muay thai vs kick
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do wieku to sa ludzie zaczynajacy ok. 30-40lat bo akurat moja czas i pieniadze na to a troche sportu nigdy nie zaszkodzi, nawet bez medali. Co do zaczynania od np. 16 lat to znam ludzi ktorzy wlasnie w tym weku zaczeli i dorobili sie medali z mistrzostw Polski (ja tez w tym wieku prawie zaczalem chociaz na duzo nie licze :wink: )
Zgodnie z zasada kazdy chwali swoje, ja oddam glos za kickboxingiem 8) i pojade po tajskim boksie (joke). W sumie to mi sie wizualnie nie podoba walka w taju, np. klincze :? itp. ogladac wole boks moze dla tego tez kick mi przypadl do gustu. A co do konkretow to sie nie wypowiem, bo nie uczestniczylem nigdy w treningu tajskim (jak bede sie chcial przyuczyc kolan, lokci itp. to pojde na kravke :twisted: , a sport to sport i laczenie go w zbyt (!) duzym stopniu z napierdalanka uliczna mija sie IMHO z celem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia fazi.... pojade po tajskim boksie (joke). [...] (jak bede sie chcial przyuczyc kolan, lokci itp. to pojde na kravke :twisted: ...
Podcięć w tajskim (reguły sportowe) nie ma.... ktos napisal, ze w taju nie ma podcinania- chodzi o jakies podstawienie nogi, czy wycinke (udezenie nisko stapa w stope, wlasciwie po podlodze w bok) ktora jest w kb?
Są obalenia - np. "podstawienie nogi" i pchnięcie przeciwnika.
"udezenie nisko stapa w stope" - w tajskim jest coś takiego jak low kick - uderzenie goleniem lub golenią w nogę przeciwnika. Może ściąć. :balisong:
Napisano Ponad rok temu
co do low kicku to w KB tez jest formula z low kickiem (od 18 lat mozna uczestniczyc w zawodach)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wywiad z Tomkiem Adamkiem do odsłuchania
- Ponad rok temu
-
Informacje Nak Muay Szczecin / Police
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy Kobiet w boksie