Film a realna walka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a kto to jest ten velinov ?
zobacz na reklamy budo na górę :wink:
albo tu: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
-"Spotkanie z mistrzem Seagal'em jest dla mnie nagrodą. To profesjonalista, człowiek bardzo bogaty wewnętrznie i niezwykle ciekawy. Dla mnie jest przede wszystkim mistrzem. Nauki u niego to wielkie wyróżnienie".
Marcin Velinov jest jego osobistym dublerem filmowym. Mówi, że stara się wykorzystać każdą chwilę, by podpatrzeć mistrza i nauczyć się czegoś nowego. Mistrz Seagal w wolnych chwilach uczy Marcina i przekazuje mu swoje doświadczenie i postrzeganie życia.''
-mały cytat ze strony Aikido.
Napisano Ponad rok temu
Okinawa_Marti:
Nie wiem, o co tutaj ci chodziło,ale tacy aktorzy jak Bruce Lee,Jackie Chan,Jet Li,Tony Jaa i masa innych im podobnych aktorów trenuje SW przez całe swoje życie.Generalnie. Jeśli nie jest to osoba, która trenuje regularnie jakąś ze Sztuk Walki to zastosowanie po tak krótkim czasie elementów z filmu na ulicy odpada ...
Filmów z aktorami, którzy uczą się na pamięć ciosów i sekwencji nie oglądam, bo to nudne oglądać film walki gdzie "nie ma walki".
Rozmawiamy tu na temat filmu i realnej walki.
Uważam że jeśli ktoś nie trenuje na codzień, nie poradzi sobie w walce na ulicy.
Nie kwestionuję przecież umiejętności wyżej wymienionych aktorów.
Oni wrośli na trenowaniu Sztuk Walki.
:-)
Napisano Ponad rok temu
A ja słyszałem, ze Seagal to zadufany w sobie, egoistyczny szowinista i seksoholik, a także trochę ekscentryk, ogólnie mówiąc cham :roll: Ciekaw jestem czy to prawda...-"Spotkanie z mistrzem Seagal'em jest dla mnie nagrodą. To profesjonalista, człowiek bardzo bogaty wewnętrznie i niezwykle ciekawy. Dla mnie jest przede wszystkim mistrzem. Nauki u niego to wielkie wyróżnienie".
Napisano Ponad rok temu
Słyszałem coś podobnego od gościa który go poznał prywatnie. Ale topic nie jest o tym czy aktorzy są milusiami, tylko o tym czy potrafią realnie walczyć.A ja słyszałem, ze Seagal to zadufany w sobie, egoistyczny szowinista i seksoholik, a także trochę ekscentryk, ogólnie mówiąc cham :roll: Ciekaw jestem czy to prawda...
O ile sobie przypominam to Jet Li po obejrzeniu jakiejś walki mma stwierdził że on z tymi zawodnikami nie miałby najmniejszych szans. Jak ktoś mu nie wierzy to przypominam że on nie trenował pod walkę, a poza tym obejrzyjcie sobie ile w jego filmach jest latania na sznurkach a nie "uczciwego" napierdalania.
A jak ktoś uważa że to co prezentuje w filmach Tony Jaa jest zajebiste na ulice, to proponuje sprawdzić jak działa wyjebanie z golenia w ceramiczną miednicę. Ale jak sobie rozjebiecie nogę to z pretensjami nie do mnie (ale poza tym to podobają mi się bardzo jego stunty, chociaż raczej w pierwszym filmie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o Jet'a Li, to on by sobie poradził bo pewnie nosi cały czas na ręce te swoje igiełki, co miał w filmie "Kiss of the Dragon". , a że w innych wymiarach już nie żyje żaden jego sobowtór to jest on posiadaczem niewyobrażalnie wielkiej siły. Więc nawet Fedor by go nie załatwił
Napisano Ponad rok temu
mysle ze nalezaloby by zrozumiec (bo widze ze niektorzy chyba nie rozumieja) ze co innego gdyby
ten aktor mial walczyc w realnej walce
a co innego
ten aktor mial walczyc w realnej walce przy uzyciu technik takich jakie stosuje w filmach
mysle ze aktorzy tacy jak van Damme, Seagal, Chuck Norris, nawet Jet Li, i wielu innych, spokojnie poradziło by sobie na ulicy. niektorzy nawet juz musieli. i prosze nie piszcie ze ten juz stary tamten stary, bo na kazdego przyjdzie pora i sie zestarzeje. i chocby czlowiek byl mistrzem jakiejs sw, to w podeszlym wieku nie bedzie sie staral udowadniac ze jest lepszy w walce od jakiegos mlodego, narwanego adepta sw.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak to w filmach z Tommy Lee Jonesem - ściga, a ten drugi - Benicio Del Toro - jest ściganym
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
heheh ależ trudny był ten tytuł do zgadnięcia
Napisano Ponad rok temu
Najskuteczniejszy byłby Keanu Reeves. Tylko nie wiem czy w „realu”.Jestem ciekawy jakie byłyby szanse w ulicznej walce takigo naprzykład Tonego Jaa, Jeta Li czy Segala. Jeśli goście odwalają w filmach takie rzeczy to myśle, że w realu też byliby skuteczni.
Bardzo się mylisz. Z Fedorem nie ma szans. O ile pamiętam zakończenie „The One” to pozostał jeden sobowtór Jeta Li.Jeśli chodzi o Jet'a Li, to on by sobie poradził bo pewnie nosi cały czas na ręce te swoje igiełki, co miał w filmie "Kiss of the Dragon". , a że w innych wymiarach już nie żyje żaden jego sobowtór to jest on posiadaczem niewyobrażalnie wielkiej siły. Więc nawet Fedor by go nie załatwił
To właśnie Fedor pozabijał wszystkich swoich sobowtórów w innych światach – jak proste jest wytłumaczenie jego sukcesów w Pride.
Napisano Ponad rok temu
Film był o dwóch gościach, którzy byli jakimiś tam super wyszkolonymi gościami, w każdym bądź razie, jeden drugiego tropił a jak był pojedynek to walczyli na noże.
Do dupy, "Nożownik" był omawiany na VB i (słusznie) zjechany.
To tak samo Johny Rambo by sobie poradził
Napisano Ponad rok temu
Mógłbyś postawić zarzut w jednym zdaniu bo czytać kilkadziesiąt stron z których 3/4 to jechanie po sobie to ja dizękuje
co do filmu "The One", kurcze racje masz, jego sobowtóra przecież w jakimś więzieniu zamknęli. Cholera to dlatego Defor taki zabijaka jest wszystko stało się jasne , oprócz zarzutu do filmu.
Napisano Ponad rok temu
Nie zamknęli, tylko wysłali na planetę-więzieni w jakimś tam świecie.co do filmu "The One", kurcze racje masz, jego sobowtóra przecież w jakimś więzieniu zamknęli.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kolejny pojeb (ale filmik z happy endem)
- Ponad rok temu
-
Kastet - jego skuteczność na ulicy
- Ponad rok temu
-
Walka
- Ponad rok temu
-
co gdzie jak za ile ???
- Ponad rok temu
-
ogarnijcie tego skurw**yna