Jak dla mnie zenada i to przez duze Z.
Obdzieraja ta capoeire z capoeiry jak tylko sie da. Strach pomyslec jak dalej to bedzie wygladac... W sklepie sportowym kompletny stroj do capo wraz z niewielkim podrecznikiem i plyta dvd...
Turnieje capoeira
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Turnieje capoeira
Dokladnie...zgadzam sie. sila Capoeiry polega tez na tym ze jest wolna, jak ptak. Czy ptak nadal jest wolny jesli pozwolisz mu tylko machac lewym skrzydlem i nie wylatywac poza klatke? Wtedy zawody moglyby sie nazywac: "zawody w capoeira sportowej". Bardzo by to ograniczylo capo. ale najgorsze jest to, co by sie stalo z ogolna opinia i swiadomoscia na temat capoeira. Tak jak teraz z karati itp. ludzie nie znajacy tematu slyszac karate od razu kojarza z zawodami gdzie zawodnicy trenuja ponad mozliwosci po to aby wygrac za wszelka cene. i nie kojarzy im sie to ani z rozwojem fizycznym, ani tym bardziej z duchowym. Tak moglo by byc z capoeira.
Jak dla mnie najlepsze zawody sa jak spotyka sie 3 grupy na wspolnej roda a najlepiej jak sie nie lubia:P wtedy zawody zostaja w tej roda, nikt ich nie ocenia i jest fajnie:) ......
....taki zarcik rodzinny:)
Jak dla mnie najlepsze zawody sa jak spotyka sie 3 grupy na wspolnej roda a najlepiej jak sie nie lubia:P wtedy zawody zostaja w tej roda, nikt ich nie ocenia i jest fajnie:) ......
....taki zarcik rodzinny:)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Małe treningi domowe
- Ponad rok temu
-
Początki Capoeira w Polsce.
- Ponad rok temu
-
Praca magisterska o Capoeira