Giro pracuje!
Napisano Ponad rok temu
Myślę,że najwyższa pora poucinać te wątki typu: pośmiejmy się z niego, ten to jest cienias albo naodwrót,ten to jest niezły. Od jakiegoś czasu, jak co niektórzy zauważyli, poziom Forum obniżył sie zauważalnie. Wina userów?W końcu to my-userzy-je tworzymy,ale przyda się dobry "dozorca", który wszelkie niepotrzebne brudy powyrzuca. I ja Tobie Giro bardzo tego życzę! Jak trzeba to krótko "za mordę" i do szeregu.Bo jak nie ma "kierownika" to robi sie zwykły burdel.
Czyli konkluzja: Giro twardy bądź, nie miętki!
Napisano Ponad rok temu
i bardzo dobrze że go broniłeś,kazdy ma prawo do obrony,nie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja w sumie bym sie zgodził, ale nie do końca...problem z tym działem polega na tym że nic sie w nim praktycznie nie dzieje...jest masa imprez róznego kalibru w kraju i za granicą i nikt nawet nie raczy o tym poinformować...sam kilkukrotnie podejmowałem takie próby i nic (dla odmiamny w dziale MMA opisywane są chyba każde zawody i na każdy temat toczy się żywa dyskusja)...z tego co widzę od jakiegoś czasu forum karate wygląda jako swoista arena na potyczki pomiedzy oyama karate o kyokushin, oraz do odgrzewania starych postów - typu dlaczego RM jest dobry, czy kk jest skkueczne itp...w zasadzie na tym forum jedyną osobą która dbała o nowinki był zapomniany juz chyba MRad ale on z kolei dbał tylko o interesy shidokanu, dziś w sumie o tym stylu nic sie nie pisze...zyja tylko te watki gdzie toczy sie dyskusja oyama vs kk i kilka innych ktore są zamykane przez modów a co za tym idzie na forum nie dzieje się prawie nic...no ale giro wierze w Ciebie że coś może tu ożywisz i że za bardzo nie wczujesz się w role moda-obrońcy wszystkich i wszystkiego bo w koncu to jest forum dyskusyjne a nie kołko wzajemnej adoracji gdzie wszystcy na około usmiechaja się i mówią "jest zajebiscie"A mi sie wydaje ze troche za bardzo sie wczuwasz w nowa role To co pisza inni wcale nie musi cie ciekawic i odwrotnie....
pozdro pitman
Napisano Ponad rok temu
podejrzewam że problem jest w tym że tak naprawdę mało kto wie jakie imprezy sie odbywają w karate, mamy w naszym kraju około 30 albo więcej organizacji karate, każda z nich organizuje MP albo Puchar P i wiele innych imprez. Z drugiej strony jak ktoś trenujący kyokushin pojawi się na zawodach niekontaktowych, to przeważnie relacjonuje w sposób całkowicie dyskredytujący zawody konkurencyjnej organizacji. I vice versa. Poza tym tak naprawdę zawody karate nie są zawodami widowiskowymi i stąd ciągłe narzekanie np że w WKF podskakuja jak pajace, że w ITKF nic sie nie dzieje, że w IKO napier... sie bez sensu... itd. MMA ma to do siebie że występuję tam walka wszechstronna połaczone zarówno uderzanie zapasy walka w parterze i stójce, co powoduje, że na arenie ciągle sie coś dzieje. Jest to spowodowane ograniczeniami wynikającymi ze sztywnych przestarzałych regulaminóww zawodów karate, powiedzmy sobie szczerze, o ile ciekawsze były zawody gdyby wprowadzić punktowane rzuty dźwignie i obezwładnienia, ale dla wielu to juz nie byłoby karate. A tak z drugiej strony wielu musiało by sobie zacząć przypominać jak to wygladało, a że to są techniki bardzo zaawansowane technicznie więc musieli by trochę popracować.
Napisano Ponad rok temu
nie samymi zawodami Karate żyje,a może by tak opisać seminaria z interesującymi instruktorami?
tylko czy kogoś zainteresuje opis seshin innego stylu???
Napisano Ponad rok temu
tylko czy kogoś zainteresuje opis seshin innego stylu???
mnie
Napisano Ponad rok temu
termin uzywany naprzykład w.... "Karate" Tsunami
Napisano Ponad rok temu
Chemik,wiem,ale ty raczej z podobnego stylu?
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
a wiesz ile imprez odbywa się w MMA? tak naprawde problem chyba polega na podzieleniu środowiska karate i kazdy interesuje się tylko swoją organizacjapitman
podejrzewam że problem jest w tym że tak naprawdę mało kto wie jakie imprezy sie odbywają w karate, mamy w naszym kraju około 30 albo więcej organizacji karate, każda z nich organizuje MP albo Puchar P i wiele innych imprez.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wiek a zawody?
- Ponad rok temu
-
treningi karate w krak. wakacje
- Ponad rok temu
-
Kekomi a keage roznice w wykonaniu ?
- Ponad rok temu
-
Karate (w trojmiescie) cwiczenia, pomoc!
- Ponad rok temu
-
KARATE W CHRABSTWIE KENT
- Ponad rok temu
-
Brasilian Kick
- Ponad rok temu
-
ciekawe artykuly
- Ponad rok temu
-
Kumite w shotokanie