rób aeroby, np. A6W
A6W to areoby? od kiedy ? :-)
aeroby to to nie są tak?? Tego nie wiem, ale pewien jestem że areoby to też nie są :twisted:
Napisano Ponad rok temu
rób aeroby, np. A6W
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Na czym polega wysiłek aerobiczny?
Najpierw trzeba obliczyć swoją maksymalną stawkę serca(rytm) na zasadzie 220-wiek w latach. Czyli dla 20-latka maksymalna stawka serca wyniesie 220-20=200. W czasie treningu aerobicznegoi należy przez 20 minut utrzymać tetno w granicach 70-85 proc. tętna maksymalnego. Aby trening aerobiczny był skuteczny, powinien byc przeprowadzany przynajmniej 2-3 razy w tygodniu po 20 minut(plus kilka minut rozgrzewki i rozluźnienia po treningu)
Jeśli ktoś rozporządza czasem, aby 2-3razy w tygodniu poza treningiem z ciążarami na szali wsiąść na rower, pobiegac lub pójśc na basen-to bardzo dobrze. Sprawność układu sercowo-naczyniowego można tez uzyskać przez zastosowanie treningu stacyjnego(obwodowego) z niewielkimi obciążeniami, dużą liczba powtórzeń(15-20) i krótkimi przerwami wypoczynkowymi pomiędzy seriami(5-10 sekund)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
rób aeroby, np. A6W
aeroby to to nie są tak?? Tego nie wiem, ale pewien jestem że areoby to też nie są :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a skad te dane? to doniosle odkrycie, jesli sa tak uniwersalne i dobre dla wszystkich!na spalanie tłuszczy najlepsze są długie wolne wybiegania, spokojne - tak, by puls oscylował gdzieś w okolicach 130 - 140
Napisano Ponad rok temu
na spalanie tłuszczy najlepsze są długie wolne wybiegania, spokojne - tak, by puls oscylował gdzieś w okolicach 130 - 140
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych