Jak dla mnie zenada i to przez duze Z.
Obdzieraja ta capoeire z capoeiry jak tylko sie da. Strach pomyslec jak dalej to bedzie wygladac... W sklepie sportowym kompletny stroj do capo wraz z niewielkim podrecznikiem i plyta dvd...

Turnieje capoeira
		 Rozpoczęty przez , Ponad rok temu

21 odpowiedzi w tym temacie

Napisano Ponad rok temu
Re: Turnieje capoeira

Dokladnie...zgadzam sie. sila Capoeiry polega tez na tym ze jest wolna, jak ptak. Czy ptak nadal jest wolny jesli pozwolisz mu tylko machac lewym skrzydlem i nie wylatywac poza klatke? Wtedy zawody moglyby sie nazywac: "zawody w capoeira sportowej". Bardzo by to ograniczylo capo. ale najgorsze jest to, co by sie stalo z ogolna opinia i swiadomoscia na temat capoeira. Tak jak teraz z karati itp. ludzie nie znajacy tematu slyszac karate od razu kojarza z zawodami gdzie zawodnicy trenuja ponad mozliwosci po to aby wygrac za wszelka cene. i nie kojarzy im sie to ani z rozwojem fizycznym, ani tym bardziej z duchowym. Tak moglo by byc z capoeira.
Jak dla mnie najlepsze zawody sa jak spotyka sie 3 grupy na wspolnej roda a najlepiej jak sie nie lubia:P wtedy zawody zostaja w tej roda, nikt ich nie ocenia i jest fajnie:) ......
....taki zarcik rodzinny:)

Jak dla mnie najlepsze zawody sa jak spotyka sie 3 grupy na wspolnej roda a najlepiej jak sie nie lubia:P wtedy zawody zostaja w tej roda, nikt ich nie ocenia i jest fajnie:) ......
....taki zarcik rodzinny:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Małe treningi domowe Małe treningi domowe- Ponad rok temu 
- 
			 Początki Capoeira w Polsce. Początki Capoeira w Polsce.- Ponad rok temu 
- 
			 Praca magisterska o Capoeira Praca magisterska o Capoeira- Ponad rok temu 
- 
			 Początkujący ma pytanie:)... Początkujący ma pytanie:)...- Ponad rok temu 
- 
			 Nadgarstek Nadgarstek- Ponad rok temu 
- 
			 Capoerista w MMA Capoerista w MMA- Ponad rok temu 
- 
			 mestres mestres- Ponad rok temu 
- 
			 Ogólnopolska Federacja Capoeira Ogólnopolska Federacja Capoeira- Ponad rok temu 
- 
			 klub treningi capoeira klub treningi capoeira- Ponad rok temu 
- 
			 casting wrocław casting wrocław- Ponad rok temu