) a napewno bede trenowal 2 lata wybrana sztuke walki...
człowieku, ale ty bredzisz
1. a jak twój oponent będzie chodził na judo to co?
2. 22 lata - fajny wiek
3. cholernie ambitny plan - 4 razy w tygodniu, nie wiem czy wytrzymasz
skorzystaj z mozliwości jakie daje ci to forum - przejrzyj stare posty
i przestań się tak zastanawiać - po prostu idź na trening, tam wszystko zrozumiesz
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tia...a juz myślałem, że przegapisz taaaki tematA ja myślę, że on ma rację - 22 lata. Przecież to pora umierać, a nie brać się za trening.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jest tu ktos z clf z krolewskiej w pozniejszym odemnie wieku?
Napisano Ponad rok temu
Tia...a juz myślałem, że przegapisz taaaki temat
No co ty
Ja je kocham, bo z mojej osobistej statystyki wynika, że im więcej gość dopytuje, tym mniejsza jest szansa, że przyjdzie na trening
Napisano Ponad rok temu
jak punktujecie swoje umiejetnosci na ulicy po np 2 latach nauki jakiejs sztuki walki z rodziny kung-fu?
jest tu ktos z clf z krolewskiej w pozniejszym odemnie wieku?
no ja po dosyc długim uprawianu chińszczyzny nawet już biegać nie mogę - więc raczej dostanę
podejrzewam że starszych od siebie to spokojnie znajdziesz 8)
P.S. do KrzysiaT - ale jak sobie poczytasz w spokoju przy komputerze - jak wtedy rośnie samoocena, no bo jak ci opiszą trening, zamkniesz oczy ... i jakbyś na tym treningu był no i nie trzeba z domu wychodzić, przeciez to takie proste jest, nie?
jak dla mnie cały wątek słodki jest :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Yuanyang tanglang
- Ponad rok temu
-
simei Ester Kovacs [video]
- Ponad rok temu
-