Czy ktos wreszcie powie cos pozytywnego??????
Napisano Ponad rok temu
Zastanawiam sie czy ktos wreszcie napisze cos zeby zachecic ludzi do treningow?
Trenowalam kiedys karate i stwierdzam, ze to nie bylo dobre dla kobiet, bo u kobiet trudno wyzwolic agresje. W przypadku wielu sztuk walki jest to konieczne. Nie w Aikido, tu jest obrona.
Teraz trenuje Aikido i jestem bardzo zadowolona. Nie jest to wcale lamanie kosci jak pokazuja filmy. Wrecz przeciwnie Aikido jak inna sztuka walki kladzie nacisk na ochrone zdrowia i szacunek.
Teraz odnise sie do warunkow regulaminu tego forum. Piszecie, zeby trzymac sie tematu i byc uprzejmym. Tymczasem wiele osob nie potrafi sie wyslowic, nie wspomne o uprawianiu sportu.
"Jak nie trenowales czegos to nie oskarzaj, ze jest do d... poprostu sie zamknij i sprawdz jak to dziala". Ktos napisal nawet o Aikodo "Californijskie slonce wypalilo Wam mozg". Trenuje w Californi, bo panuje szacunek i nigdy nie uslysze z ust amerykanow tego co polacy pisza na tym forum: ze wszystko jest do d....
Mozecie sie nie wysilac na kasliwe uwage, wiecej to nie najrze.
Zamiast jeczec i ublizac innym jak zwukle prostaki napiszcie wasze prawdziwe uwagi.
Ps. Do Stevev Seagal mam wielki szacunek.
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś nie ma nerwów, to nie musi wchodzić gdzieś indziej, zresztą irimi ma pewne fajne zdanie w podpisie:"zachowaj dystans do tego co tu piszesz i co tu czytasz"
ale skoro Cię tu już nie będzie, to po co sie wysilam.
mimo to pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
P.S. A po co zaczynać temat, skoro nie zamierza się sprawdzać jak się rozwija dyskusja? Czyżby tylko dla refleksji?
Napisano Ponad rok temu
P.S. A po co zaczynać temat, skoro nie zamierza się sprawdzać jak się rozwija dyskusja? Czyżby tylko dla refleksji?
No cóż... nasza rola walczyć z taką postawą co nie? Poza tym ostatnio nie spotkałem sie z taka postawą, mimo że sam walnałem tu kilka głupot. Mówię o naszym dziale, bo wiem że gdzie indziej bywa różnie. Ale są też ludzie którzy reagują normalnie i pisza normalnie, własnie z takimi trzeba rozmawiać.
A co do ostatniego pytania, to chyba tylko po to żebyśmy sie teraz pożarli
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście warto powalczyć z "najmojszyzmem", jak również z wrodzoną chyba Polakom chęcią i umiejętnością znajdywania złych stron we wszystkim i ciągłego narzekania na nie. Tymniemniej plastikowym uśmiechom i mówieniu, że jest dobrze, kiedy jest źle, mówimy stanowcze nie.
A to, to już zupełnie z dupy jest (wybór słów nieprzypadkowy w świetle pierwszego posta ). Jakby ktoś tu kiedykolwiek przekonywał, że aikido to jest łamanie kości, albo że nie ma w nim poszanowania dla zdrowia partnera.Teraz trenuje Aikido i jestem bardzo zadowolona. Nie jest to wcale lamanie kosci jak pokazuja filmy. Wrecz przeciwnie Aikido jak inna sztuka walki kladzie nacisk na ochrone zdrowia i szacunek.
Naprawdę mam nadzieję, że to miało być "jak zwykłe prostaki", a nie "jak zwykle, prostaki." :roll: W każdym razie: które uwagi są nieprawdziwe? Bo mi się tak jakoś wydawało, że każdy może wyrazić swoją opinię, a skoro już ją wygłasza, to jest ona prawdziwa, choćby nie wiem jak głupia była.Zamiast jeczec i ublizac innym jak zwukle prostaki napiszcie wasze prawdziwe uwagi.
Napisano Ponad rok temu
Czy Kanada też jest panamerykańska"...?W ramach refleksji: jeśli alternatywą ma być panamerykańskie poklepywanie się po plecach i chwalenie wszystkiego bez wyjątku, jeżeli alternatywą ma być wszechobecne sztuczne uśmiechanie i "how are you", to ja dziękuje bardzo, "thanks, but no thanks", ja zostaję przy swoim...
Napisano Ponad rok temu
Są tutaj setki postów pozytywnie mówiących o aikido. Ale pytanie brzmi czy reklamę mamy tu uprawiać?Zastanawiam sie czy ktos wreszcie napisze cos zeby zachecic ludzi do treningow?
No to co? Mimo to mają prawo sie wypowiadać. Forum jest dla wszystkich.Tymczasem wiele osob nie potrafi sie wyslowic, nie wspomne o uprawianiu sportu.
Ależ to są właśnie PRAWDZIWE uwagi, wyraz tego jacy jesteśmy, co nam się podoba a co drażni, co pochwalamy i popieramy a z czym sie niezgadzamy, pokazyjemy co nas bawi i to co nas wkurza do granic. Rozmawiamy ze sobą bez względu na to czy mamy pokojowe nastawianie do otoczenia czy nie.Zamiast jeczec i ublizac innym jak zwukle prostaki napiszcie wasze prawdziwe uwagi.
To co piszemy to nasze małe wizytówki. Czy wszystkie powinny być takie same, pełne uśmiechów, ciepłych słów? W imię czego? W imię bycia sobą?
Forum jest do dyskusji, więc może jednak pogadamy? :-) Jesli się nie pojawisz to Twój post właśnie może byc odczytywany jako kąśliwa uwaga :-)Mozecie sie nie wysilac na kasliwe uwage, wiecej to nie najrze.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wiecie co sądzę? Pewnie nie odkryję Hameryki (kutwa znowu ), ale stwierdzam że sztuki walki, tudzież sami ćwiczący je ludzie są strasznie zakompleksieni i przewrażliwieni na ich punkcie (na punkcie ich własnej sztuki). Glównie przejawia sie to obsmiewaniem adeptów innych sw, czy też samych sw, tudzież najmojszyzm
Nie wiem, czy sie dobrze wyraziłem, po prostu kryjąc własną frustrację, braki techniczne, zieloność w temacie, czy zwykłe waskie horyzonty ludziki często sie zachowują tak jak napisałem. Ale to jest wyznacznikiem ich poziomu tak sądze.
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, nie byłem w Kanadzie, nie znam ludzi z Kanady, nie wiem, jacy są. Być może wpływy francuskie (leseferyzm? ) ratują ich przed podzieleniem losu ziomków z południa.Czy Kanada też jest panamerykańska"...?
Napisano Ponad rok temu
Wazeliniarz !!!Nie wiem, nie byłem w Kanadzie, nie znam ludzi z Kanady, nie wiem, jacy są. Być może wpływy francuskie (leseferyzm? ) ratują ich przed podzieleniem losu ziomków z południa.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...ale nic z tego bo my tu przecież: miłość i harmonia :wink:
i energia ;]
pozytywna rzecz jasna
Napisano Ponad rok temu
Czy Kanada też jest panamerykańska"...?
Ależ skąd, Kanada jest pachnąca żywicą :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tylko, jeśli mi bardzo na czymś zależy.Wazeliniarz !!!
I drwalami!Ależ skąd, Kanada jest pachnąca żywicą :wink:
"I'm a lumberjack and I'm okay, I sleep all night and I work all day.
(...)
I cut down trees, I skip and jump, I like to press wild flowers.
I put on women's clothing and hang around in bars."
Napisano Ponad rok temu
Z naszej dzialki - spotykam faceta, VI dan karate stylu porozlamowego osmego , ktory slyszac, zem aikidoka, namawia mnie na stworzenie klubu pod auspicjami jego karateckiej organizacji - taki sw ekumenizm. Obiecuje zlote gory, byle mu polowe skladek przyszzlych czlonkow odprowadzic. Zapewnia, ze z tego co mi zostanie mam podwojna moja pesje co tydizen, wiec moglbym rzucic robote w mojej firmie, ktora strasznie jest absorbujaca i niewiele zostawia czasu dla rodziny i aikido. KIedy mowie mu, ze nie jestem zainteresowany, zaczyna oczerniac irlandzkie organizacje aikidockie, ze to niby mieczaki, cioty i mitomani... Jakie to polskie, nieprawdaz? A moze ludzkie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kysz, siło nieczysta....co APASA udajesz... apage!!!
To ja Wodzu, to ja... Jeno starszy, brzydszy i bardziej lysy. Ale wracam do cywilizacji, bo mi wreszcie dzieki nowym technologiom dobrodziejstwa Sieci do domu zawitaly (miejscowy Eirecom zawiodl, ale telefonia 3g dala rade). No i na mate wracam, mam nadzieje, w celu regularnego zjednaczania sie z nia, od przyszlego tygodnia, bo przez ostatni rok - wstyd przyznac - moze ze dwa razy uke w kosmos poslalem...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Prawne zagadnienia związane z samoobroną
- Ponad rok temu
-
Początki...
- Ponad rok temu
-