Kolczyk w języku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hahahaha dobrze wiedziec :wink:Ja wiem tylko tyle ze super sie całuje z dziewczyna ktora ma kolczyk w jezyku ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak jak koleżanka wyżej słyszałem o psuciu się zębów, ponieważ szkliwo pęka, ponieważ jest obcierane przez metal z kolczyka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli mógłbys to napisz mi konkretniej cos na ten temat,albo jakis link gdzie mozna poczytac na ten temat od strony zdrowotnej itp.,bo jak by nie było zdrowie jest przeciez najwazniejsze.Jako lekarz odradzam. Jako facet - esteta odradzam podwójnie :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zajmuje sie peircingiem od 12 lat
to że psująsie zęby to prawda - ale
tylko wtedy kiedy kolczyk jest źle dobrany i nie wymieniony po zejściu opuchlizny. Do tego bawienie sie kolczykiem i stukanie nim o zęby itp. Wtedy owszem potrafi sie ścierać szkliow z zębów.
Jeżeli jednak kolczyk jest dobrzałożony, odpowiendio dobrana długość a klient nie bawi sie ciągle kolczykiem to nie ma problemów z zębami.
Gdyby były zawsze można założyć kulki z tworzyw sztucznych takich jak PTFE czy Bioplast i wtedy ten problem znika supełnie.
Nie widze żadnych zdrowotnych przeciwskazań mimo 12 lat doświadczeń, uczestnictwa w badaniach (min. prowadzonych przez akademie medyczną)
edit - jeżel ichcesz poczytać to polecam: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - najlepsze polskie forum o piercingu - moderowane przez lekarza i dr. nauk medycznych.
nie rozumiem jak mogło sie zrobić zakażenei po 2 dniach od założenia kolczyka ??
infekcja w obrębie jamy ustnej nie jest taka prosta ze względu na specyficzną mikroflore bakteryjną tego miejsca.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Skakanka?
- Ponad rok temu
-
AW6 Czyli 6 Weidera !!!
- Ponad rok temu
-
ile białka??
- Ponad rok temu
-
Czym Wypełniać Worek?
- Ponad rok temu
-
Przyrost masy?
- Ponad rok temu
-
Co sie dzieje... :(
- Ponad rok temu
-
Dieta przed zawodami ?potrzebna czy nie ??
- Ponad rok temu
-
sprzęcik własnej konstrukcji!!
- Ponad rok temu
-
jak sie wam to podoba :)
- Ponad rok temu
-
pęknięta kość a siłownia
- Ponad rok temu