drążek mocowany do ściany
Napisano Ponad rok temu
Np. ten robi całkiem solidne wrażenie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Wazne tez z czego masz sciane zrobiona ,cegla ,pustaki itp bo kolki mimo iz jest ich 8 to 8mm nie sa jakims super zabezpieczeniem ja bym dal min 10mm ale ja sporo waze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Drazek niczego sobie
Wazne tez z czego masz sciane zrobiona ,cegla ,pustaki itp bo kolki mimo iz jest ich 8 to 8mm nie sa jakims super zabezpieczeniem ja bym dal min 10mm ale ja sporo waze
Tu potrzebne sa conajmniej 12 i zdaje sie ze takie wlasnie sa w komplecie.
Ciekawy drążek, ale troche drogi.
MOCOWANIE DRĄŻKA DO ŚCIANY : PRZELOTOWO PRZEZ PROFIL : Ǿ13xǾ20
Napisano Ponad rok temu
Ponadto przy dynamicznym podciąganiu działa przez moment większa siła niż twoja masa...
Co prawda pewiem wpływ na mój pogląd co do pewności umocowania ma to, że mierzę wszystko swoją miarą (ważę 103 kg ), ale nawet jak jesteś znacząco lżejszy, to i tak nie wróżę, że długo sie tym nacieszysz.
Gdybym sam miał to zakupić (pomijając proponowany sposób mocowania, to w sumie ciekawa konstrukcja), wówczas w celu zmniejszenia sił działających na ścianę przymocował bym do niej dwa długie, pionowe i solidne dwu-teowniki, lub rury o przekroju kwadratowym i dopiero do nich "dośrubowałbym" drążek. Estetyka tego rozwiązania do dupy, ale dopiero będzie ćwiczyć na nim bez obaw.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na allegro sprzedają jeszcze np. takie sprzęty:
Mają jak się wydaje większą odległość pomiędzy górnymi a dolnymi śrubami.
Ważę ok. 80 kg więc może nie będę narażał go na ekstremalne przeciążenia. Może ktoś miał szansę wypróbować takie urządzenie w praktyce?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja myślę, że nie , zwłaszcza w dłuższym okresie użytkowania - mój pogląd opieram na tym, iż mieszkam w domu z cegły i tu i ówdzie przy nim majstrowałem mocując do ścian przeróżne rzeczy, ale decyzja oczywiście należy do Ciebie.Myslę ze cegła i 12mm kołki powinny dać radę
Przemyśl sposób z mojego poprzedniego postu. Zamiast rur i metalowych kształtowników mozna użyć drewnianych kołków o przekroju kwadratu o boku co najmnie 5 cm (zależy od gatunku drewna) i też będzie gitara.
Napisano Ponad rok temu
Drążek z Twojego pierwszego postu mocowałbym nad drzwiami, o ile wystarczająco wysokie mieszkanie masz Ze ścianą z cegieł jest o tyle problem, że możesz tarfić z kołkiem na zaprawę. I wtedy jest problem. Poza tym wierciłbym dziurkę wiertłem o numer mniejszym. Jak mi kołki wypadały to wstrzykiwałem w otwór nieco 'gluja' (kleju z pistoletu) i na ciepło wkręcałem. Prędzej idzie cegłę wyszarpnąć ze ściany niż kołek z otworu ;-)
Tyle budowlanych porad
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K-Sport wiem, że to polski producent sprzętu konkretnie do treningu domowego, więc trochę bardziej zoptymalizowany do mniejszych wnętrz. Wyciągi nawet inaczej wyglądają na domową siłownię niż na zwykłą, znacznie mniej miejsca zajmują. Pokombinuj, może się przyda. Sklep internetowy, jak coś funkcjonuje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MŚ w kosza w tv
- Ponad rok temu
-
Zmiana dyscypliny
- Ponad rok temu
-
Czy da się bez supelementów - rozważania filozoficzne ;)
- Ponad rok temu
-
plan na masę +pomoc
- Ponad rok temu
-
KRE-ALKALYN
- Ponad rok temu
-
Red Bull + alkohol
- Ponad rok temu
-
CZY WARTO ...
- Ponad rok temu
-
football amerykaski w poznainiu!
- Ponad rok temu
-
Zmienic styl?Doswiadczonych prosze o pomoc...
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie
- Ponad rok temu