punkty ostrzenia noży
Napisano Ponad rok temu
Po spędzeniu godziny z grubą osełką diamentową (czarne DMT, chyba ~180) bez specjalnych rezultatów, doszedłem do wniosku że zdrowiej (i taniej) będzie scedować czarną robotę na maszynę. Znacie jakieś miejsca w wawie, gdzie można oddać nóż do wyprowadzenia nowego szlifu? Przyda mu się, zwłaszcza, że oryginalnie miał krzywy na czubku. Ewentualnie coś, co ograniczonym nakładem czasu i kosztów pozwoli mi zrobić to samemu - tylko tak, żeby wymiana noża nie wyszła taniej
A gdyby do tego doszło, to jakie alternatywy dla Nimravusa znacie ?
~4.5 cala, cienka klinga - świetne cięcie, dobre trzymanie ostrza, raczej lekki - nóż w teren, w tym do krojenia chleba, struganie, ale nie do rąbania? Na razie przychodzi mi do głowy Byron, Necker (odpada, niewygodny), F1 (ciężki, gruby, drogi).
Jedyną wadą niemrawusa była dla mnie trochę za ciężka rękojeść.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
440C vs. AUS8
- Ponad rok temu
-
S30V
- Ponad rok temu
-
do 50 $
- Ponad rok temu
-
Victorinox Trailmaster M3
- Ponad rok temu
-
Benchmade 710 z M2 ?
- Ponad rok temu
-
M21-04 - terenowy ? M21-02 vs. Monochrome, który lepszy ?
- Ponad rok temu
-
Najmniejszy Neck knife
- Ponad rok temu
-
Swamp Rat
- Ponad rok temu
-
Mili & Manix we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-
znalazłem Axisa przed blokiem,ale czad!
- Ponad rok temu