Prawdziwa gradka dla milosnikow ju jitsu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
to prawda, ruchy bardzo płynne. ogólnie fajny filmik.Najlepszy pokaz ju jistsu jaki do tej pory widzialem, techniki wykonywane czasem troche inaczej niz te "podrecznikowe" ale ruchy wygladajace na plynne i wogole co ja bede mowil, sami zobaczcie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hakamy to spodnie. Taki szczególik.hakamy - to te spodnice. U nas w klubie kazdy instruktor taka ma.
Napisano Ponad rok temu
Sw1ru przeciez to zwykle kimona plus hakamy - to te spodnice. U nas w klubie kazdy instruktor taka ma.
Hmm, u nas wszyscy w judogi wskakuja tylko...
Napisano Ponad rok temu
To nie było tradycyjne jiu-jitsu, raczej modern jiu-jitsu, zbliżone nieco do judo (rzuty).
Teraz na hakamy moda. :-) Zresztą hakama jest całkiem wygodna, można w niej robić to wszystko co w normalnych spodanich. niekótrzy na tym filmiku mieli je nieco przykrótkie, normalnie hakama zakrywa kostki i sięga niemal do ziemi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS: Od października wracam na matę... Bo narazie mój kontakt ze SW ogranicza się do pisania na forum, i to też sporadycznie. Echhh, ta praca... :?
Napisano Ponad rok temu
nie ma czegoś takiego !!!!
bjj- to nowoczesny system walki- chyba że zaraz ktoś zacznie udowadniać, że bjj powstało w XV w. ehhhh.....
Filmik też mi sie podobał- ale to czyste bjj, z tym że ćwiczący ubranie w tradycyjne japońskie stroje.
Napisano Ponad rok temu
A o to, że nie Gracie wymyślili balachę etc. to już nawet nie mam ochoty się kłócić, bo mnie to nie bawi.
Napisano Ponad rok temu
a wygląda na to, że szkoła jest naprawde ciekawa- techniki a'la bjj to tylko wycinek całego, bardzo obszernego systemu
wiecej filmików:
tu pisze o szkole, historii: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jak ktoś rozumie portugalski to może coś przetłumaczy...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Budo Pass Ju Jitsu
- Ponad rok temu
-
Wiek vs. Start
- Ponad rok temu
-
kluby-Kraków
- Ponad rok temu
-
Jiu Jitsu, ŁÓDŹ?
- Ponad rok temu
-
Judo i jiujitsu- róznice
- Ponad rok temu
-
clip jiu jitsu z poczatkow XX wieku
- Ponad rok temu
-
Mistrz Tomasz Guja
- Ponad rok temu
-
chyba nie bylo tematu ;)
- Ponad rok temu
-
Białobrzegi
- Ponad rok temu
-
ju-jutsu vs modern ju-jutsu vs aiki-jujutsu vs combat ju-...
- Ponad rok temu