Jakiego nazwenictwa uzywacie
Napisano Ponad rok temu
Ogladaja opracowania i posty na temat bjj widze nazwy anglojęzyczne (guard, choke, bear hug) polskie (skrętówka, klucz, dźwignia, trójkąt) inne (nelson, kimura). Czy jest jakas systematyka nazw po portugalsku w BJJ? czy tez uczycie sie japońskich z judo i jj?
ps. co to jest chwyt Rampage ?
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli nie ma nazwy polskiej, używamy dowolnej innej jaką akurat ktoś zna
Chwyt Rampage? No idea...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jak nikt nie wie co to za chwyt Rampage ?
Napisano Ponad rok temu
hmm... wydawało mi się, że Rysiek miał Rampage'a w gardzie nie w trójkącie , ale mogę się mylićRampage - rozbicie trójkąta slamem
Napisano Ponad rok temu
hmm... wydawało mi się, że Rysiek miał Rampage'a w gardzie nie w trójkącie , ale mogę się mylićRampage - rozbicie trójkąta slamem
mail zapiety trojkat, a ten wstal i go rozbil, wiec calkiem mozliwe, ze nazwa rampage odnosi sie do slamow, ale nie slyszalem, zeby ktos jej uzywal komentujac walki itd.
Napisano Ponad rok temu
I rozbijajac go w gardzie znokautowal ? , mial go w trojkacie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe czy w skład techniki "rampage" wchodzi też strzał z bani?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... i na szczescie zabronione na wiekszosci zawodow bjjgdy na przyklad jestes w gardzie, trojkacie, lub wynosisz przeciwnika w gore i spadasz z nim na mate..slam=rozbijanie
Napisano Ponad rok temu
gdy na przyklad jestes w gardzie, trojkacie, lub wynosisz przeciwnika w gore i spadasz z nim na mate..slam=rozbijanie
widzialem takie cos, tylko czase moze byc jedynie rzucanie tylko przeciwnika o mate
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Grappling Kraków – bieganie
- Ponad rok temu
-
Vale Tudo w Białymstoku
- Ponad rok temu
-
kondycja
- Ponad rok temu