Treningi w miejscach realengo zagrozenia
Napisano Ponad rok temu
Cała masa bodźców. Nie da się odtworzyc tego klimatu na macie w strojach treningowych, w miejscu które znasz bo po prostu tam ćwiczysz.
Napisano Ponad rok temu
Wynajmujecie knajpy pod treningi kravki ??? O mój boże teraz wiem czemu kravka taka droga . Osobiście sobie tego nie wyobrazam , zebym się sparował np na przystanku w moim mieście .
Napisano Ponad rok temu
przedstawiciel esds w Białymstoku.
czego przedstawiciel bo nie kojaze
Napisano Ponad rok temu
czego przedstawiciel bo nie kojaze
ESDS - bardzo konkretnie opracowany system i wcale nie koszerny
Napisano Ponad rok temu
A jeśli chodzi o zawodowca od treniningów sytuacyjnych w Białystoku to Zbigniew Struk.
Naprawdę, nigdzie nie widziałem lepiej prowadzonych zajęć sytuacyjnych, a sporo ich miałem.
Jak ja takie prowadziłem to sporo mi brakowało do jego klasy, ale to też doświadczenie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zwrocil tez moja uwage sam temat - treningi w miejscach realnego zagrozenia. Faktycznie oferta czesto tak wlasnie jest formulowana. Kiedy sie przyzwyczaimy do takiego ujecia sprawy, to jakos bezrefleksyjnie zgadzamy sie, ze ulica, tramwaj, klatka schodowa czy basen to sa "miejsca realnego zagrozenia". Tymczasem to jest po prostu nieprawda. Miejscem realnego zagrozenia jest pas ruchu pelen samochodow jak idziemy po nim pieszo, albo pole minowe. Ulice, tramwaje i klatki schodowe to sa miejsca zwykle, w ktorych bywamy codziennie. Patrzenie na nie jak na miejsca zagrozenia moim zdaniem po prostu szkodzi i jesli ktos trenuje po to, zeby poczuc sie bezpieczniej, to patrzac na te miejsca w taki sposob tak naprawde traci to, co mial zyskiwac.
Paweł Droździak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Niektórzy reagują nie szokiem, mimo, ze niby nie powinni. Sami byli zaskoczeni. U innych skacze agresja. Warto wiedzieć takie rzeczy.
Również to że tramwaj, wagon pkp, klatka schodowa, knajpa to miejca gdzie zagrozenie może wystąpić. Każde z tych miejsc ma swoją charakterystykę i po prostu warto mieć to już w świadomości niż uczyć się tego w konfrontacji z przeciwnikiem który zna tę specyfikę (bo już tam bił się / napadał)
Napisano Ponad rok temu
Dobrze jednak, że na rynku sztuk walki (nie bójmy się tego określenia) są różne propozycje dla różnych ludzi i każdy może sobie wybrać według własnych upodobań i predyspozycji, bo w końcu najbardziej nieskuteczne sw, to takie, którego sie nie lubi, a przede wszystkim nie rozumie.
Napisano Ponad rok temu
I omówieniem tematu przed i z podsumowaniem el. taktyki na koniec.
Tyle, że dla ludzi którzy technikę juz posiadają a nie jej się uczą i pod właściwym nadzorem (duuuże doświadczenie).
Oczywiście ta formuła nie każdemu musi pasować. Mi pasuje bardzo, aczkolwiek uważam, że nie powinna przysłąniać normalnego treningu z budową motoryki pod technikę i taktyki walki.
Napisano Ponad rok temu
Zwrocil tez moja uwage sam temat - treningi w miejscach realnego zagrozenia. Faktycznie oferta czesto tak wlasnie jest formulowana. Kiedy sie przyzwyczaimy do takiego ujecia sprawy, to jakos bezrefleksyjnie zgadzamy sie, ze ulica, tramwaj, klatka schodowa czy basen to sa "miejsca realnego zagrozenia". Tymczasem to jest po prostu nieprawda. Miejscem realnego zagrozenia jest pas ruchu pelen samochodow jak idziemy po nim pieszo, albo pole minowe. Ulice, tramwaje i klatki schodowe to sa miejsca zwykle, w ktorych bywamy codziennie. Patrzenie na nie jak na miejsca zagrozenia moim zdaniem po prostu szkodzi i jesli ktos trenuje po to, zeby poczuc sie bezpieczniej, to patrzac na te miejsca w taki sposob tak naprawde traci to, co mial zyskiwac.
Paweł Droździak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
to pewnie tez dotyczy stanu swiadomosci jaki masz... w sumie bardzo sie na tym nie znam, ale kiedys uczylem sie o tych STANACH SWIADOMOSCI
jest ich z tego co pamietam 5. no i drugi stan to "uswiadomienie sobie niebezpieczenstwa" ktory polega na lekko podwyzszonej czujnosci.. ale bez jakis poważnych schiz. po prostu zdawanie sobie sprawy. no i niektorzy ludzie zalecaja pozostawanie w tym stanie zawsze. a niektorzy maja to wrodzone. szkodzi? a ile razy pomaga... :roll:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
jo i bokken w Szczecinie
- Ponad rok temu
-
SW dla 7-latka
- Ponad rok temu
-
kuszulki
- Ponad rok temu