Jak wyrobić mase mieńśniowom ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam wszystkih hciał bym zadać pytanie takie jak w temacie.Po prostu w ciongu ostatnih 2 lat zleksza zabardzo urosłem(mam teraz 195 cm wzrostu) i z prawo nadwagi przeszłem na stan w kturym niemam prawie co ćwiczyć tylko 77 kilo wagi .Wienc mam takie pytanie czymorzna jkoś efektywnie zwiekszyć swojom mase mieńśniowom niebioronc zadnyh świnstw w stylu kreatyny czy hormonów i hormono podobnyh.Czy som jakieś odpowiedznie ćwiczenia czy coś??? z gury dzienkuje za pomoc i przepraszam za pisownie.
Podobno najlepsze wyniki w ćwiczeniu na masę mają ci, którzy maja co nieco szacunku dla innych i piszą zrozumiałym językiem, z zachowaniem reguł gramatyki, ortografii oraz interpunkcji i nie są śmierdzącymi leniami, którym się nie chce sprawdzić czy to co napisali przypomina język polski.
A ponadto nie przepraszają za pisownię tylko poprawiają to, co w tekście najebali.
PS. można także użyć wyszukiwarki i zobaczyć czy podobne tematy nie były już omawiane, a już w ogóle najlepiej wpisać w guglu np. "kulturystyka" i wejść na jakąś strone poświęconą tej tematyce - gdyż o porady najlepiej pytać specjalistów w danej dziedzinie.
Napisano Ponad rok temu
gdyby wpisał swoją pisownią i tak by w tej naszej wyszukiwarce nic nie znalazłPS. można także użyć wyszukiwarki i zobaczyć czy podobne tematy nie były już omawiane.
Napisano Ponad rok temu
z gury dzienkuje za pomoc i przepraszam za pisownie.
jesli wiesz ze Twoja ortografia jest do bani, to wez slownik do reki i popraw posta przed wyslaniem. To nie boli !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A nikomu nie wpadlo do glowy, ze gosc jest np. dysortografem?
moim zdaniem ta "choroba" to wymysl
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nawet tacy ludzie mogą napisać tekst poprawnie, przecież pisanie to jest umiejętność, którą się zdobywa. Nie rodzisz się z nią, a co z tego wynika możesz nad nią pracować. Tylko trezba chcieć i się do tego przyłożyć. A odnośnie tematu to uważam, że jednak powinieneś się zdecydować na jakieś odżywki, chociaż na jakiegoś gainera czy coś. Dzięki odżywkom szybciej zauważysz efekty. Takie jest moje zdanie, jeśli jakąś głupotę napisałęm to proszę mnie poprawić, nie jestem specjalistą w tej dziedzinie.[/quote]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam nadzieje, ze nie musze komentowac. czas zaczac sprawdzac pisownieFeniks miał racje jestem dyslektykiem a worda niehce mi sie instalować po formacie bo rzadko urzywam ale zainstaluje i zaczne wklejsć tam tekst bo mam dość przepraszania ludzi za pisownie po 15 razy na karzdym forum na kturym siedze na dzień i tłumaczenie tym co bardziej sie czepiajoncym co to oznacza noje nastempne posty jurz niepowinny mieć literówek i jeszcze 1 jak hcecie mnie opierdalać za pisownie to prosze na pliva bo potem nieda sie znaleźć w poście informacji bo jest zawalony gnjeniem mnie
edit: jak pisalem tez jestem dyslektykiem. czytam post przed wyslaniem i go poprawiam. proste.
Napisano Ponad rok temu
nie gnoje Cie, zeby nie bylo, ale zrozum, ze to na maxa uciazliwe dla reszty. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ponadto nie przepraszają za pisownię tylko poprawiają to, co w tekście najebali.
To mnie zrzuciło z krzesła
Jasiu śmietana z onetu?
A to skopało na glebie
Do autora tematu: słyszałem, że na masę najlepsze są delicje i ptasie mleczka :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2.w naszym wieku lepiej nie faszerowac sie na starcie odzywkami tylko cwiczyc na silowni i naturalnie sie odzywiac nie zapominając o proporcjach skladnikow odzywczych
3. zamiast w odżywki lub siłke to zainwestuj w naukę - powinno się opłacić
Napisano Ponad rok temu
Skoro juz sobie po Grabku pojeździliśmy to czas na poradę.
Istnieje coś takiego jak naturalna masa mięsniowa, tzn, ilość mięśni jakie ma na sobie przeciętny, niećwiczący człowiek na normalnej diecie.
Jeżeli nie ćwiczysz to mięsnie są sflaczałe i dalekie od swojej maksymalnej sprawnośći. Poczatek ćwiczeń na siłowni wiąże się nie z rozbudową masy mięśniowej, ale z doprowadzeniem słabych mięśni do formy - w takim przypadku w zasadzie siłownia nie jest konieczna, wystarczą ćwiczenia z ciężarem własnego ciała (np. wpisz w guglu "gimnastyka naturalna").
Jeżeli zaś mięśnie są sprawne, a chcemy, aby było ich więcej, konieczne są ćwiczenia z ciężarami. Organizm dostosowuje się do większych obciążeń właśnie poprzez rozbudowę masy mięśniowej (siła mięśnia zależy od jego przekroju poprzecznego- im większy tym większa siła).
Najlepszą metodą jest takie dobranie obciążenia, aby można było wykonać 3-4 serie po 6-8
ruchów każda - ostatnie 1-2 ruchy w ostatniej serii powinny być możliwe do wykonania z pomocą partnera.
Prawdopodobnie po około dwóch,trzech latach ćwiczenia możesz dojść do momentu gdy za cholerę nie dasz rady powiększyć bardziej swojej masy mięśniowej - po prostu dotrzesz do granicy możliwośći organizmu.
Trochę pomogą odżywki.
Jeśli będziesz chciał rosnąć dalej - koks
I pisz, kurwa po polsku!!!!!!!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zrobic napoj energetyczny w domu
- Ponad rok temu
-
taki preparat...
- Ponad rok temu
-
Ból łydki!!!
- Ponad rok temu
-
Szybkość i zwinność
- Ponad rok temu
-
Pomocy!!!
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia na nogi
- Ponad rok temu
-
Kilka pytan
- Ponad rok temu
-
Koncentracja
- Ponad rok temu
-
Potrawy lub produkty z dużą ilością białka!!
- Ponad rok temu
-
Kolana | Kręgosłup | Suplementy
- Ponad rok temu