TRENING NA DYMAMIKĘ
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ćwiczenia które powinny się znalezć w programie na poprawę dynamiki.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
w moim przypadku sprawdziły sie pompki ale z modyfikacją robiąc pompki robiłem jak najszybciej ruch w góre, tak samo można na siłce ćwiczyć ruchy pozytywne wykonywać z maksymalną prędkością (wiadomo kosztem cięzaru)
Najlepsze są chyba pompki z klaśnięciem (przed sobą oczywiście )
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
ja na początek proponowałbym nauczyć się rozluźniać, zeby nie spinać mięśni antagonistycznych i poprawić koordynacje - te dwie rzeczy poprawiają bardzo szybkość bez potrzeby nawet kombinowania z mięśniami. trochę zachacza o trening mentalny.
później proponuje zainteresować się dynamiką na worku, ćwiczeniami izometrycznymi, lub z małymi (bardzo małymi) obciążeniami. generalnie istnieją dwa rodzaje miozyny, dobrze byłoby porozwijać włókna szybkokurczliwe. co do siłowni - rozrost mięśnia zazwyczaj powoduje spadek szybkości, należałoby raczej mięsnie zagęszczać.
aha - zdecydowanie odradzam kombinowanie z cięzarkami na nogi inne takie
Napisano Ponad rok temu
na jakiej podstawie to stwierdziles?? dobra silownia(dobrze ulozony trening) potrafi nawet przyspieszyc ciosy i ich sile!! wiem bo mam znajomego olimpijczyka jego trening znacznie zwieksza petarde i sile!! wiec zanim cos uslyszysz na treningu w szatni to sie tym dobrze zainteresuj!! bo mitow to tu chyba nikt nie potrzebuje!!słyszałem na odwrót
to bardzo zle slyszales! rozciaganie znacznie zwieksza szybkosc ciosów a takze ....ich sile.
Na pogorszenie predkosci dziala np.zbyt czeste pakowanie na silowni.
Napisano Ponad rok temu
Z kolei trening wykorzystujący nieduże ciężary, wykonywany z akcentem na szybkość ruchu zwiększa zdolnośc ćwiczącego do nagłego generowania siły. Jak udowodniono, trening ruchami eksplozywnymi i ograniczonymi ciężarami (mała waga) okazuje się lepszy dla rozwoju mocy eksplozywnej niż trening ciężkoatletyczny. Trening tego rodzaju musi być wykonywany ruchami jak najbardziej eksplozywnymi, bez względu na to, czy obciążenie zewnętrzne jest stosowane czy też nie.
Napisano Ponad rok temu
efekty zwiększenia szybkości ciosów ręcznych są szybko zauważalne, co tylko zachęca do dalszej pracy...
a co do kopnięć-to praca na tarczach, łapkach trenera i worku...
Napisano Ponad rok temu
ponoc rozciaganie zwieksza znaczaco szybkosc kopniec.Chciałabym swoją szybkość ( uderzeń, kopnięć ) poprawić.
ale zmniajsza siłe :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dynamikę ciosów poprawia znaczaco trening z gumami (zapaśnicze dla "mięśniaków" , tera band (np.) dla lżejszych i słabszych fizycznie). Samemu można sobie wymyślać ćwiczenia do bólu. Jak najszybsze pokonanie oporu - cały gips.
i jakie gumy sa najlpesze do takiego treningu?
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Worki
- Ponad rok temu
-
Mój domowy trening :-)
- Ponad rok temu
-
Ochraniarze w Edinburgu(szkocja)
- Ponad rok temu
-
Złe samopoczucie pod koniec treningu
- Ponad rok temu
-
nogi :/
- Ponad rok temu
-
punkty witalne (nacisku)
- Ponad rok temu
-
Drązek do podciągania a żelazna futryna-pytanie?
- Ponad rok temu
-
ZAPRASZAM DO KRECENIA AMATORSKIKICH FILMOW!!!!!!!!!!!!!
- Ponad rok temu
-
Legalizacja
- Ponad rok temu
-
czyste kimonka
- Ponad rok temu