Jak w temacie, mial ktos to w reku moze uzywal/testowal? W srodku jest "Czynnik rażący - Capsaicin – jest koncentratem naturalnego wyciągu z pieprzu Cayenne." i to mi hmm niebrzmi pewnie czy ten koncentrat jest skuteczny(?) , ale producent podaje ze:
"Sekret wyjątkowej skuteczności JP polega na tym, iż zamiast standardowego napędu ciśnieniowego używanego w zwykłych gazach w JP używany jest pirotechniczny generator ciśnienia, taki sam jak w samochodowych poduszkach powietrznych czy pirotechnicznych napinaczach pasów. Po naciśnięciu spustu tworzy on dostateczne ciśnienie aby wystrzelić czynnik obezwładniający z prędkością 145 km/h – 40 m/s (standardowy spray < 5 m/s).
no i tu rodzi sie pytanie czy predkosc chmury jest az tak waznym czynnikiem przy defensywie?
"Badania wykazały 99,5% skuteczności działania we wszystkich warunkach testowych."
8O
Prosze o jakies opinje na temat tego cudaka/cudenka(?)
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pirotechniczny miotacz gazu JET PROTECTOR
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Pirotechniczny miotacz gazu JET PROTECTOR
Było o tym na forum...
Ja testowałem. Pomysł niezły, rzeczywiście wali daleko, chmurka leci na tyle szybko, że jak strzelałem pod dość silny wiatr, zauważałem ją jak dopiero wracała zdmuchiwana po ok. 6 m... ALe ma 2 duze wady - tylko 2 strzały (i nie można doładować) i mała powierzchnia chmurki. raczej trudno trafić.
Bardziej podobają mi się jego "starsi bracia" - tj. model "policyjny" z 4 wymiennymi nabojami (ale tam już jest ładunek prochowy, stąd wg polskich przepisów to broń palna) i ten nowy "pistolet" - do obejrzenia na stronie producenta, nie pamiętam adresu.
Generalnie - ciekawa idea, obiecująca, ale wymaga dopracowania. I drogie. Jak na razie wolę tradycyjny gaz.
Ja testowałem. Pomysł niezły, rzeczywiście wali daleko, chmurka leci na tyle szybko, że jak strzelałem pod dość silny wiatr, zauważałem ją jak dopiero wracała zdmuchiwana po ok. 6 m... ALe ma 2 duze wady - tylko 2 strzały (i nie można doładować) i mała powierzchnia chmurki. raczej trudno trafić.
Bardziej podobają mi się jego "starsi bracia" - tj. model "policyjny" z 4 wymiennymi nabojami (ale tam już jest ładunek prochowy, stąd wg polskich przepisów to broń palna) i ten nowy "pistolet" - do obejrzenia na stronie producenta, nie pamiętam adresu.
Generalnie - ciekawa idea, obiecująca, ale wymaga dopracowania. I drogie. Jak na razie wolę tradycyjny gaz.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gaz dla dziewczyny
- Ponad rok temu
-
Na ile starczyl ci gaz?
- Ponad rok temu
-
Gazy typu CS i OC... legalne...?
- Ponad rok temu
-
Jaki gaz wybrałeś / wybierasz dla siebie
- Ponad rok temu
-
Gaz,pałka,paralizator...co najlpesze na ulice
- Ponad rok temu
-
GAZY obronne
- Ponad rok temu
-
Gazy
- Ponad rok temu
-
gaz w warszawie
- Ponad rok temu
-
Realny test skuteczności gazu Cannon Anti Attack (zielony)
- Ponad rok temu
-
Tak, znow pytanie o gaz
- Ponad rok temu