Jak w temacie napisane chodzi o atabaque
Dokładnie o to że szuka on właściciela
No więc siedzi sobie on u mnie w pokoju i nic nie robi bo z Capoeiry zrezynowałem już jakiś czas temu i chętnie "oddałbym" go w dobre ręce i za doba cene oczywiście
Atabaque jest robiony tu w polsce,ale naprawde nie odbiega wyglądem od brazylijskich a dźwięk do gry rytmów z capoeiry jest świetny bo ma bardzo mocny i głośny "slap". (i bardzo mocny bas którego sie właściwie nie używa w bateria niestety)
Cena jest do negocjacji Tak kompletnie do negocjacji ale to później
Atabaque ma...
Jest zrobiony "brazylijską" metodą czyli posklejany pionowo(a nie wyciosany w kłody albo coś w tym rodzaju jak to czasami widziałem na stronach sklepów capoeira takie pseudo atabaqui ) bębenek jest zrobiony z brzozy
miał obręcz u góry ale z niej zrezygnowałem ze względu an to że mogłaby sie przetrzeć lina o nią w podstawce jest obręcz górna,ale to raczej tylko dla celów ozdobnych
Jedyne co trzeba przy nim zrobić to wymienić kołki bo jak dostałem skóre którą trzeba było szybko obrobić i naciągnać(mniem mniem tak sam to robiłem :twisted: ) to te robiłem na szybko
Co do ceny to naprawde czekam na ciekawe i rozsądne propozycje...delikatna sugestia to tylko to ze takie atabaquei na berimbau.abc kosztują 1200zł(tego rozmiaru) oczywiście z racji tego że jest to bęben polskiego pochodzenia cene obniżam.Jak zobacze zainteresowanie to zrobie poprostu aukcje allegro i dam znać zainteresowanym...no chyba że ktoś mi da propozycje że odrazu mnie przekona
Rozumiem że to duuuże pieniądze ale proponowałbym np zgadać sie całą grupą zrobić zrzute i myśle że nie byłoby tragicznie
Tak więc czekam na propozycje i nie podaje ceny bo odbędzie sie to na zasadzie "kto da więcej" mówie tylko że poniżej 800zł nie zchodze
Oczywiście mam fotki,dużo fotek które moge przesłać na maila
kontakt ze mną:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
gg:4422330
i prosiłbym o jakieś naprawde rozsądne propozycje i naprawde poniżej 800zł nie zejde
Ps.bęben jest fajnie zapleciony i ma zrobioną z liny rączke