czy jest sens?
Napisano Ponad rok temu
mam taki dylemacik i chcialbym uslyszec Wasze zdanie na ten temat. otoz od dluzszego czasu nosze sie z zamiarem nauki MT lub KB ale miejsce, w ktorym mieszkam calkowicie elimunuje mi mozliwosc uczeszczania na jakiekolwiek treningi. nie ma tutaj zadnych sekcji, a odleglosc do najblizszych klubow jest dla mnie nieosiagalna. zastanawialem sie, wiec czy jest sens abym podjal samodzielną naukę tych SW? czy filmki, instruktaze i wskazowki jakie mozna znalezc w internecie wystarcza by choc troche nauczyc sie czegos sensownego czy opuscic sobie i znalezc cos co jest na miejscu? sam mam juz okolo 3 letnie doswiadczenie w innych SW, ktorych bym sie nie podjal bez instruktora, ale MT i KB nie wydają mi sie az tak skomplikowane.. czy moze sie myle? jak to jest drodzy forumowicze?
pozdrawiam i licze na sensowne odpowiedzi :-)
Napisano Ponad rok temu
mylisz sie - to ze cos nie jest skomplikowane nie znaczy ze jest latwe.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
myślę że od momentu kiedy jest chęć, jest i sens. Podstaw na pewno się nauczysz ( czyli low kick, middle kick, high kick, kolana...)
nie da sie kopac dobrze lowkicka uczac sie ze szkoleniowek, zapomnij
Napisano Ponad rok temu
myślę że od momentu kiedy jest chęć, jest i sens. Podstaw na pewno się nauczysz ( czyli low kick, middle kick, high kick, kolana...)
nie da sie kopac dobrze lowkicka uczac sie ze szkoleniowek, zapomnij
chodziło mi o podstawy ciosów a nie o nauczenie się do perfekcji...jeżeli ktoś chce się nauczyć, myśle że nie ma sensu go zniechęcać, a czasem lepsza dobra szkoleniówka niż kiepski trener...a w tej dziedzinie różne rzeczy już widziałem, np osoba która całe życie uprawiała karate, po jednym seminarium Muay Thai założyła własną sekcję nazywając się TRENEREM...no comment
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Kiedy jeszcze nie chodziłem na BJJ uczyłem sie własnie ze szkoleniówek(z kuzynem) - Minotauro, Graciech itd.
Co moge powiedzieć?
Ja masz dobre szkoleniówki, i znasz angielski(bo zakładam, ze sa angielskie) to możesz sie wiele nauczyć...ja teraz kiedy zacząłem BJJ trenować, normalnie w sekcji umiem duzo! Mniejsze lub wieksze błedy wystepują(tu i ówdzie) ale ogólnie mała korekta trenera i łapie szybko - szybciej niz poczatkujacy...
Z tym, ze ja mam za soba długą praktyke Judo, wiec to moze przez to...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak najlepiej blokowac ?
- Ponad rok temu
-
tajski, boks jako ulepszenie rąk
- Ponad rok temu
-
Klasyczne walki bokserskie i nie tylko
- Ponad rok temu