Co wybrać
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi mi oczywiście żeby rozwalać pięciu kolesi tylko poradzić sobie np. z jednym nieuzbrojonym silniejszym odemnie napastnikiem. Mam 17 lat, 182 cm i 60 kg. Mam do wyboru Taekwondo, Karate Kyokushin, Judo i Aikido. Dodam jeszcze, że wcześniej nie trenowałem nic ale troche uczyłem sie w domu ze szkoleniowek Basa Ruttena (podasawy boksu, muay thay, samoobrona, grapling).
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
PS. Zaraz cię zjedzą :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra, mówię: Judo. Pochodzisz, pochodzisz i jesteś zajebisty? Musisz się do treningów przykładać i tyle. Nawet jak będziesz 100 lat ćwiczył super skuteczny styl, to pewności i tak mieć nie będzesz... Poza tym głupie pytanie, głupie odpowiedzi, a wystarczyło chwilkę poszukać :roll:
Tak ci wszyscy będą odpowiadać, bo podobny temat pojawia się co miesiąc...
Napisano Ponad rok temu
ale najpierw zastanow sie czy chcesz sztuke, czy system.
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
KK i taekwondo są słabszymi stylami bo nie mają parteru. Poza tym jak trafisz na słabą sekcję to będzie mało sparingów a dużo kata czy innego baletu.
Aikido to strata czasu i pieniędzy.
Powinieneś też zacząć pakować bo 17 lat to świetny wiek żeby zacząć się bawić żelazem a sądząc po twoich parametrach to nie masz za dużo siły.
Powodzenia.
Napisano Ponad rok temu
judo
potem boks
a i w miedzy czsie troche silki
boks ci sie bardzo przyda bo w judo nauczysz sie panowania nad przeciwnikiem ale nie bedziesz pzygotowany na szok po dostaniu w ryj(czasem mozesz dostac furii a czasem sie po prostu skulic - tak to bywa jak sie nie jest obitym) a boks cie do tego przygotuje tak ze nawet jak ci ktos zalutuje to ty i tak skrocisz dystans zlapiesz go za habety i biodrowym pierdolniesz go o glebe
i nawet nie kombinuj
judo i to juz
myk myk..
Napisano Ponad rok temu
Ja trenowałem aikido 2 lata i nie polecam.
Napisano Ponad rok temu
Posłuchaj rad doświadczonych ludzi i bierz się ostro za judo.
A jak znajdziesz czas to ćwicz na siłowni i boksuj.
Napisano Ponad rok temu
A boksu napewno tam u Ciebie nie ma? Boks bylby najlepszy
Napisano Ponad rok temu
Judo- najleprzy wybór
boks- bardzo dobre
kyokushin-słabe
takewondo-słabe
aikido-beznadziejne
Jeszcze jedno, ostatnio dowiedziałem sie, że niedaleko są zapisy na boks tajski, ale trening tylko raz w tygodniu a biorą aż 80zł więc nie wiem czy sie opłaca.
Napisano Ponad rok temu
Idź na to Judo a za rok to Ci się sytuacja finansowa może zmieni, albo pojawi się sekcja boksu, albo będzie koniec świata.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zaczepka na rynku
- Ponad rok temu
-
Pierwsza pomoc
- Ponad rok temu
-
Trochę filmików z walk ulicznych.
- Ponad rok temu
-
Film a realna walka
- Ponad rok temu
-
Kolejny pojeb (ale filmik z happy endem)
- Ponad rok temu
-
Kastet - jego skuteczność na ulicy
- Ponad rok temu
-
Walka
- Ponad rok temu
-
co gdzie jak za ile ???
- Ponad rok temu
-
ogarnijcie tego skurw**yna