04.03.2005 Turniej Budokai FULL CONTACT
Napisano Ponad rok temu
M.in - 30 sekund w parterze,zawodnicy walcza w specjalnych kaskach i rekawicach do mma, obowiazek walki w kimonach (z tego co wiem nawet zaproszeni zapasnicy beda w nich walczyc). W parterze nie mozna bic z lokci i kolan, w stojce nie wolno bic "w plecy" i tyl glowy.
Walki sa bardzo szybkie i dynamiczne, walczy sie 2x2 minuty + 1 minuta dogrywki. Jest 4 Sedziow (jeden z nich jest startujacym zawodnikiem, zeby byly rozne punkty widzenia), walczy sie na macie.
Bedzie ekipa z niemiec i podobno z ukrainy, polske bedzie reprezenotawac tylko klub z Kedzierzyna, z tego co wiem nasz Sensei rozeslal zaproszenia po klubach karate , ale nie bylo odzewu.
Napisano Ponad rok temu
Do jakich klubów wysłał -nie lepiej było dać namiary o tej imprezie własnie na tym forum ?
Znam ten styl byłem na seminarium z Niemcami ( polskimi ) styl usportowiony mało budo!
Napisano Ponad rok temu
To byl lokalny turniej orgazniacji BUDOKAI, za prywatne pieniadze sponsorow. Widzow byla garstka ok. 200.
Kluby ktore byly zrzeszone w organizacji ponoc dostaly zaproszenia, tak jak i miejscowe kluby SW.
Napisano Ponad rok temu
Robaku zastanów się co piszesz bo jeżeli to jest lokalny to ja jestem święty.Czyli kto tam był i od kiedy i jakie klubu sa zrzeszone bo podałeś,że w Polsce jest jedenFormula Budokai.
M.in - 30 sekund w parterze,zawodnicy walcza w specjalnych kaskach i rekawicach do mma, obowiazek walki w kimonach (z tego co wiem nawet zaproszeni zapasnicy beda w nich walczyc). W parterze nie mozna bic z lokci i kolan, w stojce nie wolno bic "w plecy" i tyl glowy.
Walki sa bardzo szybkie i dynamiczne, walczy sie 2x2 minuty + 1 minuta dogrywki. Jest 4 Sedziow (jeden z nich jest startujacym zawodnikiem, zeby byly rozne punkty widzenia), walczy sie na macie.
Bedzie ekipa z niemiec i podobno z ukrainy, polske bedzie reprezenotawac tylko klub z Kedzierzyna, z tego co wiem nasz Sensei rozeslal zaproszenia po klubach karate , ale nie bylo odzewu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie ze damy znac, w tym roku tylko 1 zawodnik z Niemiec byl Wszystkie kluby w kk (Aikido,kung-fu i costam_jeszcze) odrzucily zaproszenia.
Ps. gdybym wiedzial o tym miesiac wczesniej to dalbym wczesniej znac.
Napisano Ponad rok temu
Jesteś wielkim oszutem i odpuść sobie tą ścieme :?DOKLADNIE TAK, ja bylem kibicem, a plakat zobaczylem "na miescie". Trenera i chlopakow znam ale z nimi nie trenuje.
Pewnie ze damy znac, w tym roku tylko 1 zawodnik z Niemiec byl Wszystkie kluby w kk (Aikido,kung-fu i costam_jeszcze) odrzucily zaproszenia.
Aikidocy nie uczestniczą w żadnych zawodach ,a napewno tego typu !
Napisano Ponad rok temu
z całym szacunkiem ale trzeba być nie lada idiotą żeby na tego typu zawody zapraszać przedstawicieli aikido (ps. następnym razem można wysłac zaproszenia do klubó taichi)DOKLADNIE TAK, ja bylem kibicem, a plakat zobaczylem "na miescie". Trenera i chlopakow znam ale z nimi nie trenuje.
Napisano Ponad rok temu
Przyjadą, wszystkim wklepią i dopiero będzie......następnym razem można wysłac zaproszenia do klubó taichi
Napisano Ponad rok temu
po drugie to choćby pół roku wcześniej wysłał zaproszenia to wątpię żeby ktoś z tradycyjnych styli wystartował. Macie jakieś pojęcie o walce w parterze o walce w stójce z ciochami na łeb i rzutach??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O jej nie krzycz prosze to boli ,a o zaintersowaniu świadczy ilośc startujących. Napewno aikidocy żałują ,że ich tam nie było. A czemu nie byliście na Mistrzostwach Europy u Bluminga co 8)Pozatym ogłoszenia o turnieju były dostępne na oficjalnej stronie Budokai już od dawna, jak się ktoś interesuje tą formułą walki to napewno by się dowiedział.
A fakt ,że byłem na jednym z waszych seminariów spowodował,że wiem o czym pisze i o co chodzi w waszej strukturze.
Napisano Ponad rok temu
Aco do ilości zawodników to liczy się jakość a nie ilość.
Acha i doszedłeś do wniosku( po tym seminarium) że kyokushinowiec śmiało poradzi sobie w takich zawodach- nie rozśmieszaj mnie.
Napisano Ponad rok temu
Zwłaszcza teraz kiedy z czasem jakoś ciezko ,a na salach robi się pusto i corazm mniej ludzi do walki ,a jedynie trenuj.ą po to aby się ruszać i coś robić.
Co do twojej jakość to spokojnie ok ...............
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi oto że szanuje wszystkich ludzi ze świata sztuk walk bo wiem jakiego poświęcenia wymagają,
AVE.
Napisano Ponad rok temu
no to inna sprawa osu !acha nie zrozum mnie źle ,żebyś nie odczytał że nazywam jakiś styl cokolwiek!
Chodzi mi oto że szanuje wszystkich ludzi ze świata sztuk walk bo wiem jakiego poświęcenia wymagają,
AVE.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy karate powinno brać udział w konfrontacjach międzystylow
- Ponad rok temu
-
Zbędne i niezbędne elementy treningu
- Ponad rok temu
-
stanie na rekach
- Ponad rok temu
-
Wieści z PZK - świetna organizacja pracy!!!!!!
- Ponad rok temu
-
SEIDO KARATE
- Ponad rok temu
-
Pytanie do instruktorów
- Ponad rok temu
-
STAŻ z Okinawskim mistrzem - sensei K.Chinen (9 dan)
- Ponad rok temu
-
jakie kimono do kyokushinkai???
- Ponad rok temu
-
Propozycja, może założymy nowy dział KO BUDO
- Ponad rok temu
-
Siłownia a Karate
- Ponad rok temu