Powrót do Karate po 20 latach
Napisano Ponad rok temu
postanowiłem po przerwie 20 letniej (niezle co) powrócić do treningów Karate. Wtedy przez niecale 3 lata trenowalem Karate Shotokan we Wrocławiu (miałem pomarańczowy pas).
Teraz mam 33 lata i czuję, że potrzebuję ruchu i treningu. Proszę o poradę gdzie w Warszawie mogę znaleść klub gdzie mogę potrenować. Nie interesuje mnie oczywiście współzawodnictwo sportowe, ale Karate jako rozwój fizyczny i psychiczny. Po przeczytaniu wielu postów widzę, że wiele klubów zwalcza się wzajemnie. Ja chcę znaleść klub tylko do ćwiczeń i uprawiania tej sztuki dla siebie.
Proszę o pomoc Fachowców.
Pozdrawiam,
wr
Napisano Ponad rok temu
Mój ma kilka na MOKOTOWIE, URSYNOWIE, SASKIEJ KĘPIE, PIASECZNIE, GÓRZE KALWARI.. dokładne adresy masz podane na naszej stronie internetowej pod dokładnie tym adresem":
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
PS. Szacunek za odwagę i chęć do powrotu
OSU!
Napisano Ponad rok temu
Jeśli pasuje Ci Praga Południe - karate tradycyjne klub WAKT- treningi we wtorki i czwartki o 17.00 na ulicy Osowskiej. Sensei - 4 dan, ponad 20-letnie doświadczenie i znakomite zdolności pedagogiczne, grupa zróżnicowania wiekowo, większość żółte-zielone pasy (trenuje nawet 40-latek ze stopniem uczniowskim), duży nacisk na kata, w zawodach możesz brać udział, ale musisz (np. możesz tylko w kata). Klub zrzeszony w PZKT.
Jeśli jesteś zainteresowany bliższymi informacjami - wyślij do mnie mail'a, odpiszę (jutro pierwszy po wakacyjnej przerwie trening) lub wejdź na stronę (znajdziesz przez google wpisując WAKT, tylko mogą być na stronce nieukatualnione jeszcze miejsca treningów - zadzwoń wtedy do Densei na podaną tam komórkę).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłem przed laty podobny ruch i nie załuję - dzisaj są możliwości treningów z ludźmi o których kiedyś tylko się czytało.
Nie przejmuj się początkowymi trudnościami- szybko wrócisz do formy i będziesz miał radochę
Napisano Ponad rok temu
Super decyzja .Ja właśnie zaczynam treningi po 10latach .A trenowałem wczesniej 16 lat.Mam 40 na karku ale Karate jest jak "narkotyk" :wink: w cudzysłowie.Cieszę sie z Twojej decyzji Wrwawa i gratuluje.Życzę wytrwałości (sobie również).Pozdrawiam i wielu karateką ,życze powrotu!!! :-)
Napisano Ponad rok temu
Ile razy oglądaliście te filmy w kinie?
I nie piszcie, że wtedy takie filmy Was nie rajcowały....
Mogę tylko gratulować i życzyć wytrwałości...
Witam w gronie...
Napisano Ponad rok temu
Czyżby to był powrót pokolenia które stało w kolejkach po bilety do kina na "Wejście Smoka", "Klasztor Shaolin"?
Ile razy oglądaliście te filmy w kinie?
I nie piszcie, że wtedy takie filmy Was nie rajcowały....
Mogę tylko gratulować i życzyć wytrwałości...
Witam w gronie...
Zgadłeś!!
Pamiętam te czasy!!
Napisano Ponad rok temu
A jak urynów natolin, to powstaje sekcja dla starszych, raczej bez dzieci. Głównie nastawiona na rekreację i samoobronę.
A możesz podać jakieś dane kontaktowe i więcej szczegółów. Ja mieszkam w Piasecznie, zatem interesuje mnie miejce do treningów od Piaseczna w stronę centrum.
Z góry dziekuje za info i pozdrawiam
wrwawa
Napisano Ponad rok temu
Proszę podajcie jeszcze jakieś inne dane do grup, gdzie mogą ćwiczyć ludzie tacy jak ja. Nie chcę chodzć na treningi z dzieciakami :wink:
pozdro
wrwawa
Napisano Ponad rok temu
Gratuluję decyzji! 33 lata,kurde młodziak!
Chciałbym mieć 33 lata...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Etykieta dojo... czy jeszcze istnieje?
- Ponad rok temu
-
Seido Kraków
- Ponad rok temu
-
biografia Andiego
- Ponad rok temu
-
Karate na OLIMPIADZIE??
- Ponad rok temu
-
czy chcielibyscie zmian zasad kumite wkf?
- Ponad rok temu
-
Muzyka do treningów
- Ponad rok temu
-
Tang Soo Do a Karate
- Ponad rok temu
-
Karate shotokan Zielona Góra
- Ponad rok temu
-
Składanie pasa
- Ponad rok temu
-
Karate Tsunami w Zabrzu, Rudzie Śląskiej i w Bytomiu?
- Ponad rok temu