Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak wyrobić mase mieńśniowom ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

budo_grabek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 106 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak wyrobić mase mieńśniowom ??
Witam wszystkih hciał bym zadać pytanie takie jak w temacie.Po prostu w ciongu ostatnih 2 lat zleksza zabardzo urosłem(mam teraz 195 cm wzrostu) i z prawo nadwagi przeszłem na stan w kturym niemam prawie co ćwiczyć tylko 77 kilo wagi .Wienc mam takie pytanie czymorzna jkoś efektywnie zwiekszyć swojom mase mieńśniowom niebioronc zadnyh świnstw w stylu kreatyny czy hormonów i hormono podobnyh.Czy som jakieś odpowiedznie ćwiczenia czy coś??? z gury dzienkuje za pomoc i przepraszam za pisownie.
  • 0

budo_skylark1987
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1354 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

Re: Jak wyrobić mase mieńśniowom ??
Bialko i weglowodany do tego oczywiscie cwiczenia na silowni :!: :!: :)
  • 0

budo_dar75
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3410 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Witam wszystkih hciał bym zadać pytanie takie jak w temacie.Po prostu w ciongu ostatnih 2 lat zleksza zabardzo urosłem(mam teraz 195 cm wzrostu) i z prawo nadwagi przeszłem na stan w kturym niemam prawie co ćwiczyć tylko 77 kilo wagi .Wienc mam takie pytanie czymorzna jkoś efektywnie zwiekszyć swojom mase mieńśniowom niebioronc zadnyh świnstw w stylu kreatyny czy hormonów i hormono podobnyh.Czy som jakieś odpowiedznie ćwiczenia czy coś??? z gury dzienkuje za pomoc i przepraszam za pisownie.

Podobno najlepsze wyniki w ćwiczeniu na masę mają ci, którzy maja co nieco szacunku dla innych i piszą zrozumiałym językiem, z zachowaniem reguł gramatyki, ortografii oraz interpunkcji i nie są śmierdzącymi leniami, którym się nie chce sprawdzić czy to co napisali przypomina język polski.
A ponadto nie przepraszają za pisownię tylko poprawiają to, co w tekście najebali.

PS. można także użyć wyszukiwarki i zobaczyć czy podobne tematy nie były już omawiane, a już w ogóle najlepiej wpisać w guglu np. "kulturystyka" i wejść na jakąś strone poświęconą tej tematyce - gdyż o porady najlepiej pytać specjalistów w danej dziedzinie.
  • 0

budo_tori
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 503 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

PS. można także użyć wyszukiwarki i zobaczyć czy podobne tematy nie były już omawiane.

gdyby wpisał swoją pisownią i tak by w tej naszej wyszukiwarce nic nie znalazł :lol:
  • 0

budo_noite
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1593 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

z gury dzienkuje za pomoc i przepraszam za pisownie.

jesli wiesz ze Twoja ortografia jest do bani, to wez slownik do reki i popraw posta przed wyslaniem. To nie boli !
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A nikomu nie wpadlo do glowy, ze gosc jest np. dysortografem?
  • 0

budo_tae tad
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2258 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

A nikomu nie wpadlo do glowy, ze gosc jest np. dysortografem?

moim zdaniem ta "choroba" to wymysl
  • 0

budo_niedziel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2844 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Taekwondo

Napisano Ponad rok temu

A Tobie nie wpadlo do glowy, ze tego posta mogl wczesniej wkleic do worda, albo OOfice Writera i poprawic? :evil: Zastanow sie przez chwile. Ja tez jestem dysgrafikiem i dyslektykiem i moge jakos pisac bez bledow ( w miare mozliwosci ) :|
  • 0

budo_szczuraq
  • Użytkownik
  • Pip
  • 21 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[quote]A nikomu nie wpadlo do glowy, ze gosc jest np. dysortografem?[/quote]

Nawet tacy ludzie mogą napisać tekst poprawnie, przecież pisanie to jest umiejętność, którą się zdobywa. Nie rodzisz się z nią, a co z tego wynika możesz nad nią pracować. Tylko trezba chcieć i się do tego przyłożyć. A odnośnie tematu to uważam, że jednak powinieneś się zdecydować na jakieś odżywki, chociaż na jakiegoś gainera czy coś. Dzięki odżywkom szybciej zauważysz efekty. Takie jest moje zdanie, jeśli jakąś głupotę napisałęm to proszę mnie poprawić, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie.[/quote]
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

E tam tekst zostal zrozumiany, a to ze walnol pare literowek to tylko mozna dumac co bylo tego przyczyna. Moze mial w czubie i tyle :-)
  • 0

budo_grabek
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 106 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Feniks miał racje jestem dyslektykiem a worda niehce mi sie instalować po formacie bo rzadko urzywam ale zainstaluje i zaczne wklejsć tam tekst bo mam dość przepraszania ludzi za pisownie po 15 razy na karzdym forum na kturym siedze na dzień i tłumaczenie tym co bardziej sie czepiajoncym co to oznacza noje nastempne posty jurz niepowinny mieć literówek i jeszcze 1 jak hcecie mnie opierdalać za pisownie to prosze na pliva bo potem nieda sie znaleźć w poście informacji bo jest zawalony gnjeniem mnie
  • 0

budo_niedziel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2844 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Feniks miał racje jestem dyslektykiem a worda niehce mi sie instalować po formacie bo rzadko urzywam ale zainstaluje i zaczne wklejsć tam tekst bo mam dość przepraszania ludzi za pisownie po 15 razy na karzdym forum na kturym siedze na dzień i tłumaczenie tym co bardziej sie czepiajoncym co to oznacza noje nastempne posty jurz niepowinny mieć literówek i jeszcze 1 jak hcecie mnie opierdalać za pisownie to prosze na pliva bo potem nieda sie znaleźć w poście informacji bo jest zawalony gnjeniem mnie

mam nadzieje, ze nie musze komentowac. czas zaczac sprawdzac pisownie :lol:
edit: jak pisalem tez jestem dyslektykiem. czytam post przed wyslaniem i go poprawiam. proste.
  • 0

budo_malta
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 898 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chlopak, masz 17 lat, jeszcze czasu sporo by nadrobic zaleglosci... zrob cos.
nie gnoje Cie, zeby nie bylo, ale zrozum, ze to na maxa uciazliwe dla reszty. :-)
  • 0

budo_paweł_gdańsk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 215 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:KB

Napisano Ponad rok temu

a nikomu nie przyszło do głowy, ze to pospolity troll? :D
  • 0

budo_niedziel
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2844 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jasiu śmietana z onetu? :lol:
  • 0

budo_malta
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 898 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

trolle nie mowia po posku :) tj nawet nie probuja :)
  • 0

budo_ssj7
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 284 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A ponadto nie przepraszają za pisownię tylko poprawiają to, co w tekście najebali.

To mnie zrzuciło z krzesła :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jasiu śmietana z onetu? :lol:

A to skopało na glebie :lol: :lol: :lol: :lol:

Do autora tematu: słyszałem, że na masę najlepsze są delicje i ptasie mleczka :wink:
  • 0

budo_feniks
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1152 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

E tam na mase jest najlepsze ogolne lenistwo, nierobstwo i czeste wizyty w snack barach.
  • 0

budo_malkavian
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 731 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

1. ja tez mam dysgrafię ,ale opanowalem technike myslenia o tym co bede pisal wiec na dzien dzisiejszy wszytsko jest ok.

2.w naszym wieku lepiej nie faszerowac sie na starcie odzywkami tylko cwiczyc na silowni i naturalnie sie odzywiac nie zapominając o proporcjach skladnikow odzywczych

3. zamiast w odżywki lub siłke to zainwestuj w naukę - powinno się opłacić
  • 0

budo_dar75
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3410 postów
1
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ

Napisano Ponad rok temu

Sroko jzu sojbei po Grakbu poejdzilimys... - tak się czyta twoje teksty :twisted:
Skoro juz sobie po Grabku pojeździliśmy to czas na poradę.
Istnieje coś takiego jak naturalna masa mięsniowa, tzn, ilość mięśni jakie ma na sobie przeciętny, niećwiczący człowiek na normalnej diecie.
Jeżeli nie ćwiczysz to mięsnie są sflaczałe i dalekie od swojej maksymalnej sprawnośći. Poczatek ćwiczeń na siłowni wiąże się nie z rozbudową masy mięśniowej, ale z doprowadzeniem słabych mięśni do formy - w takim przypadku w zasadzie siłownia nie jest konieczna, wystarczą ćwiczenia z ciężarem własnego ciała (np. wpisz w guglu "gimnastyka naturalna").
Jeżeli zaś mięśnie są sprawne, a chcemy, aby było ich więcej, konieczne są ćwiczenia z ciężarami. Organizm dostosowuje się do większych obciążeń właśnie poprzez rozbudowę masy mięśniowej (siła mięśnia zależy od jego przekroju poprzecznego- im większy tym większa siła).
Najlepszą metodą jest takie dobranie obciążenia, aby można było wykonać 3-4 serie po 6-8
ruchów każda - ostatnie 1-2 ruchy w ostatniej serii powinny być możliwe do wykonania z pomocą partnera.
Prawdopodobnie po około dwóch,trzech latach ćwiczenia możesz dojść do momentu gdy za cholerę nie dasz rady powiększyć bardziej swojej masy mięśniowej - po prostu dotrzesz do granicy możliwośći organizmu.
Trochę pomogą odżywki.
Jeśli będziesz chciał rosnąć dalej - koks

I pisz, kurwa po polsku!!!!!!!!!!
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024