2 kamienie do ostrzenia
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Czy są dobre jakościowo, oraz czy będzie się nimi można posługiwać długi czas ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wstepny:
wygładzajacy:
i dwa wykanczajace:
Oczywiscie daleko temu do prawdziwego szlifu ale mozna sie pobawic w zaciszudomowym.
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi raczej o doosotrzenie miecza - jest ostry jednak wskutek używania się stępił. Katany co prawda jeszcze nie ostrzyłem, ale wszystkie moje kuchenniaki, gdy się za nie wezmę golą, także doświadczenie co prawda niewielkie, ale mam. No i jeszcze kilka prób z nożoróbstwem - ręczny szlif i ostrzenie na kamieniach.
Chodzi mi raczej o tani zestaw, bo i katana tania - Practical Katana Hanwei. Na razie korzystam z tańszych alternatywnych kamieni - mam dwa różne gradacją kamienie do szlifierki i trzy rodzaje osełek ( dwa do kosy i jedną do brzytwy), jednak chciałbym zakupić coś porządnego o odpowiednim kształcie ( bo te moje to siakieś dziwne), jednak te sporo jak dla mnie - studenta kosztują. I szukam czegoś alternatywnego - myślicie ze w zakładach kamieniarskich ( produkcja nagrobków ) mają kamienie w kształcie bloków prostokątnych? W końcu muszą czymś szlifować i polerować płaszczyznę marmuru.
Napisano Ponad rok temu
ja swoje kamienie do ostrzenia kupiłem z tej strony i naprawdę robią robotę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Katana - pytanie
- Ponad rok temu
-
pytanie o polerkę
- Ponad rok temu
-
Iaido w wakacje Kraków
- Ponad rok temu
-
Problem / Katana / Allegro / 30 zl / tępa ;)
- Ponad rok temu
-
Informacje o mieczach
- Ponad rok temu
-
Książki
- Ponad rok temu
-
certyfikaty mieczników
- Ponad rok temu
-
Oprawa do tanto....