JAk nie wykonywac kata?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] można znaleźć dwa kata (tekki i bassai-dai), które wracają do Kyokushin.
Przyjrzyjcie się im dobrze tu jest wersja szkoleniowa jak ich nie wykonywać.
Napisano Ponad rok temu
bardzo zle robisz,ze propagujesz ogladanie kata zle wykonywanego.Nie wazne jak jestes dobry to ogladanie błędów może podświadomie spowodować naśladowanie tych nieprawidłowych elementów - to wie każdy po kursie instruktorskim lub trenerskim.
Dobrze by było abyś podałł linki do kata wykonywanych bradzo dobrze przez jakiegoś bardzo dobrego zawodnika.
Oss!
Napisano Ponad rok temu
Czesc,
bardzo zle robisz,ze propagujesz ogladanie kata zle wykonywanego.Nie wazne jak jestes dobry to ogladanie błędów może podświadomie spowodować naśladowanie tych nieprawidłowych elementów - to wie każdy po kursie instruktorskim lub trenerskim.
Dobrze by było abyś podałł linki do kata wykonywanych bradzo dobrze przez jakiegoś bardzo dobrego zawodnika.
Oss!
Mówisz i masz:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] .
Może trochę za szybko i ale za to ładnie technicznie.
Napisano Ponad rok temu
Jak rozumieć sformułowanie: "ładnie technicznie"?... ale za to ładnie technicznie.
Napisano Ponad rok temu
Ładnie wygląda. Chociaż teraz po obejżeniu tych wykonań na "zwonionych obrotach" widziałem, że gość nie zawsze wraca ręką do końca na chikite. Coż postawić na szybkość w sekwencjach, ale mistrzostwo świata w w swojej federacji zdobył. Ciekaw jestem czy bunkai do tych kata też tak ładnie był wykonał, bo tak naprawde wtedy w pełni mozna ocenić kunszt techniczny?Jak rozumieć sformułowanie: "ładnie technicznie"?... ale za to ładnie technicznie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zartujesz czy powaznie mowisz?Czesc,
Napisano Ponad rok temu
Ładnie wygląda. Chociaż teraz po obejżeniu tych wykonań na "zwonionych obrotach" widziałem, że gość nie zawsze wraca ręką do końca na chikite. Coż postawić na szybkość w sekwencjach, ale mistrzostwo świata w w swojej federacji zdobył. Ciekaw jestem czy bunkai do tych kata też tak ładnie był wykonał, bo tak naprawde wtedy w pełni mozna ocenić kunszt techniczny?
Nie wiem co to za federacja, we Włoszech jest ich pełno, ale z tego co sie orientuję to nie cofnięcie ręki do hikite jest poważnym błędem w wielu szkołach shotokan, poza tym każde kata ma własny rytm i szybkość, moim zdaniem to jest robione pod publikę. Poza tym w niektórych organizacjach dają tytuły za nazwisko a nie za wykonanie. No i ogólnie Valdesi nie zachwyca swoimi kata, co można zobaczyć choćby na szkoleniówkach z jego udziałem.
Napisano Ponad rok temu
Tym niemniej "Kata" w wykonaniu sportowych mistrzów robi wrażenie...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Znak KANKU.
- Ponad rok temu
-
plusy i minusy karate tradycyjnego
- Ponad rok temu
-
OYAMA LEGENDA I DZIEDZICTWO, Michael J. Jordan - pytanie
- Ponad rok temu
-
plusy i minusy karate kyokushin
- Ponad rok temu
-
Powrót do Karate po 20 latach
- Ponad rok temu
-
Etykieta dojo... czy jeszcze istnieje?
- Ponad rok temu
-
Seido Kraków
- Ponad rok temu
-
biografia Andiego
- Ponad rok temu
-
Karate na OLIMPIADZIE??
- Ponad rok temu
-
czy chcielibyscie zmian zasad kumite wkf?
- Ponad rok temu