M21-04 - terenowy ? M21-02 vs. Monochrome, który lepszy ?
Witam
Czy ktoś z was użytkuje swojego M21-04 jako nóż miejsko-terenowy tzn. jak odczuwa sie go w kieszeni i przy pasku czy dużo gorzej się go nosi niż np. Monochrome i M21-02 ? Moje pytanko ma dwie przyczyny. Pierwsza to taka, że dotykałem wszystkie wymienione modele noży i wszystkie fajnie leżą w dłoni i robią dobre wrażenie

a druga to taka, że mając je w dłoni nie przyszło mi do głowy by zrobić test paskowo-kieszeniowy

i potrzebuję pomocy ludzi noszących przy sobie noże które wymieniłem. Planuje zakup M21-04 jako noża bardziej terenowego niż miejskiego (do tego służy mi Vicek Climber), ale nie survivalowego tzn. lekki teren .... biwaki, kajaki, łąka, las

oraz M21-02 lub Monochrome dla ojca jako noża bardziej w miasto i czasem biwaki, kajaki, łąka, las ... powiedział, że scyzoryk nie spełnia jego oczekiwań i potrzebuje porządnego składanego noża do noszenia przy sobie (pracuje w reklamie jako technik, czyli ciągle coś docina i przycina, czasem coś małego podważyć) masywnego, ale poręcznego przy drobnych pracach i nadającego sie do tego by na szybko chlebek pokroić i go posmarować, konserwę awaryjnie !!! otworzyć to tak gdyby czasu brakowało na kulturalne spożycie

, oraz by juz nie kupować drugiego noża ..... właśnie na biwak

a może trzeba kupić dwa M21-04 lub dwa M21-02 / Monochrome ??
Trochę zamotałem, ale liczę na wyrozumiałość i opisanie swoich odczuć związanych z codziennym noszeniem tych folderów no i ta łąka i kajaki tez mnie interesuje