MMA czy BAS 3
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie zadne Combaty nie miały by szans - czemu???
Zła metodyka treningowa - paradoks Kano
Skończyli by tak samo jak wszystkie style tradycyjne - nie techniki zawiodły, a trening...
Napisano Ponad rok temu
Aha czyli w ringu combatowiec by dostał wpierdol bo nie miałby zaskoczenia.Juz mowilem ze w combatach bardzo wazne jest ZASKOCZENIE.
Czyli co? Temat zakończony?
Napisano Ponad rok temu
Ja wybieram 2
Napisano Ponad rok temu
A powiem Ci dlaczegoJa wybieram 2
Bo jak jakaś wspaniała sztuczka nie wypali(a nie dasz rady spierdolić) to kaplica :?
A jak umiesz walczyć to sobie poradzisz - MMA rula
Co nie znaczy, że MMA nie warto uzupełnić jakimś combatem - na pewno nie zaszkodzi
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście zgodzę się z każdym, kto uważa, że to debilna metoda treningowa.
Bo BRUTALNOŚĆ TO NIE TO SAMO CO SKUTECZNOŚĆ.
:roll:
Napisano Ponad rok temu
Problem nie w tym, żeby wsadzać - tylko, żeby robić to na przynajmniej 70% - tak jak byś to zrobił w walce, a nie lekkie pukanie...Tylko czy paradoks Kano dotyczy „brylowców”? Z tego co czytałem to oni naprawdę wsadzają sobie paluchy w różne miejsca i kopią się po jajach itd.
Nadaje się na motto końcowe :wink:BRUTALNOŚĆ TO NIE TO SAMO CO SKUTECZNOŚĆ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mowilem juz ze wiekszosc ludzi trenujaca combaty ma za soba przeszlosc innych sw
@Yoshihiro
Mowisz ze denerwuje Cie jak slyszysz opinie ze pan combatowiec X pokona kazdego pana mma Y .
Temat jest o tym czy jakiś pan z Combatu wygrał by z kimś z MMA - odpowiadam:
NIE WYGRAŁ BY!!! Nie ma bata!
Kazdemu moze sie cos udac , kazdemu. Zobacz w Pride , trenuja cale zycie , solidnie , ciezko to powinni byc niepokonani , ale i tak mimo to mistrze bjj odklepuja w parterze a reprezentant thaia zostaje znokautowany.
Napisano Ponad rok temu
Uparty jestem :wink:
Co do Tych hardcorowyh treningów, to myśle, że to kolejna legenda związana z combatami - po co wybijając zęby, czym? przecież są rękawice, ochraniacze na zęby, byłoby głupotą ich nie stosować! A do tego nieopłacalne(z finansowego punktu widzenia - a dziś wszystko nastawione jest na kase) - taki hardcor przetrwali by tylko nieliczni, czyli co? 200zł za miesiąc? Wątpię!
Napisano Ponad rok temu
Tak się przyglądam tej dyskusji i się zastanawiam: KTO TO JEST TEN PAN X OD COMBATóW.Czy tak ktoś powiedział, że trenuję combat i pokonam wszystkich zawodników mma czy tylko ktoś a może Ty sobie to z palca wyssałeś?Naturalnie, ale nie z panem X od combatów
Uparty jestem :wink:
Napisano Ponad rok temu
dr Józef Łuczak - były szef Zakładu Nauk Społecznych Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu
Płk. rez. Jan Świeboda - były specjalista ds. działań specjalnych Zarządu Rozpoznania Strategicznego Sztabu Generalnego WP - w latach 1993-2003 był najwyższym rangą w Siłach Zbrojnych RP specjalistą w zakresie przygotowania i użycia sił specjalnych
Podinspektor Edward Misztal - współtwórca warszawskiej AT, policyjny szkoleniowiec m.in. wrocławskiej jednostki antyterrorystycznej.
Piotr Szymanowski - wielokrotny mistrz Polski, Europy i świata w taekwondo. Zaliczany obecnie do szczególnie niebezpiecznych przestępców aktulanie prawdopodobnie odbywający karę pozbawienia wolności.
Marcin Kossak - instruktor zagranicznych Służb Ochrony Prezydentów oraz jednostek specjalnych oddziałów antyterrorystycznych m.in. Alfa, Vitiaz i Diament. Jedyny cudzoziemiec odznaczony Medalem za Pomoc w Szkoleniu Oddziałów Antyterrorystycznych Rosyjskiej Federacji, w Polsce szkoli kilka pododdziałów antyterrorystycznych Policji i grupę bojową Centralnego Biura Śledczego.
Aleksander Kisteń służył w elitarnych pododdziałach antyterrorystycznych Wojsk Wewnętrznych Rosyjskiej Federacji, dowódca grupy Specnazu - GRU "Nietoperze"
Wojciech Żmija - utytuowany karateka, oficer antyterrorystycznej jednostki policji we Wrocławiu
Płk. Waldemar Złoto - kierownik Zakładu Taktyki i Technik Interwencji Policji Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, współautor wydanego przez CSP "Przewodnika do ćwiczeń z przedmiotu taktyka i technika interwencji policyjnych"
Tomasz Maczuga - oficer policji, wykładowaca taktyki i technik interwencyjnych CSP w Legionowie, brązowy medalista VI Mistrzostw Świata World Eskrima Kali Arnis
Kpt. Włodzimierz Kopeć - wielokrotny mistrz Wojska Polskiego w judo, wicemistrz WP w ju-jitsu, mistrz krav-magi, kierownik zespołu tworzącego system walki w bliskim kontakcie dla Wojska Polskiego.
Generał Choi Hong Hi - twórca taekwondo, pozwolę zacytować
Chciałbym szczególnie podziękować mojemu polskiemu synowi Andrzejowi Brylowi, który będąc w Kanadzie moim uczniem, jako pierwszy Polak uzyskał stopień mistrzowski i w swojej późniejszej działalności nigdy nie zawiódł. Droga życia takich ludzi jak Andrzej Bryl dowodzi, że taekwondo może stać się prawdziwym źródłem autokreacji.
Napisano Ponad rok temu
Temat tematem ale Ty cały czas piszesz że wkurza Cię pan X od combatów. Napisz konkretnie kto jest owym tajemniczym panem od combatów.A widzisz temat?
Nie?
No to przeczytaj :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to wstawiam za XPan X(za X wstaw dowolna osobe trenujacą dowolny combat) - wczesniej tego nawiasu nie dawałem, myslałem, ze to oczywiste...
x=Kpt. Włodzimierz Kopeć
Czy ten człowiek twierdził, że pokona każdego zawodnika mma?
Czy szkoli poprostu żołnierzy z użyciem ich narzędzi, czyli broni palnej, noży, saperek itp. itd. Combat, a mma to inne światy inne potrzeby i inny kierunek treningu i szkolenia. Amerykańscy żołnierze trenują wprawdzie bjj, jednak nie dla użycia w starciu bojowym, bo tam w ruch pójdą karabiny, tylko dla kondycji i podtrzymania ducha bojowego.Ta dyskusja to jedynie teoria, ale jak ktoś chce to niech dyskutuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
On pewnie nie - rozsądek?No to wstawiam za X
x=Kpt. Włodzimierz Kopeć
Czy ten człowiek twierdził, że pokona każdego zawodnika mma?
Natomiast temat jest - tu cytat"MMA czy BAS3"
Ja mówie MMA...wiec odpowiadam na pytanie - o co Ci biega?
Ja niczego w combatach nie neguje(poza skutecznoscia ich reprezentantów w starciu z zawodnikami MMA w walce wręcz)Wiem ze MMA to najskuteczniejsze co może być, ale jeśli nie znasz BAS3 to nie neguj jego założeń
Wczesniej napisałem, że oba systemy maja inne załozenia i cele...papatrz wstecz, albo nie zacytuje Mirona
O i tyle mojego :wink:Combat, a mma to inne światy inne potrzeby i inny kierunek treningu i szkolenia. Amerykańscy żołnierze trenują wprawdzie bjj, jednak nie dla użycia w starciu bojowym, bo tam w ruch pójdą karabiny, tylko dla kondycji i podtrzymania ducha bojowego
Napisano Ponad rok temu
a jak obronil ten tytul?Kpt. Włodzimierz Kopeć - (...) mistrz krav-magi
moze rozwiaze problem "mma vs combat" przytaczajac (niestety nie doslownie) slowa mojego instruktora KM, ktory sparowal z zawodnikiem mma. na zasadach czysto sportowych przegrywal za kazdym razem. a co z zasadami niesportowymi? powiedzial wprost:
jezeli nie zareagujecie w pierwszych sekundach i nie zaskoczycie takiego przeciwnika to nie macie najmniejszych szans. i nie oszukujmy sie - nie chodzilo tu o zwycieztwo typu "poddanie" tylko wyjscie z sytuacji zagrozenia i ucieczke (chociaz tego nie powiedzial wprost).
Napisano Ponad rok temu
Widze ze dalej nie rozrozniasz zalozen combatu od mma
Pan X(za X wstaw dowolna osobe trenujacą dowolny combat)
czyli zaden czlowiek trenujacy combat nie ma szans z zawodnikami mma ??
widze ze z Twojego zalozenia wychodzi ze mma to Bog wsrod walk , bojek ulicznych itp.
Mysle ze gdyby A.Bryl mial jakis pas w bjj to juz by nie bylo problemu tak ? bo przeciez tkd (stojka ) + bjj ( parter ) = mma , tak ? a do tego jeszcze zna techniki combatowe , o kurde to juz wogole terminator. Kazdemu w walce moze sie cos udac , kazdemu !
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Joachim Hansen vs Tatsuya Kawajiri
- Ponad rok temu
-
www.mma.pl
- Ponad rok temu
-
Szkoleniowki
- Ponad rok temu
-
Magnezja
- Ponad rok temu
-
GRY // Play
- Ponad rok temu
-
Najlepszy zawodnik MMA wagi lekkiej w Polsce!!??
- Ponad rok temu
-
mma i bjj w wielkiej brytanii
- Ponad rok temu
-
Odradzam zakup tych rekawic
- Ponad rok temu
-
rekawice allright do mma
- Ponad rok temu
-
FILMOTEKA MMA PRIDE FC UFC online.