MMA czy BAS 3
Napisano Ponad rok temu
Czy ktoś z was wie czy doszło kiedykolwiek do walk między przedstawicielami tych systemów?
:?
Napisano Ponad rok temu
Nie doszło nigdy do takowej konfrontacji i pewnie nie dojdzie, bo nikt nie jest zainteresowany. Zawodnicy MMA nie mają po co ryzykować dodatkowej kontuzji, Bryl i jego otoczenie nie są zainteresowani sportem.
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie. Bas 3 pochodzi od imienia i pierwszej litery nazwiska. kazdy wie ze 'r' to trzecia litera alfabetu...a kto nie wie ten niech lepiej sie dowie!bas rutten, zdecydowanie
Napisano Ponad rok temu
Czytałem ostatnio w dziale combat o BAS 3 i Andrzeju Brylu. Pełno tam relacji o pokonanych przez niego komandosach.
Bo reguły dyskryminowały komandosów. Nie wolno było mieć granatów, karabinów, bagnetów, koledzy nie mogli kryć ogniem, snajperzy ubezpieczać itd.
Wklepać komandosowi w walce wręcz pewnie 20% forumnowiczów by potrafiło, to nie zawodnicy, a ćwiczenie przez komandosów sztuk walki to bardziej dla psyche, wzmocnienia ego itd.
Napisano Ponad rok temu
Czytałem ostatnio w dziale combat o BAS 3 i Andrzeju Brylu. Pełno tam relacji o pokonanych przez niego komandosach.
Bo reguły dyskryminowały komandosów. Nie wolno było mieć granatów, karabinów, bagnetów, koledzy nie mogli kryć ogniem, snajperzy ubezpieczać itd.
Wklepać komandosowi w walce wręcz pewnie 20% forumnowiczów by potrafiło, to nie zawodnicy, a ćwiczenie przez komandosów sztuk walki to bardziej dla psyche, wzmocnienia ego itd.
Otóż to!!! Nie chciało mis sie tłumaczyć
Dzięki RobertP
Napisano Ponad rok temu
A jak chcesz sprawdzic czy p.Bryl umie sie obronic to zaczep go na ulicy
Napisano Ponad rok temu
A pokaz mi te zasady!!! Takie które mają faktyczny wpływ na walke! Bo o gryzieniu w walce nikt nie mysli(a nawet jak by pomyslał to by dostał tube i na tym by sie jego czary skonczyły)I pewnie nigdy nie dojdzie do takowej walki bo systemy combatowe ( te cywilne ) sa przystosowane do walki na ulicy gdzie nie ma zasad , a w mma jest duzo.
Poza tym gdyby systemy Combat były faktycznie skuteczne to ich zawodnicy wystartowali by w pierwszych 4 UFC(tam praktycznie zasad nie bylo - tak, gryść było można - tylko o dziwo nikt tego nie robił!!!
Wiadomo: prestiż, reklama dla stylu, sława!!!
Czemu nie wystartowali? A jak nawet któryś startował to dostał wpierdol!?
Napisano Ponad rok temu
A na przykład jakie by chciał?I pewnie nigdy nie dojdzie do takowej walki bo systemy combatowe ( te cywilne ) sa przystosowane do walki na ulicy gdzie nie ma zasad , a w mma jest duzo. Uwazam ze p.Bryl nie zgodzil by sie na zadne zasady a zawodnik mma chcialby jakies ograniczenia.
Napisano Ponad rok temu
I pewnie nigdy nie dojdzie do takowej walki bo systemy combatowe ( te cywilne ) sa przystosowane do walki na ulicy gdzie nie ma zasad , a w mma jest duzo.
konfrontacja combatow i mma nie ma sensu bo zalozenia walki sa zupelnie inne. jedno i drugie ma malo zasad, ale porusza zupelnie inne aspekty.Poza tym gdyby systemy Combat były faktycznie skuteczne to ich zawodnicy wystartowali by w pierwszych 4 UFC(tam praktycznie zasad nie bylo - tak, gryść było można - tylko o dziwo nikt tego nie robił!!!
w mma nikt nie glowi sie nad problemem drugiego przeciwnika - w combatach owszem. w combatach nikt nie przerabia zaawansowanych technik parterowych tylko najprostsze wyjscia - w mma wrecz przeciwnie. takich roznic jest wiecej.
nie porownuje sie dwoch systemow o zupelnie roznych przeznaczeniach bo one sie sprawdzaja tylko w warunkach do jakich byly przystosowane.
Napisano Ponad rok temu
@Yoshihiro
Co trenujesz?
Napisano Ponad rok temu
Może były też u nas jakieś „podziemne” spotkania?
Wtedy wszyscy by się przekonali czy Bryl i jego ludzie to, rzeczywiście takie terminatory czy tylko banda psycholi.
Napisano Ponad rok temu
Czyzby brak 2 technik sprawiał iż cały system jest do dupy?
W takim razie faktycznie ten system jest do dupy!
Nie chce tutaj jechać po Combatach(bo są one wartościowe i przydatne), ale jak słysze, ze pan Wiesiu z formacji X rozjebie zawodników MMA to mnie krew zalewa!!!
Niech ten pan wiesiu wyjdzie - nawet ze mną, toba czy kims innym znającym się na rzeczy!!!
Już go widze bez broni
A jeśli mówisz, ze w Combatach wszystkiego mozna uzywac to w takim razie ja biore karabin i jestem super wojownikiem(tylko wtedy nie walcze juz wrecz)
Napisano Ponad rok temu
hehe jednak wedlug rekordu w innym temacie podobno przegral w 1993 - LOST to RON TRIPP by throwdown (U.S.SAMBO NATIONALS), no i zremisowal z Marcosem RuasemRickson by armbar
Ponad 400 wygranych i zadnej porazki.
Napisano Ponad rok temu
Widze ze nie rozrozniasz troche zalozenia combatow od mma na ulicy masz przezyc , przetrwac , nie wazne jak , MASZ PRZETRWAC. Juz mowilem ze w combatach bardzo wazne jest ZASKOCZENIE. Pomysl - podchodzi do Ciebie koles na ulicy by Cie zaczepic , zwykle nigdy nie podchodza z garda , nie wie co umiesz co cwiczysz . Odpycha Cie rzucajac bluzagmi i takie tam , przeciez nie ma rak na wysokosci szyji , twarzy , pach uderzenie w gardlo , klient pada ( wiem co to znaczy dostac mocno w gardlo , nie ma mocnych ) Kwestia tego czy pozwolisz mu zeby Ci przyjebal pierwszy czy po pierszym odepchnieciu 'zrobisz swoje'. Wsadzenie palcow w oczy dziala na kazdego , kwestia jak trafisz Nie mowie ze systemy combatowe sa NAJlepsze co to to nie. Ja tez nie wierze ze ktos kto cwiczy np BAS 3 pokona wrecz wszystkich np z bjj , mma , thaia. Ludzie cwiczacy systemy combatowe maja tez za soba inne , wieloletnie doswiadczenie w sw np Bryl = tkd
Napisano Ponad rok temu
A pokaz mi te zasady!!! Takie które mają faktyczny wpływ na walke! Bo o gryzieniu w walce nikt nie mysli(a nawet jak by pomyslał to by dostał tube i na tym by sie jego czary skonczyły)
Mylisz się. Roy Harris pisał o gryzieniu i jego skuteczności w parterze. Tylko, że jemu gryzienie służy do zrobienia miejsca, stworzenia luki, żeby tam włożyć łapę lub nogę, kończy normalnymi technikami i zna perfekt parter, więc wie kiedy może ugryźć, żeby samemu nie paść ofiarą technik bjj.
Napisano Ponad rok temu
Rozróżniam - i to bardzo dobrze!Widze ze nie rozróżniasz troche zalozenia combatow od mma
wiem ze combat jest na ulice(szybka akcj i koniec, ew ucieczka - utorowanie sobie drogi), tylko ten temat nie o tym!!!
Temat jest o tym czy jakiś pan z Combatu wygrał by z kimś z MMA - odpowiadam:
NIE WYGRAŁ BY!!! Nie ma bata!
Ale jakby temat był - "kto lepiej wyjdzie na ulicy(unikanie zagrożeń, kilku przeciwników - torowanie drogi i sprint )", to odpowiem bez wątpienia pan X - bo on się tego uczy!!!
Czyli bez grapplingu się nie obejdzie - jeden dobierze się do gościa przez gryzienie( 8O )inny woli G&P!!! samym gryzieniem nic nie zwojujesz - musisz znać techniki kończące, a na Combacie się ich nie nauczyszMylisz się. Roy Harris pisał o gryzieniu i jego skuteczności w parterze. Tylko, że jemu gryzienie służy do zrobienia miejsca, stworzenia luki, żeby tam włożyć łapę lub nogę, kończy normalnymi technikami
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Joachim Hansen vs Tatsuya Kawajiri
- Ponad rok temu
-
www.mma.pl
- Ponad rok temu
-
Szkoleniowki
- Ponad rok temu
-
Magnezja
- Ponad rok temu
-
GRY // Play
- Ponad rok temu
-
Najlepszy zawodnik MMA wagi lekkiej w Polsce!!??
- Ponad rok temu
-
mma i bjj w wielkiej brytanii
- Ponad rok temu
-
Odradzam zakup tych rekawic
- Ponad rok temu
-
rekawice allright do mma
- Ponad rok temu
-
FILMOTEKA MMA PRIDE FC UFC online.