moje wymagania
Napisano Ponad rok temu
Słowo 'samoobrona' zawiera się w definicji SW. O ile mamy style opierające się jedynie na samej obronie 'aikido' o tyle nie można wyobrazić sobie stylu bazującego na samym ataku. Oczywiście mówie sztukach walki wręcz, bowiem w innych SW rozumianych jako 'martial arts-wojenna sztuka' jak najbardziej: łup i po przeciwniku, one nie uczą amoobrony.
Jednak wszędzie tam gdzie można się obronić mowi się własnie o 'sztuce walki' którą myślę że można by nawet przedefiniowac nawet na 'Sztukę Samoobrony"
Napisano Ponad rok temu
a taki styl jak ryu te(czy co takiego) wszscy maja białe paski, zawodow nie ma i samoobrony jako takiej tez nie.
Niestety muszę sprostować:
W Ryu-te rzeczywiście wszyscy chodzą z białymi pasami, ale z kolorowymi oznaczeniami.
Tylko Dany nie mają kolorów na paskach. Zawodów w Polsce nie ma- to fakt.
Niestety co do samoobrony, to się wogóle nie zgadzam. Ryu-te to właściwie sama samoobrona tak jak każda SW.
Proponuję poszperać więcej, albo przyjść na trening, zanim zaczniemy pisać o innym stylu.
:? No offence
Napisano Ponad rok temu
witam:)
szukam sw, ktora spelnialaby nastepujace wymagania:
1. nie ma stopni
2. nie ma regularnie dostępnych zawodów
3. nie uczy samoobrony
za wszelkie Wasze odpowiedzi będę b b b wdzięczna:):)
zapytajmy od drugiej strony - jaki ma być cel ćwiczenia przez Ciebie Sztyki Walki? bo mi się wydaje że próbujesz drwić okrutnie z forumowiczów :>
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Brak szacunku dla wiedzy instruktora
- Ponad rok temu
-
Ubezpieczenia zawodników
- Ponad rok temu
-
Duszenia
- Ponad rok temu
-
Staż Israeli Krav-Maga!
- Ponad rok temu
-
strach
- Ponad rok temu
-
prawdziwa walka MT :-))
- Ponad rok temu
-
apel do trenerów
- Ponad rok temu
-
Suspensorium z dużą miską?
- Ponad rok temu
-
Kontuzja: naciagniecie (?) naderwanie (?) sciegna..
- Ponad rok temu
-
Jak groźne są kopnięcia Norrisa z półobrotu
- Ponad rok temu