. Ciekaw jestem, czy ktoś kto w realu spotkał się z podobnymi metodami i jakie były wrażenia, lub uczy się z tej książki. Miałem wątpliwości czy robiąc takie rzeczy na sucho, bez miszcza, guru, czy trenera nie zrobię sobie krzywdy(to tylko siedzenie i oddychanie), ale rezultaty po 2 tygodniach są odjechane(spokój umysłu i jego pobudzenie a jak wiadomo ,,wszystko sprowadza się do potęgi umysłu'').
  . Ciekaw jestem, czy ktoś kto w realu spotkał się z podobnymi metodami i jakie były wrażenia, lub uczy się z tej książki. Miałem wątpliwości czy robiąc takie rzeczy na sucho, bez miszcza, guru, czy trenera nie zrobię sobie krzywdy(to tylko siedzenie i oddychanie), ale rezultaty po 2 tygodniach są odjechane(spokój umysłu i jego pobudzenie a jak wiadomo ,,wszystko sprowadza się do potęgi umysłu'').

Żelazne Ciało Ninja
Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Warto uzupełnić lekturę o kontakt z dobrym nauczycielem stylu wewnętrznego czy nawet stylu zewnętrznego (chińskie style zawierają liczne ćwiczenia Qigong, a dzięki kontekstowi reszty systemu są one zwykle lepiej nauczane i bezpieczniejsze niż Qigongi "niezależne").
Napisano Ponad rok temu
są dość udatne. Prawdopodobnie Ashida Kim (ulubieniec forum Bullshido :-) ) po prostu spisał je z kilku lepszych źródeł i wydał pod efektownym tytułem.
Warto uzupełnić lekturę o kontakt z dobrym nauczycielem stylu wewnętrznego czy nawet stylu zewnętrznego (chińskie style zawierają liczne ćwiczenia Qigong, a dzięki kontekstowi reszty systemu są one zwykle lepiej nauczane i bezpieczniejsze niż Qigongi "niezależne").
szybkie pytanie z ciekawosci: skad wniosek ze bezpieczniejsze od niezaleznego qigong? :roll:
Napisano Ponad rok temu
I że znajomość stylu pomaga zrozumieć, o co chodzi w Qigong, a sam Qigong często aż się prosi o szukanie "energii kosmicznych".
Co nie znaczy, że tak piękne zestawy jak np. Qigong Dzikiej Gęsi nie mają sensu czy tradycji. Oczywiście że mają.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Yin baguazhang dluga forma (8 zmian dloni) z aplikacjami Yin baguazhang dluga forma (8 zmian dloni) z aplikacjami- Ponad rok temu 
- 
			 gdzie prowadzi zajecia Nam gdzie prowadzi zajecia Nam- Ponad rok temu 
- 
			 wlocznia baguazhang wlocznia baguazhang- Ponad rok temu 
- 
			 Wong Fei Hong Wong Fei Hong- Ponad rok temu 
- 
			 zamrożenie struktury zamrożenie struktury- Ponad rok temu 
- 
			 Pozdrowienia z Pekinu Pozdrowienia z Pekinu- Ponad rok temu 
- 
			 Pytanie Pytanie- Ponad rok temu 
- 
			 Shuai Jiao: 2 techniki i kilka cwiczen Shuai Jiao: 2 techniki i kilka cwiczen- Ponad rok temu 
- 
			 Yin Baguazhang clip z applikacjami Yin Baguazhang clip z applikacjami- Ponad rok temu 
- 
			 Nowy sezon Tanglangmen Nowy sezon Tanglangmen- Ponad rok temu