Chciałbym zapisać się na SW, lecz mam pewien powazny problem zdrowotny mianowicie mam nie sprawna prawą ręke no prawie w 100 %
Jakiś rok trmu chciałem sprobować poszedłem na BJJ noo ale trener pokazal na drzwi, sobie pomyslalem skoro tam mnie nie przyjeli to pewnie nigdize nie moge trenowac
Pogodziłem się z tą myślą...Ale nie na długo ostatnio od jakiegos miesiaca postanowilem sprobowac jeszce raz, lecz tym razem zaczolem od szukania jakies sztuki walki
gdzie mialbym jakeis wieksza szanse dostać się i trenowac - która będzie mogła sie jakoś obejść bez ręki... noo ze moze poprostu bym nie robil wszystkiego na treningach
noo i szukam szukam i staram sie znalezc tą sztuke walki ktora najmniej kolidowalaby z moim kalectwem, lecz no nie znam sie i ciezko cos znalezc
boo albo nic nie pisze na temat sztuki czyli co tam sie robi... albo pisze jakies kajoushiny dyolu i inne a ja zupelnie nie mam pojecia co to oznaca i czy bym mogl ostateecznie dac sobie rade czy nie. Sam jak narazie wydaje mi sie ze najwieksze szanse bym mial z taekwondoo lecz jak ja wybieralem sposrod boksu muai thai BJJ
krav magi
A do tego wszystkiego ostatnio przeczytalem artykul w jednym z czasopism. Że jakiś facet bez prawego przedramienia... czyli mozna powiedziec ze bez ręki
Ma 3 stopień mistrzowski w jakimś Okinawa-Ryu Karate... ale też nie wiem nic dokladnie co to jest
bym mial najwieksze szanse sie odnalesc... i moze nawet jakos troche poprowadzil bo oczatki sa strasznie trudne i to kiedy na dodatek juz na starcie ma sie tak przer...
przez tą ręke...
Pomyslalem sobie ze moze ktos ma jaks rozpiske na rozciaganie nóg, zebym moze jak by mi sie udalo jednak dostac na jakas sekcje poszedl juz troche rozciagniety...
A ta ręka prawa to co do jej nie sprawności
-wyprost do 90 stopni
-nadgarstek prawie nie ruchomy
- i ogolnie bardzo słaba siła w tej ręce prawie wogle i slaby chwyt dloni... ale za jakas bluze czy cós to bez problemu zlapac
a więc podsumowanie :
Tutaj wiekszosc trenuje znacie sie na tych rozciaganiach i sztukach walk a ja zielony jestem:/ Wieć
1.Jakbyscie mogli doradzic jakąś sztuke walki w ktorej raczej bym mial jakies szanse zebym wogole sie dostal:P
2.I żeby ktoś tylko na poczatku tak wlasnie poprowadzil mnie
napisal na GG albo gdyby jeszce był z okolic gdańska i może by zagadal z trenerem swoim czy nie moglby mnie wziasc pod obroty
tu juz nie hcodzi o jakies mistrzostwa czy osiagnieca bo przeciez nie mam szans ale tak bardzo bym chcial cso zrobic z soba...A zadnej pomocnej dloni:/
Z gory dziekuje za pomoc...