Parę pytań na temat Combatów.
Napisano Ponad rok temu
1. Czy wogole w moim wieku oplaca sie trenowac jakis system walki czy poczekac jeszcze ze 3 lata?
2. Czy ktos zna namiary jakiejs sekcji z trojmiasta ?
Prosze o odpowiedz, to dla mnie bardzo wazne.
Napisano Ponad rok temu
Wzajemne zabijanie się na treningach combatów jest żadko praktykowane gdyż prowadzi do zmniejszenia się ilości płacących składki
Ponadto bardzo często combatowskie treningi z uwagi na specyfikę niektórych technik prowadzone są na pół gwizdka
Jeśli trener nie będzie miał nic przeciwko, a Ciebie combaty rajcują idź i sie dobrze baw
pzdr
Napisano Ponad rok temu
use the google Luke
Wzajemne zabijanie się na treningach combatów jest żadko praktykowane gdyż prowadzi do zmniejszenia się ilości płacących składki
Ponadto bardzo często combatowskie treningi z uwagi na specyfikę niektórych technik prowadzone są na pół gwizdka
Jeśli trener nie będzie miał nic przeciwko, a Ciebie combaty rajcują idź i sie dobrze baw
pzdr
No to że się nie zabijają to jasne, ale chodzi mi o to czy często będę wracał z wybitymi zębami, złamanymi palcami lub innymi częściami ciała. Bo do siniaków i obtarć to jestem przyzwyczajony raczej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jaki jest optymalny wiek, żeby można zaczać trenować
123 LATA :roll:
nie istnieje odpowiedź na to pytanie
Napisano Ponad rok temu
jakby treningi mialy tak wygladac to instruktorzy jezdziliby na wozkach i wozili z soba respirator. w efekcie wszyscy umieliby sie obronic zeby nie ta slepota.No to że się nie zabijają to jasne, ale chodzi mi o to czy często będę wracał z wybitymi zębami, złamanymi palcami lub innymi częściami ciała.
jezeli trafisz na trening na ktorym czesto dochodzi do kontuzji lub zbyt latwo jej doznac to uciekaj z sekcji!
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej jak najwczesniej oczywiscie, tyle ze trzeba miec trenera ktory bedzie podazal za rozwojem dziecka i dostosowywal do tego treningi, wymagania i techniki :wink:Jaki jest optymalny wiek, żeby można zaczać trenować
Napisano Ponad rok temu
nie masz racji, jeżeli chodzi o sporty walki jak judo i inne chwytane tookoło 13-14 lat, jeżeli chodzi o karate, boks i podobne 15-16 lat. Jeśli chodzi o walkę wręcz (combat) wydaje mi się że dobrym wiekiem jest około 17-18 lat. Jest to związane z rozwojem motoryki mięśniowej i przygotowaniem psychiki do duzych obciążeń (stres). Zbyt wczesne rozpoczęcie może doprowadzić do przemęczenia i zniechęcenia, a w skutku do rezygnacji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do combatów to sadze że trzeba miec około 16 lat.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie masz racji. Przeprowadzono badania, ż których wynika że najlepsze wyniki sportowe osiągnęli zawodnicy judo(na zawodach rangi IO, Mistrzostwa Świata czy Europy), którzy zaczynali w wieku 13-14 lat. ( na podstawie Władysław Jagiełło Wieloletni Trening Judoków).
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kiedy kurs Krav Maga w Lublinie?
- Ponad rok temu
-
WASZE OPINIE
- Ponad rok temu
-
Książki do Krav Maga
- Ponad rok temu
-
System walki w bliskim kontakcie
- Ponad rok temu
-
Obóz nad BIAŁKĄ 2006
- Ponad rok temu
-
Zakończył się kolejny letni obóz Krav Maga.
- Ponad rok temu
-
STAŻ ESDS W WARSZAWIE 26-27.08.2006
- Ponad rok temu
-
Drobne pytanko
- Ponad rok temu
-
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! W KUTNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
CZY BEDZIE OTWARTA SEKCJA W TYCHACH
- Ponad rok temu