Nadmiar białka
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem organizm jest w stanie przyswoic na raz 30-35 g białka, jesli wezme wiecej to co sie z nim stanie - zostanie nie wykorzystane czy zmagazynowane ?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
"Dodam, że w żadnych publikacjach z zakresu biochemii i fizjologii żywienia nie znalazłem informacji o klinicznych objawach nadmiaru białka u ludzi zdrowych. Owszem, należy znacznie ograniczać jego spożycie w niektórych chorobach, takich choćby jak niewydolność nerek, o czym klinicyści od dawna doskonale wiedzą. Nie należy natomiast straszyć nadmiarem białka ludzi o normalnej przemianie materii. "
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O o o! Exactly!ja po duzej ilosci bialka miewam nieprzecietnie toksyczne gazy, i mysle ze grozi ci to samo; )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... Może lepiej nie pisz tylko rysuj..
buhehehe
Jeśli hodzi o ortografie to niebende sie kolejny raz wypowiadał o jej powodzie bo to jurz sie nudne staje a jeśli mugł byś mi powiedziec gdzie pisze głupoty był bum wdzienczny
sorry, ale to wygląda jakbys to specjalnie robil... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pseudo dyslektyku nawet dyslektyka udawać nie umiesz ty na niczem sie nie znasz i nic nie umiesz żałosna istoto ;-)
bez urazy ale niech to będzie dla ciebie z pożytkiem
pozdrawiam Przemek
Napisano Ponad rok temu
po dużych ilościach białka gazy sa po prostu masakryczne, najgorsze są wf-y z rozciąganiem, miałem taką akcje na szkolnej siłowni rozciąganie->"cichacz"->lekki smród->sciema ze to nie ja-> a po chwili wszyscy wypadają na dwór jak smród majestatycznie rozniusł sie po salce :twisted:
u mnie efektem dużych ilości białka były syfy na plecach, ogólnie syfy ale przeszło po zmniejszeniu ilosci b
Napisano Ponad rok temu
Jeśli hodzi o ortografie to niebende sie kolejny raz wypowiadał o jej powodzie bo to jurz sie nudne staje a jeśli mugł byś mi powiedziec gdzie pisze głupoty był bum wdzienczny
Ależ proszę bardzo. Proponuję zapoznać się z procesem glukoneogenezy, w wyniku którego powstaje glukoza z aminokwasów. Ta natomiast jest w pełni wystarczająca do zsyntetyzowania zarówno kwasów tłuszczowych jak i glicerolu. Faktem jest, że nie jest to proces opłacalny energetycznie i odkłądanie tłuszczu nie jest istotnym zagrożeniem nadmiaru białka. Dużo większym jest zakwaszenie organizmu, obciążenie wątroby i przede wszystkim nerek, w których może zachodzić tzw. degeneracja szklista. Uzyskanie aż takiego nadmiaru białka jest jednak w domowych realiach praktycznie niewykonalne (chyba, że ktoś się postara).
Napisano Ponad rok temu
po dużych ilościach białka gazy sa po prostu masakryczne, najgorsze są wf-y z rozciąganiem, miałem taką akcje na szkolnej siłowni rozciąganie->"cichacz"->lekki smród->sciema ze to nie ja-> a po chwili wszyscy wypadają na dwór jak smród majestatycznie rozniusł sie po salce
dobre :):) a poza rozciaganiem zdaza sie strefa zrzutu przy gwaltownych kopnieciach albo w parterze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No o tych gazach to słyszałem ale słyszałem tez ze nadmiar białka moze miec tez wpływ na watrobe gdzies mi sie to obiło o uszy .
A tak wogole moze ktos wie jak to jest z kreatyna i zwieraczami bo widzialem kilka postow w stylu : po kreatynie mozna sie sfajdać pod siebie
8O
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
----::Worek Treningowy-Poradzcie mi::----
- Ponad rok temu
-
Slodycze???
- Ponad rok temu
-
Zabudowa mostka klatą ...