Co sądzicie o Elite 8482; T1 5W
Napisano Ponad rok temu
CR123A 3V
RCR123A 3,6V
oraz ogniwa 18650
Ma możliwość regulacji ogniskowej, dochodzi do tego 16 stopni regulacji mocy światła, z układem, który pamięta ostatni poziom podobno nawet po wyjęciu baterii. Co w połączeniu z klasycznym włącznikiem z tyłu latarki daje możliwość uzyskania maksymalnego lub minimalnego światełka z punktu, w zależności od oczekiwań. Zabezpieczenie przed przypadkowym włączeniem poprzez obrót wyłącznika. Czas pracy chyba też nie najgorszy
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
No i oczywiście cena, która aż tak nie przeraża.
Ciekawe jak z wykonaniem i trwałością?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i tutaj
cena jakby atrakcyjniejsza.Tylko wciaz pytanie,na ile to ta sama konstrukcja....
Napisano Ponad rok temu
Wykresy mocy w czasie nalozono na siebie a to jakby porownywac metry z calami.Wykres mowi tylko o zaleznosci mocy maksymalnej(a ta jest rozna w kazdej latarce)w czasie.
Kolejne naduzycie to podane mocy Elite T1 5W.Opis robi wrazenie i dla laika jest wystarczajacym powodem by okrzyknac elite najlepsza latarka w galaktyce.Czysty marketing.Tym czasem owszem-calkowita moc jest nieznacznie wieksza w elite-o okolo 12%
Ale juz throw jest o podobna wartosc wiekszy w L2.Dlatego nie widze Elite jako latarki 'taktycznej".Juz Surefire ma zbyt rozproszona wiazke,a tu mamy ja jeszcze bardziej rozproszona.No chyba,ze zmiana ogniskowej pozwala zmienic ten stan rzeczy.Ale sadzac po doswiadczeniach z maglight czy electrolumens raczej watpie w to ze da sie swobodnie modelowac ksztalt beama z szperacza na szeroki bez wplywu na jego jakosc.
Troche danych z pomiarow podanych w testach elite i sf L2
Elite T1 5W:
Throw (Lux) high ~ 780 at beam center. (27.93)
low ~ 139 at beam center. (11.78 )
Overall Output high ~ 7200 (72.00)
low ~ 1120 (11.20 )
Surefire L2
Throw (Lux) Max ~ 880 at beam center. (29.66)
Min ~ 160 at beam center. (12.65)
Overall Output Max ~ 6400 (64.00)
Min ~ 500 (5.00)
Podsumowujac...to moze byc znakomita latarka,ale...nie wiadomo jaki ksztalt beama bedzie idealny przy uzytym w latarce produkcyjnej odblysniku.Skoro jest regulowany to w zasadzie mozna sie spodziewac wszystkiego-super szperacza albo tez szerokiej wiazki bez dobrego zasiegu.I dlatego zdjecia beamu tej latarki sporo by wyjasnily.A najwiecej powiedzialby test
Napisano Ponad rok temu
Sam kombinowałem trochę podobnie.
I ja nie widzę tej latarki jako taktycznej, myślę jednak, że do wykorzystania w turystyce może być ok. Tu istotna może się okazać regulacja wiązki światła (mimo pewnych wad takiego rozwiązania), no i oczywiście rewelacją jest wiele poziomów mocy i (jak dla mnie) sposób przełączania. Oczywiścię wiele z tego co gość napisał to marketing, jednak chyba nie są nim parametry przetwornicy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dwia korpusy na 1xCR123 i na 2xCR123
co to takiego(ta latarka) ?
bo nigdzie nie moge jej znalesc
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lato dopadlo AT :):)
- Ponad rok temu
-
Orb RAW czy Orb NS ?
- Ponad rok temu
-
Huntlight
- Ponad rok temu
-
Preparat na komary i kleszcze
- Ponad rok temu
-
ASP
- Ponad rok temu
-
Ukłon w kierunku forumowiczów
- Ponad rok temu
-
Gacie do pracy - taktyczne oczywiście ;-)
- Ponad rok temu
-
Fenix L2T vs Nuwai TM301X-3
- Ponad rok temu
-
Alternatywa dla L2
- Ponad rok temu
-
poszukiwany mały szperacz
- Ponad rok temu